Σκέφτεται... επανάσταση η UEFA!

Gazzetta team
Σκέφτεται... επανάσταση η UEFA!

bet365

Τον ορισμό αγώνων του Champions League το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να φέρει έξτρα έσοδα από την Ασία, σκέφτεται σύμφωνα με ρεπορτάζ η UEFA!

Πώς θα σας φαινόταν να βλέπατε αγώνες του Champions League μέρα το Σαββατοκύριακο; Σύμφωνα με τους Times οι άνθρωποι της UEFA επεξεργάζονται την ιδέα αυτή, προκειμένου να πετύχουν prime time σε μεγάλες αγορές της Ασίας, όπως η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Μαλαισία και η Ιαπωνία. Η βασική ιδέα είναι να διεξάγονται 2-3 γύροι του Champions League και όχι όλη η διοργάνωση Σαββατοκύριακα, κατά τη διάρκεια των ομίλων ή στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, έτσι ώστε να επηρεάζονται λιγότερο τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Πηγές της UEFA τόνισαν στους Times ότι οποιαδήποτε τέτοιου είδους αλλαγή θα χρειαστεί τουλάχιστον πέντε χρόνια, προκειμένου να προγραμματιστεί ανάλογα και τι διεθνές καλεντάρι. Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση έχει συζητηθεί σε υψηλά κλιμάκια και με τις ομάδες. Κάποιοι σύλλογοι έχουν δειλά-δειλά εκφράσει θετική σκέψη, αφού τα αυξημένα τηλεοπτικά έσοδα από την Ασία αποτελούν σημαντικό δέλεαρ, κυρίως σε μια περίοδο όπου οι περισσότερες χώρες βλέπουν ότι είναι αδύνατον να χτυπήσουν τα τηλεοπτικά της Premier League.

Οι Άγγλοι, από την άλλη, είναι αντίθετοι. Εκπρόσωπος της Premier δήλωσε: «Δεν σκεφτόμαστε καν ότι παιχνίδια του Champions League θα μπορούν να παιχτούν τα Σαββατοκύριακα. Αυτές οι ημερομηνίες είναι για τις εγχώριες διοργανώσεις. Ελπίζουμε ότι η κοινή λογική της δικής μας FA, η UEFA και η FIFA θα το εμποδίσουν».

Η ιδέα δεν σχετίζεται με τις κουβέντες για την αλλαγή στο φορμάτ της διοργάνωση,ς για το οποίο πρέπει να υπάρξει οριστικοποίηση μέχρι το φθινόπωρο, προκειμένου η UEFA να μοιράσει τα τηλεοπτικά για την τριετία 2018-20.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα