Όχι fair play με δαύτους!

Όχι fair play με δαύτους!

Όχι fair play με δαύτους!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη δήλωση της ΑΕΚ ενόψει τελικού με Ολυμπιακό, θυμάται τον Ντέμη Νικολαΐδη και σημειώνει για τον επόμενο προπονητή.…

Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει η ανάγκη αναφοράς στην υποχρέωσή της να αναδεικνύει, να τηρεί και να σέβεται σε απόλυτο βαθμό το fair play… Είναι κάτι που αποτελεί συνέχεια και συνέπεια του συλλόγου από την πρώτη μέρα ίδρυσής του! Είναι αυτό που λέμε: αυτονόητο.

Προσωπικά είμαι απόλυτα αντίθετος σε ότι αφορά τη δήλωση της ΑΕΚ με αφορμή την καθυστέρηση διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τη τίμια στάση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ να αναγνωρίσει ότι δεν γίνεται να πάμε τον τελικό τον Ιούνιο λόγω αγωνιστικής απραξίας του αντιπάλου…

Κι αυτό διότι προσωπικά εκτιμώ ότι οφείλεις να σέβεσαι το fair play ανάλογα με ποιον βρίσκεις απέναντί σου και τη στάση - πορεία του αντιπάλου σου στην πορεία των χρόνων. Ε, λοιπόν, όχι fair play με δαύτους! Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος (που λέει ο λόγος) σε καμία περίπτωση.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Livesport ο Αλέξης Δέδες στην επικοινωνία του με τους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι οφ και πως αυτές μπορούν να διαμορφωθούν λόγο του τελικού Κυπέλλου, όταν άκουσε για το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός τον Ιούνιο φέρεται να απάντησε:

«Εμείς θέλουμε να γίνουν όλοι οι αγώνες μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Είναι αντιδεοντολογικό να σας ζητήσουμε να γίνει ο τελικός αρχές Ιουνίου από τη στιγμή που ο αντίπαλός μας σε αυτόν είναι ο Ολυμπιακός, που μέχρι τότε δεν έχει άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Σωστά τα λόγια του Αλέξη Δέδε από την πρώτη λέξη έως την τελευταία που χρησιμοποίησε και άριστη η στάση της ΑΕΚ (και μπράβο της), αλλά αυτό θα είχε αξία αν στον τελικό η ΑΕΚ αντιμετώπιζε κάποια άλλη ομάδα και όχι τον Ολυμπιακό!

Δεν γίνεται με τους συγκεκριμένους να επιτρέπουμε και να επιδιώκουμε σαν ΑΕΚ κανένα fair play. Διότι δεν το αναγνωρίζουν όπως έχει αποδείξει ο Μανιάτης και όλος ο σύλλογος τους τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια. Από τα αφεντικά τους έως τους ποδοσφαιριστές τους και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού (και μη) τμήματος, κανένας δεν γνωρίζει, δε σέβεται, δεν κάνει πράξη το fair play…

Τι να θυμηθούμε; Τον Κόκκαλη και τη μυθική ατάκα του «τα ματς και οι τίτλοι πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους» μετά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη η οποία μετατράπηκε σε «υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται» το 2008; Ή ακόμη και το πλέον πρόσφατο ντε (ανάλογο με το τωρινό), το περσινό ρεπό που νταηλίκι πήραν (από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα) επειδή είχαν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις και όρισαν τη ρεβάνς με την ΑΕΚ όποτε γούσταραν! Δεν αναφέρω καν γήπεδα, φάκελους και πώς σε μία νύχτα το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη άλλαξε τα δεδομένα και πέταξε έξω την Νέα Φιλαδέλφεια…

Όχι fair play με δαύτους λοιπόν… Σε καμία περίπτωση διότι δεν το αξίζουν!

Κι αφού κάνουμε κουβέντα για fair play πώς να μη θυμηθώ αυτόν τον τύπο με το «11» στην πλάτη. Τον Ντέμη Νικολαΐδη που αποτελεί και τον κορυφαίο Έλληνα επιθετικό της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας του εγχώριου προϊόντος… Ήταν 10 Μαΐου του 2000 (16 χρόνια πίσω) όταν ο Νικολαΐδης σκόραρε αρχικά με το χέρι (έπειτα βρήκε… πλεχτό με αριστερό στην κίνηση στο παραθυράκι, υπερ-γκολάρα) και ενώ ο Δούρος μέτρησε αρχικά το γκολ, εκείνος έμεινε γονατισμένος μπροστά στην εστία με υψωμένο το δεξί του χέρι για να πάει εκεί ο ρέφερι να ενημερωθεί και να ακυρώσει τελικά το αντικανονικό τέρμα που σημείωσε (και φυσικά να δεχτεί την κίτρινη κάρτα)!

«Ότι θα έπαιρνα το Κύπελλο και θα γνώριζα ότι είχα κλέψει τους συναδέλφους μου και αντιπάλους μου και εγώ θα κοιμόμουν ήσυχος και θα πανηγύριζα το Κύπελλο; Δεν υπάρχει αυτό, δεν μπορώ καν να το φανταστώ», είχε δηλώσει ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να θυμίσω την αντίστοιχη αντίδραση του Μανιάτη στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης που ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα και το πώς χτυπιόταν και σταυροκοπιόταν ότι δεν έκανε χέρι (ενώ είχε κάνει χερούκλα) στον Γιάχο, τα θυμόμαστε ΟΛΟΙ!

Υγ: Στην ΑΕΚ φουλάρουν για τον διάδοχο του Γκουστάβο Πογιέτ (που δεν δυσκολεύτηκε να βρει σε χρόνο ρεκόρ ομάδα στην Ισπανία αλλά ήθελε να μείνει ταυτόχρονα ενώ ψαχνόταν σε Αγγλία και Ισπανία) και έχουν ήδη αργήσει… Θα πρέπει να επιλέξουν άμεσα και να τρέξουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό μαζί του… Να δει και την ομάδα στα πλέι οφ, να την τσεκάρει και να τη μάθει από τα ματς που θα δει της σεζόν που πέρασε και να κάνει ουσιαστικές εισηγήσεις για την ενίσχυσή της. Ο Αρουαμπαρένα μοιάζει το πρώτο φαβορί. Ακολουθούν Χέμεθ και Μοντανιέ… Η ΑΕΚ δεν έχει τον χρόνο σύμμαχο και όσο δύσκολη και κρίσιμη απόφαση είναι οφείλει να τρέξει και να ολοκληρώσει την επιλογή του ηγέτη του ποδοσφαιρικού τμήματος χωρίς όμως να συνιστά βιαστική κίνηση. Αφού έχει καταλήξει στους 3 (και υπάρχουν κανά δυο ακόμη που εξετάζονται), πρέπει να τελειώσουν άμεσα με το συγκεκριμένο ζήτημα ενόψει σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ πρέπει να είναι του χρόνου σε ομίλους (και παραπέρα) ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Υγ2: Έκπληξη, σοκ και άλλα τέτοια για όσους άκουσαν -λέει- τον κόσμο του Άρη να βρίζει τον Διαμαντίδη. Καλά μιλάμε για την υποκρισία! Οι ίδιοι οπαδοί είναι που ειρωνεύονταν οπαδό της ΑΕΚ που λόγω του γηπέδου τους, της αστυνομίας και της απαράδεκτης τότε διοργανώτριας αρχής υποχρεώθηκε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του σε καροτσάκι. Κοροϊδεύουν και κάνουν στο γήπεδο την κίνηση που θυμίζει ότι το παιδί αυτό είναι σε αναπηρικό καροτσάκι τη στιγμή που έχουν σύνθημα αντίστοιχα ειρωνικό για το ίδιο πρόσωπο και το πρόβλημά του. Είδατε κανέναν να το σχολιάζει τότε; Τόσα χρόνια τώρα; Υποκριτές ΟΛΟΙ τους στο χώρο μου και επειδή μόνο και μόνο ήταν ο Διαμαντίδης… Καμία ελπίδα ντε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...