Μπολόνια - Μίλαν 0-1

Gazzetta team
Μπολόνια - Μίλαν 0-1

bet365

Το πέναλτι του Κολομβιανού χάρισε στη Μίλαν τη νίκη (0-1) στην Μπολόνια -που έπαιζε με 10 από το 12'- και την 6η θέση, περιμένοντας τα αποτελέσματα της Κυριακής.

Εχοντας... καταφέρει να βρεθεί πίσω από την Σασουόλο, η Μίλαν πήγε στη Μπολόνια γνωρίζοντας ότι υπάρχει μόνο η νίκη. Μια νίκη που ήρθε για τους Ροσονέρι, χάρη στην γρήγορη αποβολή του Ντιαβαρά και το πέναλτι του Μπάκα λίγο πριν το ημίχρονο. Κακό ματς στο Renato Dall' Ara αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιέφερε και πολύ τους αδιάφορους Ροσομπλού ενώ οι Μιλανέζοι θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει την Κυριακή η Σασουόλο κόντρα στη Φροζινόνε εκτός έδρας.

Από τα πρώτα λεπτά υπήρξαν νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Ντιαβαρά να το παρακάνει και να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 12', για ένα φάουλ στον Μοντολίβο, αφήνοντας την Μπολόνια με 10 για σχεδόν όλο το ματς... Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα τα νεύρα να παραμείνουν, με συνέπεια να απουσιάζει το θέαμα από το ματς. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση, μέχρι που ήρθε το 39ο λεπτό. Αρχικά οι Ροσομπλού είχαν το σουτ του Τζακερίνι, μετά την σέντρα του Φλόκαρι, που μπλόκαρε ο Ντοναρούμα και στην εξέλιξη της φάσης η Μίλαν βγήκε μπροστά και πήρε πέναλτι για την ανατροπή του Λουίζ Αντριάνο από τον Ντα Κόστα. Ετσι, από την βούλα, ο Μπάκα -παρά την προσπάθεια του πορτιέρε- έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν σε ό,τι αφορά το θέαμα, με τον Κριστιάν Μπρόκι να βγάζει στο 57' τον Μάουρι επειδή... φλέρταρε με την αποβολή, βάζοντας στη θέση του τον Μπερτολάτσι. Η Μπολόνια πλησίασε στην ισοφάριση στο 65' με την κεφαλιά του Γκασταλντέλο, μετά το κόρνερ, που έφυγε λίγο άουτ και στη συνέχεια η Μίλαν κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο, σε ένα συνολικά κακό παιχνίδι. Το γκολ που πήγε να βάλει ο Μεξές στο 87' πάντως, με σουτ στην κίνηση, μόνο κακό δεν θα ήταν αλλά ο Ντα Κόστα κατάφερε να αποκρούσει, για να ακυρωθεί στο 89', σωστά, γκλ του Μαζίνα για οφσάιντ. Ετσι, σε ένα ματς με λίγες καλές φάσεις, οι Ροσονέρι είχαν την ουσία και ελπίζουν ότι από την Κυριακή θα έχουν και την 6η θέση, πλησιάζοντας στην έξοδο στην Ευρώπη.

Μπολόνια (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Ντα Κόστα, Ροσετίνι (90' Φεράρι), Οικονόμου, Γκασταλντέλο (72' Ταϊντέρ), Μαζίνα, Μπρίγκι, Ντιαβαρά, Ζούνιγκα (80' Μουνιέ), Μπριέντσα, Τζακερίνι, Φλόκαρι.

Μίλαν (Κριστιάν Μπρόκι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μεξές, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Μάουρι (57' Μπερτολάτσι), Μοντολίβο, Κούτσκα (70' Πόλι), Χόντα (84' Μπόατενγκ), Λουίζ Αντριάνο, Μπάκα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα