Τρεις Ενώσεις στην ΕΠΟ για την ΕΠΣ Κυκλάδων

Gazzetta team
Τρεις Ενώσεις στην ΕΠΟ για την ΕΠΣ Κυκλάδων

bet365

Οι ΕΠΣ Χίου, Λέσβου και Δωδεκανήσου ήταν οι τρεις Ενώσεις που έθεσαν στην ΕΠΟ το θέμα της νομιμότητας της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ ήταν αυτή που αποφάσισε την προσωρινή μη αναγνώριση της διοίκησης της ΕΠΣ Κυκλάδων και όλων των αρμοδίων οργάνων της. Όπως αναφέρει το Soccerplus η απόφαση της ΕΠΟ βασίστηκε σε αιτήματα τριών Ενώσεων, των οποίων οι ομάδες αντιμετωπίζουν τον Πανθηραϊκό από την ΕΠΣ Κυκλάδων στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, που αρχίζουν την προσεχή Κυριακή 15/5.
Πρόκειται για τις ΕΠΣ Χίου, Λέσβου και Δωδεκανήσου οι οποίες απευθύνθηκαν στην ΕΠΟ «ενόψει των αγώνων κατάταξης που θα γίνουν για την άνοδο στη Γ' Εθνική» και με αφορμή ερωτήματα ομάδων των Ενώσεών τους ζητούν, από την ΕΠΟ να εξετάσει «αν νομιμοποιείται η ΕΠΣ Κυκλάδων να επικυρώσει την βαθμολογία των πρωταθλημάτων της και να αναδείξει πρωταθλητή ο οποίος να μπορεί να συμμετάσχει νόμιμα στους αγώνες μπαράζ ανόδου Γ' Εθνικής 2015-2016», και να προβεί στις δικές της ενέργειες.
Επίσης στο πρακτικό της απόφασης της Ε.Ε.θ της ΕΠΟ γίνεται αναφορά, εκτός από τις επιστολές των τριών Ενώσεων, σε έγγραφο της νομικής υπηρεσίας και σε έγγραφο της ΕΠΟ, που ζητεί από την ΕΠΣ Κυκλάδων να κάνει εκλογές από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ακόμα ένα από τα θέματα για τα οποία «κατηγορείται» η ΕΠΣ Κυκλάδων είναι η αύξηση των μελών του Δ.Σ. από 9 σε 11 (που εμφανίζεται να έγινε και δίχως εκλογές), κάτι που σύμφωνα με πηγές από την ΕΠΟ δεν είναι νόμιμο για Ενώσεις που έχουν μικρότερο αριθμό σωματείων από 30. Η ΕΠΣ Κυκλάδων εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο να στραφεί νομικά κατά την απόφασης της ΕΠΟ, περί μη αναγνώρισης των αποφάσεών της, ενω θα ζητήσει να συζητηθεί η υπόθεση στις 10/5 ενώπιον του διαιτητικού δικαστηρίου.
 

Τελευταία Νέα