Η Ελλάδα θέλει... Λίβερπουλ!

Gazzetta team
Η Ελλάδα θέλει... Λίβερπουλ!

bet365

Η Λίβερπουλ μπορεί να στείλει το καλύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Europa League απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης. Αναλύει ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος.

Η Σουόνσι έκανε πάρτι στο Λονδίνο, διέλυσε τη Γουέστ Χαμ, με τα Σφυριά να... μπλέκουν αναφορικά με την έξοδό τους στην Ευρώπη! Η Λίβερπουλ υποδέχεται αύριο τη Γουότφορντ και με νίκη πλησιάζει στον πόντο από τους Λονδρέζους και την εξάδα. Αν οι Κόκκινοι καταφέρουν να τερματίσουν στην 6η θέση είναι πιθανό να στείλει τον κάτοχο του καλού εισιτηρίου του Europa League από την Ελλάδα στους ομίλους της διοργάνωσης. Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ και ειδικού επί των συγκεκριμένων θεμάτων, Ανδρέα Δημάτου.

«Να που η Σουόνσι με το εκτός έδρας 4-1 επί της Γουέστ Χαμ ανοίγει και πάλι το δρόμο της Λίβερπουλ για την έκτη θέση της Πρέμιερ, κάτι που ενδέχεται να «χρυσώνει» το ελληνικό προνομιακό εισιτήριο για το Europa League. Είτε αυτό εκδοθεί μέσω κυπέλλου, είτε μέσω πλέι οφ…

Αύριο θα γνωρίζουμε περισσότερα… Η Λίβερπουλ, αν νικήσει τη Γουότφορντ, θα βρεθεί έναν πόντο από την έκτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ και ενώ θα απομένουν δύο αγωνιστικές με τη Γουέστ Χαμ να έχει να παίξει εντός με τη Γιουνάιτεντ και εκτός με τη Στόουκ. Η Λίβερπουλ εκτός από το αυριανό ματς με τη Γουότφορντ, έχει να φιλοξενήσει στο Άνφιλντ και την Τσέλσι και την τελευταία αγωνιστική να παίξει εκτός με την Γουέστ Μπρομ.

Με άλλα λόγια την ημέρα του τελικού του Europa League στις 18 Μαΐου είναι εξαιρετικά πιθανό να γνωρίζουμε (η Πρέμιερ ολοκληρώνεται τρεις μέρες νωρίτερα) ότι σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου από τη Λίβερπουλ, το καλύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Europa θα εξαργυρώνεται με απευθείας συμμετοχή στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης! Και όλα αυτά στη διάρκεια των ελληνικών πλέι οφ…

Αν η Λίβερπουλ είναι έκτη στην Αγγλία πίσω από τη Γιουνάιτεντ, θα απομένει μόνο να κατακτήσει η Μάντσεστερ στις 21 Μαΐου το Κύπελλο Αγγλίας στον τελικό με την Κρίσταλ Πάλας.

Και αν κατακτήσει το Europa η Σεβίλλη; Σε αυτή την περίπτωση η λογική λέει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τέσσερις ακόμα μέρες τον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι στο Βιθέντε Καλντερόν της Μαδρίτης με την ελπίδα η Σεβίλλη -μετά το Europa- θα κατακτήσει και το ισπανικό κύπελλο στον τελικό με την Μπαρτσελόνα.

Στην αυριανή προτελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος θα γνωρίζουμε αν υπάρχουν ακόμα ελπίδες για την ομάδα της Ανδαλουσίας να προλάβει την πέμπτη ή την έκτη θέση στην Πριμέρα, κάτι που πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού θα πρέπει να αυτοκτονήσουν Θέλτα ή Μπιλμπάο.

Συγκεκριμένα η Θέλτα θα πρέπει να χάσει αύριο εντός έδρας από την αδιάφορη Μάλαγα και στις 15 Μαΐου στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο...

Η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε θα πρέπει να χάσει αύριο εκτός έδρας από την Λας Πάλμας και η Σεβίλλη, τρεις μέρες πριν από τον τελικό του Europa League, να την νικήσει στην έδρα της στο φινάλε της Πριμέρα για να σιγουρέψει το ευρωπαϊκό της εισιτήριο ανεξαρτήτως του τι θα κάνει στον τελικό της Βασιλείας…

Και το ζητούμενο στην περίπτωση που έρθουν ευνοϊκά τα πράγματα για την 13η Ελλάδα είναι το ποια ομάδα θα πάρει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa και θα γίνει η μοναδική από τη χώρα μας που θα αποφύγει τους καλοκαιρινούς προκριματικούς!

Αν τελικά δεν διεξαχθεί το κύπελλο, πηγαίνει στη δεύτερη ομάδα των πλέι οφ, δηλαδή στην τρίτη της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Το ίδιο ισχύει αν διεξαχθεί ο τελικός και κατακτήσει το κύπελλο ο Ολυμπιακός.

Αν το κύπελλο το κατακτήσει η ΑΕΚ, τότε ως κυπελλούχος παίρνει εκείνη το καλό εισιτήριο, εκτός κι αν τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ, οπότε ευνοημένη θα είναι και πάλι η δεύτερη ομάδα των πλέι οφ…»

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα