ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1

bet365

Χωρίς την δύναμη του κόσμου του και με ημίχρονο στο 0-1, ο ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα βρήκε καρδιά κι αγωνιστικές λύσεις, έκανε την ανατροπή και κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ, πατώντας με το «καλημέρα» κορυφή!

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στην ΑΕΚ με ανατροπή 2-1 με τα γκολ που πέτυχαν οι Ροντρίγκες και Μυστακίδης. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο βάζοντας την ΑΕΚ μέσα στα δίχτυα της που κράτησε μια παθητική στάση. Στο πρώτο μέρος ρόλο πρωταγωνιστή είχε το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις στημένες φάσεις, αλλά και τοπ δώρο του Γλύκου στο γκολ του Γιόχανσον. Ο ΠΑΟΚ έπιασε στην πρώτη θέση τον Παναθηναϊκό με τρεις βαθμούς δείχνοντας πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους στα φετινά play offs. Στο τέλος του αγώνα είχαμε ένταση μεταξύ των παικτών με την πιο ήρεμους και την αστυνομία να επεμβαίνει για να ηρεμήσει την κατάσταση.

Ο Βλάνταν Ίβιτς άφησε εκτός αποστολής τον Μακ βάζοντας στην δεξιά πλευρά τον Ζάιρο που ήταν αρκετά δραστήριος στο φιλικό με την Πιρίν. Σε σχηματισμό 4-3-3 Ο Σέρβος τεχνικός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Κίτσιου δεξιά, Λέοβατς αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Μαλεζάς και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Τσίμιροτ και Τζιόλης, ενώ λίγο μπροστά τους έπαιξε ο Πέλκας. Τέλος στην επίθεση οι Ζάιρο, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης.

Ο Στέλιος Μανωλάς για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα επέλεξε να παίξει σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Μπαρόχα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Γκάλο, αριστερά ο Ντίντακ και στο κέντρο της άμυνας οι Άρθρο και Κολοβέτσιος. Αμυντικά χαφ οι Γιόχανσον και Σιμόες, στις πτέρυγες οι Μπαρμπόσα και Αραβίδης. Στον άξονα αγωνίστηκε ο Βάργκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ.

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα είχε την υπεροχή και το καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να είναι απειλητική σε κάθε επιθετική της προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ, είχε αρκετά προβλήματα στις μεταβιβάσεις, αλλά και στην δεξιά πλευρά της άμυνας του καθώς ο Στέλιος Κίτσιου είχε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μπαρμπόσα. Στο 3ο λεπτό ο Τζεμπούρ από τα αριστερά έκανε την σέντρα, με τον Βάργκας να πιάνει το πλασέ πάνω στην κίνηση με την μπάλα να περνάει άουτ. Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε αρκετά νευρικό, με δυνατά μαρκαρίσματα, με τον Σταύρο Μάνταλο να αρκείτε σε παρατηρήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν και κάποιες αψιμαχίες με την ανοχή του διαιτητή.

Το πέναλτι που έγινε φάουλ

Στο 16ο λεπτό είχαμε την φάση που θα συζητηθεί αρκετά. Μετά από στημένη μπάλα ου Βάργκας η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λέοβατς με τον Μάνταλο να δείχνει αρχικά το σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια και με την ενδοσυνεννόηση που είχε με τον πρώτο βοηθό Καραϊσαρίδη έδειξε επιθετικό φάουλ.

Το δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ

Αυτή η φάση επηρέασε τους παίκτες της ΑΕΚ που χωρίς να υπάρχει λόγος έδωσαν χώρο στους Θεσσαλονικείς. Το παιχνίδι ισορρόπησε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί την εστία του Μπαρόχα που έδειξε σταθερός στις επεμβάσεις του. Στο 26' μετά από σέντρα του Λέοβατς ο Πέλκας κινήθηκε στην πορεία της μπάλας στην μικρή περιοχή αλλά ο Μπαρόχα απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λέοβατς εκτέλεσε το κόρνερ ο Τζαβέλλας βγήκε στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είπε «όχι» στην καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Το δώρο του Γλύκου

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια κατέβασαν την απόδοσή τους δίνοντας το δικαίωμα στην ΑΕΚ να γίνει και πάλι επιθετική. Στο 32'ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ με τον Κολοβέτσιος παρότι πήδηξε μόνος του στην μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά. Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έκλεινε χωρίς γκολ όμως ένα τραγικό λάθος του Γλύκου έδωσε την ευκαιρία να προηγηθεί μέσα στην Τούμπα. Στο 44' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του με τον Γιόχανσον να την στέλνει στα δίχτυα.

Καθολική υπεροχή του ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πατήσει κάτω την μπάλα και να βγάλει οργανωμένες επιθέσεις από τις πτέρυγες, όμως η ΑΕΚ είχε καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και έκοβε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων. Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 59ο λεπτό με τον Λέοβατς να βγάζει την σέντρα με τον Πέλκα να μη μπορεί να πιάσει το πλασέ.

Οι Θεσσαλονικείς, όσο περνούσε ο χρόνος, ανέβαζαν ταχύτητα και γίνονταν πιο απειλητικοί στην εστία της ΑΕΚ που είχε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και κυρίως στις πτέρυγες. Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας είχαν πάρει την ανηφόρα με τους γηπεδούχους να έχουν το εκπληκτικό 70%. Στο 62' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ροντρίγκες. Ο διεθνής επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι με εκπληκτική ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Μπαρόχα.

Ανατροπή με Μυστακίδη

Ο Στέλιος Μανωλάς αποφάσισε να βγάλει τον Βάρκας από το παιχνίδι και να περάσει τον Κορδέρο. Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε ένα χαφ πιο αμυντικό θέλοντας να κρατήσει το 1-1. Από την άλλη πλευρά ο Βλάνταν Ίβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Γιάννη Μυστακίδη που αποδείχθηκε και χρυσή αλλαγή. Στο 83' είχαμε το δεύτερο γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ. Ο Τζαβέλλας, έβγαλε μια απίστευτη μπαλιά 40 μέτρων, ο Σοιλέδης έχασε τον Μυστακίδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση με τον Μπαρόχα ο οποίος είχε βγει από την εστία του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ένταση στο τέλος του αγώνα

Μετά το τέλος του αγώνα είχαμε μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ήρθαν στα χέρια, με τον Ρέφεικ Τζιμπούρ να είναι έξαλλος και να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον Μάρκο Βελλίδη. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και της Αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν και οι παίκτες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

MAN OF THE MATCH: Ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν ο παίκτης που πήρε στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο διεθνής μέσος έκανε αρκετές κούρσες, ενώ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναγιώτης Γλύκος πλήρωσε ακριβά την απόφασή του να μη βγει από την εστία του και να διώξει με γροθιές την μπάλα. Από το λάθος αυτό προηγήθηκε η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ρονάλντ Βάρκας ήταν ο καλύτερος ο παίκτης του αγώνα. Ο 29χρονος μέσος είχε συμμετοχή σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε η ΑΕΚ, ενώ έκανε άνω κάτω την δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Τα νεκρά διαστήματα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και η εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο που δεν έκανε τίποτα επιθετικά ήταν από τα λάθη που πιστώνονται στους δύο προπονητές. Στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ο Σοιλέδης έχασε τον Μυστακίδη με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πετύχει το γκολ της ανατροπής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σταύρος Μάνταλος στο 16 πήρε μια απόφαση που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ. Το χέρι του Λέοβατς μετατράπηκε σε επιθετικό φάουλ. Ο Καβαλιώτης ρέφερι άφησε στο ξεκίνημα του αγώνα το δυνατό παιχνίδι χωρίς να το τιμωρήσει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει μια παλικαρίσια νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνονται δύο όμορφα γκολ με τους Ροντρίγκες και Μυστακίδη. Η νίκη αυτή βάζει άλλο ενδιαφέρον στη μάχη των play offs καθώς οι Θεσσαλονικείς έπιασαν στην πρώτη θέση τον Παναθηναϊκό.

1η αγωνιστική

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

Η βαθμολογία σε 1 ματς

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3

2. ΠΑΟΚ 3

3. ΑΕΚ 2

4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Πανιώνιος


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα