Σοκ, έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Εκένγκ! (vid & pics)

Gazzetta team
Σοκ, έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Εκένγκ! (vid & pics)

bet365

Σοκ. Θλίψη στη Ρουμανία όπου ο 26χρονος παίκτης της Ντιναμό, Πατρίκ Εκένγκ, υπέστη καρδιακή προσβολή την ώρα του αγώνα και υπέκυψε στο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε!

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο, καθώς ο παίκτης της Ντινάμο Βουκουρεστίου, Πάτρικ Εκένγκ έχασε τη ζωή του, έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τη Βιτορούλ για το ρουμανικό πρωτάθλημα.

Ο παίκτης κατέρρευσε σε ανύποπτη στιγμή στη διάρκεια του αγώνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσαν πως έπειτα από 1 ώρα και 30 λεπτά προσπάθειας τους, ο άτυχος Αφρικανός άφησε την τελευταία του πνοή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Ήρθε σε εμάς με ασθενοφόρο και η προσπάθεια ανάνηψης διήρκεσε 1 ώρα και 30 λεπτά χωρίς όμως να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Οι αιτίες είναι πολλές. Θα καθοριστούν όμως τις επόμενες ημέρες», ενώ ήδη στο σημείο βρίσκονται βρίσκεται και συνεχίζει να καταφθάνει πλήθος κόσμου, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον παίκτη.

Το τελευταίο αντίο της Ντινάμο στον άτυχο Αφρικανό

Με επίσημη ανακοίνωση της, η Ντινάμο Βουκουρεστίου αποχαιρέτησε τον Καμερουνέζο, στέλνοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή.

«Πάντα θα σε αγαπάμε, Πάτρικ Εκένγκ! Η ομάδα μας έχασε τον Πάτρικ Κλοντ Εκένγκ σήμερα το βράδυ. Έχοντας μπει στον αγωνιστικό χώρο στο 62ο λεπτό του αγώνα, ο Καμερουνέζος μέσος της Ντινάμο κατέρρευσε λίγα λεπτά αργότερα και άφησε την τελευταία του πνοή φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Εκ μέρους της διοίκησης και όλων όσων αποτελούν μέρος κομμάτι του συλλόγου, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του! Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του».

Update 2.30: Παγκόσμια θλίψη για το χαμό του Εκένγκ! Οι οπαδοί της Ντινάμο πραγματοποιούν ολονυκτία στο στάδιο της ομάδας, τιμώντας τη μνήμη του Καμερουνέζου. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη (10/5), ενώ η οικογένεια του Εκένγκ αναμένεται το Σάββατο (7/5) στη Ρουμανία. Αναβολή στον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ Ντινάμο και Κλουζ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη (10/5).

Update 01.15: Ο τεχνικός διευθυντής της Ντινάμο, Ιονέλ Νταντσιουλέσκου, δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν μπορώ να πιστεύω πως έχει συμβεί στ' αλήθεια. Είναι ένας εφιάλτης. Δεν έχω τη δύναμη να βρω τα κατάλληλα λόγια και να εκφράσω τη θλίψη μου. Κάθε αθλητής μας περνά από ιατρικούς ελέγχους ανά εξάμηνο. Ο Εκένγκ είχε περάσει τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα δεν είχαν δείξει κάποιο πρόβλημα υγείας. Έχουμε έρθει σε επαφή με τη σύζυγό του και την οικογένεια του που βρίσκονται στη Γαλλία. Πιθανότατα θα βρίσκονται εδώ αύριο».

Update 00.47: Με επίσημη ανακοίνωση της, η Κόρδοβα, στην οποία ο Εκένγκ αγωνίστηκε την περασμένη χρονιά, εξέφρασε τη θλίψη της για το χαμό του Καμερουνέζου. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του Πάτρικ Εκένγκ. Θρηνούμε για την απώλεια του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το φίλο μας. Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε το μήνυμα του ισπανικού συλλόγου.

Update: 00:20: Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιριστών Ρουμανίας, Ντουμίτρου Κοστίν, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Από το 2008 φωνάζουμε πως τα γήπεδα στη Ρουμανία δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εγγυηθούν την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Μας είχαν αναφέρει πως δεν υπάρχουν χρήματα, λόγω της κρίσης. Η ασφάλεια των παικτών και των θεατών δεν είναι είναι εγγυημένη. Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους. Με όλο τον σεβασμό προς την Ντινάμο, άλλα ως γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη και ένοχη για ότι συνέβη. Ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του γι' αυτό το θλιβερό περιστατικό».

Update 23.57: «Ήρθε σε εμάς με ασθενοφόρο και η προσπάθεια ανάνηψης διήρκεσε 1 ώρα και 30 λεπτά χωρίς όμως να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Οι αιτίες είναι πολλές. Θα καθοριστούν όμως τις επόμενες ημέρες», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Update 23.32: Τραγικά νέα... Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα digisports, ο παίκτης έχασε τη μάχη για τη ζωή. Το ανακοίνωσε γιατρός του νοσοκομείου. Δυστυχώς, το επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό κανάλι «Dolce». Δυο λεπτά και 40΄΄ χρειάστηκε το ασθενόφορ για να μπει στο γήπεδο και επτά λεπτά, ως ότου οι γιατροί άρχισαν CPR

Update 23.12: Εκπρόσωπος του νοσοκομείου τονίζει πως ο παίκτης δεν ανταποκρίνεται θετικά μετά από 30 λεπτά ανάνηψης. Έξαλλος και ανήσυχος ο κόσμος έξω από το νοσοκομείο και επεισόδια με την αστυνομία. Καταγγελίες ότι αστυνομικοί επιτέθηκαν και χτύπησαν χωρίς λόγο φιλάθλους. Οι άνθρωποι της Ντιναμό προσπαθούν να τους ηρεμήσουν.

23.14: Πολλές οι φωνές των παραγόντων ομάδων αλλά και της Ντιναμό επειδή ο ρέφερι του ματς Φλορίν Μάρκου δεν διέκοψε το ματς και δεν αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης.

23.18: Ο γιατρός της ομάδας, Σερμπάν Μπραντιστεάνου, τόνισε: "Ήρθε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν απεγνωσμένα να τον σώσουν και προσπαθούν ακόμα. Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα".

Δείτε το βίντεο που πραγματικά σοκάρει!

 

Τελευταία Νέα