Ποιος Πρετεντέρης; Η ΑΕΚ…

Ποιος Πρετεντέρης; Η ΑΕΚ…

Ποιος Πρετεντέρης; Η ΑΕΚ…

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη νίκη του κάκιστου ΠΑΟΚ επί της τραγικής ΑΕΚ, θυμίζει τι πρέπει να γίνει… χθες και θυμάται (και) το μπάσκετ.

Φοβερή εβδομάδα… Να φύγει και να μη ξανάρθει! Σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ η ΑΕΚ κατάφερε να δείξει πολύ κατώτερη των περιστάσεων και των αγωνιστικών αναγκών με αποτέλεσμα να γνωρίσει δυο ήττες σε ισάριθμα ματς, από μία σε κάθε αγώνισμα…

Είναι πραγματικά επίτευγμα να καταφέρνεις να προηγηθείς στο μπάσκετ (προηγήθηκε ο συγκεκριμένος αγώνας του ποδοσφαιρικού) με 17 πόντους και τελικά να καταφέρεις να ηττηθείς… χαλαρά!

Ταυτόχρονα συνιστά «επιτυχία» να μπαίνεις μπροστά στο σκορ στο 44΄ στην άδεια Τούμπα με έναν αντίπαλο κάκιστο όπως ήταν ο ΠΑΟΚ και να καταφέρνεις να ηττηθείς ακριβώς όπως το έκανες και στο ματς του πρωταθλήματος…

Γι’ αυτό και επέλεξε τον συγκεκριμένο τίτλο στο άρθρο μου. Ειλικρινά ποιος Πρετεντέρης; Μόνο η ΑΕΚ καταφέρνει τόσες ανατροπές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε δυο αγωνίσματα και ξενερώνει τους πάντες!

Κι επειδή όπως συμβαίνει πάντα έπειτα από μία ήττα, αρχίσαμε ξανά το ανάθεμα στην ομάδα, όλοι είναι άχρηστοι και θυμίζουμε τις αγωνιστικές ανάγκες του ρόστερ το οποίο από το καλοκαίρι έχουμε κατ’ επανάληψη σημειώσει πως έχει σημαντικά κενά.

Επειδή τα γραπτά μένουν θυμίζω μία μικρή μου αναφορά στο απολογιστικό κομμάτι που αφορούσε την προετοιμασία της ΑΕΚ. Τα παρακάτω που θα διαβάσετε τα ανέφερα μέχρι την τελευταία ημέρα που ήμουν στην Πολωνία και παρακολουθούσα το… χτίσιμο της ομάδας.

«Η ΑΕΚ έχει στόχο τον πρωταθλητισμό αλλά για να το κάνει αυτό, το σημειώνω τώρα από εδώ, απ’ την Πολωνία, χρειάζεται 5 τουλάχιστον προσθήκες ενδεκάδας που θα είναι ηγέτες! Τέτοιους δεν έφεραν ακόμη... Χρειάζεται δουλειά και να δαπανηθούν χρήματα", σημείωνα τότε και δεν άλλαξε κάτι!

Το να το υπενθυμίζω κάθε… τρεις και λίγο καταντάει κόμπλεξ παίδες και αυτό ισχύει για όποιον το κάνει… Πόσες φορές πρέπει να γράψουμε ότι πρέπει να βρεθεί γκολκίπερ, αριστερό μπακ, στόπερ ηγέτης (τύπου Γκαμάρα), δυο εξτρέμ σούπερ και ένα φορ ηγέτης (μίνιμουμ); Το… φωνάξαμε το καλοκαίρι, το σημειώσαμε τον Γενάρη και ταυτόχρονα έπειτα από κάθε ήττα σχεδόν!

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τούτη τη στιγμή προσθήκη. Οπότε πρέπει να εστιάσουμε στο σήμερα, στο τώρα… Και η ΑΕΚ οφείλει να κάνει νίκη με τον Πανιώνιο.
Στο ματς με τον ΠΑΟΚ τώρα στην άδεια Τούμπα απλά κέρδισε ο κάκιστος ΠΑΟΚ την τραγική ΑΕΚ… Αυτό και μόνο! Τίποτα άλλο. Υπάρχει ξεκάθαρο πέναλτι στη φάση που κάνει χέρι ο Λέοβατς και πάλι στην Θεσσαλονίκη το στερούν στην ομάδα. Και θυμίζω ότι αυτό έγινε στο καλό σημείο (αγωνιστικά) της ΑΕΚ. Δεν είχε άλλο, μόνο αυτό το 25λεπτο που κάτι έδειξε…

Ο ΠΑΟΚ αναμενόμενα είχε την κατοχή, δεν έκανε σημαντικές φάσεις όπως είχε κάνει στο ματς πρωταθλήματος, οι δυο ομάδες πίεζαν από στατικές και η ισοπαλία δεν ήρθε διότι έγινε ένα λάθος από τον Σοϊλέδη που ήταν κρύος και χωρίς ματς και τον μέτριο Μπαρόχα που είναι εκτός θέσης.

Βέβαια επειδή υπάρχουν πολλοί… άμπαλοι ας δουν ξανά και ξανά τη φάση του ωραίου γκολ του Μυστακίδη (όσο αγωνίστηκε πολύ καλός) και θα δουν ότι η δήθεν εξαιρετική – μαγική μπαλιά του Τζαβέλλα (πόσο αντιπαθητικός πια σε όλο το ματς) έγινε επειδή γλίστρησε και του έφυγε αλλιώς η μπάλα, διαφορετικά πήγαινε απ’ ευθείας άουτ!

Στα σημαντικά η ΑΕΚ οφείλει… χθες να κλείσει προπονητή, να τον φέρει εδώ (ήδη χάθηκε σημαντική ευκαιρία να δει την ομάδα με τον ΠΑΟΚ που ήταν τραγική) για να δει τα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ και να ‘χει ολοκληρωμένη εικόνα για το ρόστερ και τις ανάγκες του. Μακάρι να γίνει σύντομα…

Στο μπάσκετ τι να πει κανείς; Στο +17 και τελικά ήττα με κάτω τα χέρια και 34 πόντους σε μία περίοδο! Ο Ζντοβτς είναι υποτίθεται… αυθεντία στην άμυνα, κάτι που δεν είδαμε. Θαρρώ πως ζητάμε παραπάνω απ’ όσα αντικειμενικά μπορούμε να έχουμε από την μπασκετική ΑΕΚ. Δεν έχουμε υπομονή… Αλλά μερικά πράγματα φαίνονται από την αρχή.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων για να δεις την ανάγκη για παίκτη στον άσο, για σέντερ που κάνει τη διαφορά και για προπονητή. Αυτά η ΑΕΚ δεν τα ‘χει από την πρώτη μέρα της έναρξης της σεζόν και δεν διόρθωσε τα λάθη της παρά τις αμέτρητες προσθήκες που έκανε στη διάρκεια της σεζόν. Θα μάθουν όμως στη διοίκηση, αυτό είναι σίγουρο!

Υγ: Ρε τον Κίτσιου όμως κλωτσιά, μαγκιά και τσαμπουκά! Φοβερά πράγματα. Από πάντα θυμάμαι οι μέτριοι και λίγοι ποδοσφαιριστές που απλά πρέπει να συμπληρώνουν ένα ρόστερ έκαναν όλα τα υπόλοιπα στα ματς (μαγκιές και τσαμπουκάδες) για να ‘χουν θέση στην ομάδα. Έτσι κι ο Κίτσιου! Αλλά κρίμα είναι να εξελιχθεί σε Τζαβέλλα όσο κι αν τέτοιους θέλουν στην Τούμπα!

Υγ2: Λογικά και σωστά έστησε την ομάδα ο Στέλιος Μανωλάς στην Τούμπα όπως και σωστές ήταν οι αλλαγές του. Δυστυχώς σ’ αυτήν την ΑΕΚ και χωρίς Ζουκουλίνι είναι υπερ-πολυτέλεια να απουσιάζει ο Μάνταλος που ελπίζω να έχει μία απλά διάταση όντως…

Υγ3: Μου έφτιαξε τη μέρα ένα φιλαράκι καλό, αγνός Ενωσίτης από τον Κορυδαλλό! Μου έστειλε στο facebook μήνυμα να με ρωτήσει και ενώ είχαν προηγηθεί οι ήττες από ΠΑΟΚ ποδόσφαιρο και Ολυμπιακό στο μπάσκετ, αν θα ‘χουμε κόσμο στο ματς με τον Πανιώνιο και όταν του απάντησα πως εννοείται πως θα ‘χει κόσμο μου είπε: «Ααα ωραία, επιτέλους θα την δούμε!». Αυτό είναι η ΑΕΚ, όπως μου ‘χε πει και εκείνος ο παππούς στο 4-3 που είχαμε χάσει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία από τον Ολυμπιακό και ήμουν μαύρο χάλι: «Αγόρι μου μη στεναχωριέσαι, δεν πειράζει, θα γιορτάσουμε την άλλη βδομάδα (σ.σ.: είχε τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που κερδίσμε). Σημασία έχει ότι την είδαμε, την ΑΕΚάρα μας με τα κιτρινόμαυρα. Από μόνο του είναι υπέροχο θέαμα»! Αυτό είναι η ΑΕΚ… Να είσαι καλά αδερφούλη, μου έφτιαξες τη μέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...