Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Η... κωμική αντίδραση του Λουκ Στιλ (2η φέτος στη Νέα Σμύρνη) έδωσε έτοιμο γκολ στον Ανσαριφάντ και το τέρμα του Λέτο δεν ήταν αρκετό ώστε ο Παναθηναϊκός να γλιτώσει την γκέλα (1-1) κόντρα στον Πανιώνιο, στην πρεμιέρα των πλέι οφ!

Έτσι έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Τασουλή, δεξί τον Βλάχο και τον Οικονόμου με τον Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας. Σιώπης και Κόρμπος τα αμυντικά χαφ. Καθάριος, Μασούρας και Μπακασέτας η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Ανσαριφάντ.

Στον αντίποδα, ο Αντρέα Στραματσόνι δεν άλλαξε το 4-4-2 στο οποίο κατέληξε το τελευταίο διάστημα. Ο Στιλ υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού», Μολέδο, Κουτρουμπής το δίδυμο στα μετόπισθεν, αριστερά στην άμυνα ο Νάνο και δεξιά ο Μέστο. Ζέκα και Λουντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εβανζελίστα δεξιά, Βιγιαφάνιες αριστερά και μπροστά ο Λέτο με τον Μπεργκ!

Έλεγχο χωρίς ουσία ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που με το... καλημέρα πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και έκλεισε τον Πανιώνιο στην περιοχή του. Σε αυτό, φυσικά, βοήθησαν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο όταν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους.

Παρά την υπεροχή του(62%-38% η κατοχή), το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να βρει τις φάσεις μπροστά στην εστία του «ιστορικού», με εξαίρεση το δοκάρι του Μπεργκ στο 33'! Το τρικ του Στραματσόνι να «κλείνουν» προς τα μέσα οι ακραίοι χαφ και να ανεβαίνουν σε ρόλο εξτρέμ τα μπακ δεν έφερε παρά ελάχιστες καλές συνεργασίες δημιουργικά, με τον Νάνο να είναι ο μόνος από τους παίκτες γραμμής που δημιουργούσε προβλήματα στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των «κυανέρυθρων» που έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τον Σουηδό φορ και... ανάγκαζαν τον Λέτο να βγαίνει πολύ μακριά από την περιοχή για να συμμετέχει στην ανάπτυξη.

Μετά την μεγάλη φάση του Παναθηναϊκού, ο Πανιώνιος σαν να... ξύπνησε και άλλαξε προς το καλύτερο την μέχρι πρότινος κάκιστη εικόνα του. Είχε καλύτερες επιλογές στην πάσα έξω από την περιοχή του και έφτανε με περισσότερες αξιώσεις πριν το ζητούμενο στο επιθετικό κομμάτι. Την πάσα στην πλάτη της ανεβασμένης άμυνας του Παναθηναϊκού με στόχο τον Ανσαριφάρντ. Στο 40' ο εξαιρετικός Μπακασέτας βρήκε τον Ιρανό αλλά το πλασέ του διεθνή στράικερ πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Στιλ. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους...

Το ανέκδοτο και η κλάση του Λέτο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Πανιώνιο! Δεν χρειάστηκε να «φτιάξουν» μια καλή φάση για να ανοίξουν το σκορ οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Λουκ Στιλ μετά το τραγικό λάθος στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στην Νέα Σμύρνη, το... τερμάτισε! Στο 52' μετά το λάθος γύρισμα του Νάνο και ενώ θα μπορούσε να διώξει με τα πόδια, έπεσε να μπλοκάρει(παράβαση) και τελικά έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του! Ο Ανσαριφάρντ ήταν εκεί που έπρεπε και έβαλε μπροστά τον «ιστορικό» από το... πουθενά χάρη στην γκάφα-ανέκδοτο του Άγγλου τερματοφύλακα. Ο Παναθηναϊκός για το επόμενο δεκάλεπτο τα είχε χαμένα, πέταξε την συγκέντρωση του πολύ εύκολα και στο 59' ο Πανιώνιος έχασε τρομερή ευκαιρία για το 2-0. Ο Στιλ, όμως, απόκρουσε το τετ-α-τετ με τον Ανσαριφάρντ και έσωσε σε αυτή την περίπτωση την ομάδα του.

Σε αυτή την δύσκολη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, το «τριφύλλι» περίμενε το κάτι παραπάνω από τους παίκτες που έχουν δεδομένα ισχυρή προσωπικότητα και ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν έμεινε άπραγος! Στο 66' με υπέροχο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Διούδη και ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας για ακόμη μία φορά την κλάση του, δίνοντας για ακόμη μία φορά απαντήσεις σε όσους τον είχαν «τελειωμένο»!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο αμφότερες οι δύο ομάδες έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος. Ειδικά ο Πανιώνιος, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει με ασφάλεια και ένα δεύτερο γκολ αλλά να μην έχει υπομονή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Αν, πάντως, μία ομάδα έφτασε πιο κοντά στην νίκη αυτή ήταν ο Πανιώνιος, με τον Μολέδο στο 94' να διώχνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή από το πλασέ του Μπαργκάν! Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους με τους «πράσινους» να... γκελάρουν με το καλημέρα και τον Πανιώνιο να επιβεβαιώνει πως δεν θα είναι μια απλή παρουσία στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ...

MAN OF THE MATCH: Γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από τα χειρότερα, πιστοποιώντας την μεγάλη του ποιότητα. Αφού πρώτα «χαϊδεψε» την μπάλα έξω από την περιοχή και ενώ ήταν με πλάτη στην εστία, γύρισε και την έστειλε... συστημένη στην γωνία του Διούδη, εκεί που δεν πιάνεται. Το γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο επανέφερε τους «πράσινους» στο γήπεδο μετά το σοκ του 1-0 από την γκάφα του Στιλ και έσωσε τα προσχήματα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπύρος Ρισβάνης. Κέρδισε πολλές μάχες από Λέτο και Μπεργκ, είχε καίριες επεμβάσεις μέσα στην περιοχή του και ήταν εξαιρετικός κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε αλλά δεν μπόρεσε να εκτιμήσει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Στο ύψος του, φυσικά, και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Παναθηναϊκού, κυνήγησε μια... πεθαμένη φάση και κατάφερε να σκοράρει ενώ είχε δύο ακόμη καλές στιγμές.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λούκας Εβανζελίστα. Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε βασικός αλλά δεν κατάφερε να φανεί. Δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, έκανε πολλές λάθος μεταβιβάσεις και δικαίως ήταν η πρώτη αλλαγή του Στραματσόνι.

Η ΓΚΑΦΑ: Μέσα στην ίδια χρονιά, στο ίδιο γήπεδο για δεύτερη φορά ο Λουκ Στιλ... κρεμάει τον Παναθηναϊκό με ενέργεια που δεν βλέπεις ούτε σε επίπεδο τοπικών πρωταθλημάτων! Μετά το αδύναμο γύρισμα του Νάνο, ο Άγγλος πορτιέρο αντί να διώξει με τα πόδια, πηγαίνει να μπλοκάρει την μπάλα, κάτι που θα ήταν ο ορισμός του έμμεσου. Τελικά δεν έκανε... σωστά ούτε το λάθος, καθώς έχασε την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του και έκανε δώρο το 1-0 στον Ανσαριφάρντ που απλά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή διαιτησία από τον Παπαπέτρου και τους βοηθούς του. Ο νεαρός ρέφερι χάρισε την κάρτα στον Κουτρουμπή που πήγε να απωθήσει βίαια τον Μπακασέτα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, χωρίς να βρει τον αντίπαλό του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός για τέταρτο σερί παιχνίδι δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη υποχρέωσε το «τριφύλλι» σε γκέλα στην πρεμιέρα των πλέι-οφ και λίγο έλειψε να του κάνει μεγάλη ζημιά στο φινάλε!
Οι «πράσινοι» χάρη στον Σεμπάστιαν Λέτο δεν γνώρισαν την ήττα στην πλατεία και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι βάσει της προβληματικής εικόνας που είχαν στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς...

Πανιώνιος: Διούδης, Β. Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (72' Μπαργκάν), Μασούρας(89' Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (69' Καραμάνος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Λουντ(79' Αμπέντ), Εβαντζελίστα (62' Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο(87' Μαμούτε), Μπεργκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα