«Άσε μας ρε Ρομπέρτο που έχεις και άποψη»...

«Άσε μας ρε Ρομπέρτο που έχεις και άποψη»...

bet365

Κατά μια πληροφορία τα «βρίσκουν» οι εμπλεκόμενοι του τελικού. Και μέσα στην ημέρα ίσως ανακοινωθεί η περιβόητη ημερομηνία, για το ματς - γιορτή. Αυτό που ανέλαβαν προσωπικά Κοντονής και ΕΠΟ (και ιδού τα αποτελέσματα).
Σκληρό το πόκερ κατά το γνωστό... κλισέ. Και φυσικά οι δύο πλευρές κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, σε μια εποχή άλλωστε που τέτοιου τύπου διαπραγματεύσεις έχουν γίνει προέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Όπως πρέπει και μας αξίζει δηλαδή.
Εδώ φέρεται ο Υπουργός Οικονομικών να «περιέγραψε» στον Τσίπρα, την θέση Νταϊσεμπλουμ στην υπόθεση της «αξιολόγησης» με την ατάκα «μας φέρθηκε όπως οι διαιτητές στον Ολυμπιακό». Μας πρόσεξε δηλαδή ο Ολλανδός. Αυτό ήθελε να πει ο Τσακαλώτος, αυτή η φυσιογνωμία της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Και είναι πραγματικά ευχάριστο το γεγονός ότι κατάφερε να βάλει έξι-επτά ελληνικές λέξεις στην σειρά για να κάνει πρόταση. Δείχνει πρόοδο...
Αμ ο άλλος; Υπουργός και εκείνος στο παρελθόν. Είπε... άντε-γεια όλο καμάρι στην τοποθέτηση του, στο Κοινοβούλιο την Κυριακή μιλώντας για το ασφαλιστικό. Μιλάμε για επιχειρήματα. Για τεχνοκρατικές μεθόδους και αντιλήψεις. Κορόιδο είναι λοιπόν ο Κοντονής που έχει και στον «χαρτοφύλακα» του, το ποδόσφαιρο να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα διαπραγματευτεί την καλυτέρευση του μέχρι τελευταία στιγμή. Επτά άλμπουμ από φωτογραφίες του στα πρωτοσέλιδα, από τη στιγμή που... μπήκε στην διαδικασία να ανοίξει τον «φάκελο» του ποδοσφαίρου. Δεν κάνει πίσω λοιπόν.
Γιατί θυμηθήκαμε τους κυρίους αυτούς; Τυχαία. Ο Ρομπέρτο φταίει. Ο Ισπανός που τόλμησε να έχει και άποψη τώρα που πήραμε φόρα να σώσουμε το... παιχνίδι. «Είναι ντροπή να δουλεύουμε χωρίς πληροφόρηση για το πότε θα παίξουμε τον τελικό του Κυπέλλου» είπε. Λαϊκιστής από τους λίγους όπως αποδεικνύεται και κρίμα που δεν τον καταλάβαμε νωρίτερα. Ήρθε σε μια χώρα που η ανεργία αγγίζει το 30%, να μας πει ότι... δουλεύει. Πρόκληση. Σιγά μην σε ρωτήσουν, πότε θα παίξεις. Αν τέλος πάντων παίξεις... Εσύ έτσι όπως το πας, θα προσπαθήσεις να μας πείσεις και όλας ότι το ποδόσφαιρο ανήκει στους ποδοσφαιριστές. Λάθος σοβαρό. Και καλό θα ήταν πριν... τραβήξει το πράγμα να ζητήσεις «συγγνώμη».
Πάλι καλά που δεν σε ακολούθησαν και οι... άλλοι. Ο Κασάμι με τον Ντουρμάζ που θέλουν να παίξουν στο Euro. Ο Φουστέρ με τον Σαλίνο που λήγουν τα συμβόλαια τους. Ο Πάρντο που είναι στην προεπιλογή της Κολομβίας για το Κόπα Αμέρικα. Ο Φορτούνης, ο Καπίνο και ο Σιόβας που πρέπει να πάνε στην Αυστραλία με την Εθνική. Ευτυχώς εκείνοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι. Και δεν άνοιξε η υπόθεση ακόμη παραπάνω...
ΥΓ. Φυσικά και δεν είναι μόνο ο Κοντονής σε αυτή την παρωδία. Υπάρχει και η απέναντι πλευρά που... σολάρει όλο αυτό το διάστημα, με τεράστια επιτυχία. Υπάρχει όμως και μια βασική διαφορά. Που αυτομάτως αλλάζει και την προσδοκία στο μυαλό κάθε κανονικού ανθρώπου. Με δύο λόγια: Την διοίκηση της ΕΠΟ δεν την εξέλεξε η Ελληνική κοινωνία. Αντιθέτως υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι αυτής, που αμφισβητεί και την ικανότητα αλλά και τις προθέσεις της Ομοσπονδίας.
Και υπάρχει «διαχρονικά» αυτή η τάση. Διότι δεν είναι προφανώς μονάχα η σύντομη εποχή Γκιρτζίκη. Ούτε καν εκείνη του Σαρρή, του Πιλάβιου, του Γκαγκάτση. Το τι ακριβώς –φέρεται- να κάνει η... ΕΠΟ και η διαιτησία είναι σύνθημα στα γήπεδα κοντά σαράντα χρόνια. Δεν έχει λοιπόν κανείς τις ίδιες απαιτήσεις, από την ΕΠΟ και τον Υπουργό. Ο οποίος εκπροσωπεί μια Κυβέρνηση που πήρε μέσα σε λίγους μήνες δύο φορές την ψήφο του λαού. Είναι πολύ μεγαλύτερη η ευθύνη του λοιπόν. Αλλά όπως ήδη αναφέραμε; Αυτά είναι "λεπτομέρειες"...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής