Τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ…

Τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ…

Τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ξεκίνημα των πλέι οφ και το τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ μέσα από αυτή την διαδικασία παιχνιδιών.

Επιτέλους θα δούμε ποδόσφαιρο! Ποδόσφαιρο που δεν μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα, αφού δεν παίζουν αυτοί που «πρέπει» να κερδίζουν γιατί αλλιώς προκύπτει… «έγκλημα κατά της Ελλάδας».
 
Τα πλέι οφ ξεκινούν και απόψε θα δούμε το πρώτο μεγάλο ματς. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην άδεια Τούμπα και αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την συνέχεια.
 
Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει τα μέγιστα όλη την πορεία των πλέι οφ. Βαθμολογικά, ποδοσφαιρικά και ψυχολογικά.
 
Στη βαθμολογία ο καθένας καταλαβαίνει ότι η ΑΕΚ με την καλή πορεία σε όλο το πρωτάθλημα, έχει αποκτήσει προβάδισμα δύο πόντων, το οποίο μπορεί να χάσει μέσα σε μία βραδιά! (Όπως δηλαδή χάνει στην Τούμπα, στα έξι τελευταία ματς, σε κάθε διοργάνωση, από το 2011 και μετά).
 
Ποδοσφαιρικά υπάρχει ένα ζήτημα ρυθμού για όλες τις ομάδες. Όλες θα μπουν από σχετική απραξία. Άρα… τον ρυθμό τον ψάχνουν μέσα από τα πρώτα ματς.
 
Ψυχολογικά είναι ξεκάθαρο ότι οι πρώτοι αγώνες τονώνουν ή απογοητεύουν τις ομάδες.

Θα ξεκινήσει νικηφόρα ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ; Στο 1.95 πορσφέρει η Interwetten το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
 
Σε κάθε περίπτωση έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ έχει υψηλότερο ταβάνι από τους αντιπάλους του, αυτό όμως μας το έδειξε λίγες φορές μέσα στη σεζόν.
 
Γιατί; Εκτιμώ ότι φταίει σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη προσωπικοτήτων που δεν βοήθησαν σε κρίσιμες στιγμές της χρονιάς.
 
Απόδειξη αυτών το ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος στην Τούμπα και εκτός έδρας δυσκολεύεται να πάρει αποτελέσματα.
 
Ενώ λοιπόν ο ΠΑΟΚ το «έχει» αγωνιστικά, δεν μας έχει δείξει ότι διαθέτει αυτό το μέταλλο που χρειάζεται σε μεγάλα ματς, σε κρίσιμες στιγμές της περιόδου, σε κρίσεις, σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.
 
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν σε αυτά τα πλέι οφ (όπου σαφώς θέλει να κατακτήσει την πρωτιά και να παίξει στα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ) ψάχνει:
 
Προσωπικότητα μέσα από τις προσωπικότητες που έχει ή αυτές που πρέπει να αναδείξει…
 
Διάρκεια στην καλή απόδοση που σίγουρα μπορεί να πιάσει.
 
Ρυθμό μέσα από τα πρώτα παιχνίδια, αφού ακόμη και στο τελευταίο φιλικό με την Πιρίν δεν έπεισε…
 
Συγκέντρωση όλων των παικτών του στο στόχο. Αν το μυαλό είναι στο Euro, στις μεταγραφές, στις διακοπές… χαιρετίσματα! Η συγκέντρωση είναι απαραίτητη και για τη συνήθεια να παίζουν σε άδεια Τούμπα, κάτι ιδιαίτερο για τέτοιου είδους παιχνίδια.
 
Καλή διαχείριση από τον προπονητή του, τον πιο έμπειρο στα πλέι οφ, αφού τα έχει παίξει πέντε φορές!
  
Πίστη και αυτοπεποίθηση στις ικανότητες των παικτών του, οι οποίοι πολλές φορές λύγισαν στη διάρκεια της χρονιάς.
 
Και τέλος ο ΠΑΟΚ ψάχνει πάνω απ’ όλα… υγεία και τύχη για… να μην φθάσει τις… 50 θλάσεις (Μην γελάτε… Δεν είναι πολύ μακριά από αυτόν τον αριθμό!) 

Best of internet