Ινγκολσταντ - Μπάγερν 1-2

Gazzetta team
Ινγκολσταντ - Μπάγερν 1-2

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε εκτός έδρας την Ινγκολσταντ (1-2) και μια αγωνιστική πριν το τέλος διατήρησε την Σαλατιέρα της Bundesliga.

Ενα ακόμα πρωτάθλημα στην τεράστια ιστορία της πρόσθεσε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος ολοκλήρωσε την 3ετία του στο Μόναχο κάνοντας το 3x3. Οι Βαυαροί επικράτησαν 1-2 των νεοφώτιστων και μία αγωνιστική πριν το φινάλε έβαλαν στην τροπαιοθήκη τους τον 26ο τίτλο (25ο στην Bundesliga), όντας οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην χώρα. Απόλυτος πρωταγωνιστικής για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόσφσκι, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ και έφτασε τα 29 γράφοντας ιστορία. Αυτό ήταν το 4ο σερί πρωτάθλημα για την Μπάγερν.

Στο 13’ ο Ντάγκλας Κόστα πάτησε γκάζι, πήρε την μπάλα μέσα από δύο αντιπάλους και έβγαλε στον Ριμπερί στο ξέφωτο, ο οποίος έκανε ωραία ντρίμπλα και ανατράπηκε από τον Μάρβιν Μάτιπ για να κερδίσει πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (0-1). Στο 22’ ο Ντάγκλας Κόστα έφυγε ο ίδιος ολομόχανος στην κόντρα αλλά προσπάθησε να κάνει το εξεζητημένο και έχασε σπάνια ευκαιρία και στο 29’ η Ινγκολσταντ είχε ευκαιρία αλλά ο Χάρτμαν δεν πλάσαρε σωστά. Το 0-2 έγινε στο 32’ όταν ο Λέβα πήρε την εξαιρετική πάσα από τον Τσάμπι Αλόνσο και με διαγώνιο τελείωμα έφτασε τα 29 γκολ στην Bundesliga, κάτι που είχε να κάνει παίκτης της Μπάγερν από το 1981 όταν το είχε κάνει ο Ρουμενίγκε και πρώτος ξένος μετά τον Χούντελααρ της Σάλκε το 2012.

Στο 41’ απάντησε η Ινγκολσταντ όταν ο Τσάμπι Αλόνσο ανέτρεψε τον Χάρτμαν μέσα στην περιοχή και ο ίδιος νίκησε τον Νόιερ από τα 11 βήματα μειώνοντας για τους γηπεδούχους. Η Μπάγερν ακόμα και με… ήττα θα κατακτούσε το πρωτάθλημα αφού η Ντόρτμουντ έχασε τελικά από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ η Ινγκολσταντ είχε ξεμπερδέψει από καιρό με την παραμονή. Το δεύτερο μέρος δεν είχε τόσες φάσεις όσο το πρώτο, με τις δύο ομάδες να περιμένουν υπομονετικά το τέλος. Στις καλύτερες ευκαιρίες των δύο ομάδων, ο Ντάγκλας Κόστα με ωραίο διαγώνιο αριστερό στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ και στο 71’ ο Χάρτμαν δεν μπόρεσε να βάλει και δεύτερο γκολ στον Νόιερ αφού στο τετ-α-τετ με τον Γερμανό πλάσαρε άουτ με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Ινγκολσταντ (Ραλφ Χάσενχιτλ): Οζκάν, Μάτιπ, Σούτνερ, Χίμπνερ, Ντα Κόστα, Ρόζερ, Κοέν (63’ Μοράλες), Γκρος, Λεσκάνο (82’ Λεξ), Χάρτμαν (77’ Χίντερζεερ), Λέκι.

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Αλόνσο (46’ Μπενάτια), Ριμπερί (57’ Ραφίνια), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Τιάγκο (89’ Ρόντε), Κίμιχ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα