Τζένοα - Ρόμα 2-3

Τζένοα - Ρόμα 2-3

bet365

Η Ρόμα προηγήθηκε, η Τζένοα (με Ταχτσίδη) το ανέτρεψε αλλά οι Τότι-Ελ Σαραουί το έκαναν 2-3 για τους Τζαλορόσι, οι οποίοι ελπίζουν για τη 2η θέση.

Η ματσάρα του Luigi Ferraris τα είχε όλα. Ωραίο ποδόσφαιρο, πολλές ευκαιρίες, δύο ανατροπές, γκολ του Παναγιώτη Ταχτσίδη, γκολάρα του Φραντσέσκο Τότι, πολύ πάθος και τελικά νίκη για τους Ρωμαίους, οι οποίοι πήγαν στο +1 από τη Νάπολι, η οποία σε λίγη ώρα θα υποδεχθεί την Αταλάντα. Επέστρεψε στην 11άδα ο Στρούτμαν.

Η Ρόμα έδειξε από νωρίς ότι μπήκε για τη νίκη και στο 4' ο Ελ Σαραουί είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ στο ωραίο πλασέ που έκανε, για να έρθει το γκολ δύο λεπτά μετά: Ελ Σαραουί-Περότι-Σαλάχ έκρυψαν την μπάλα και ο Αιγύπτιος βγήκε τετ α τετ και τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση (0-1). Οι Τζαλορόσι πλησίασαν σε δεύτερο γκολ στο 8' με τον Ναϊνγκολάν αλλά δεν το έβαλαν και στο 14' η Τζένοα αντέδρασε... Ο Λασάλτ έκανε κίνηση από αριστερά, γύρισε για τον Ταχτσίδη και αυτός μόνος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε τον Σέζνι για το 1-1!

Οι Ρωμαίοι, πάντως, δεν πτοήθηκαν και στο 17' είχαν ευκαιρία με τον Ελ Σαραουί, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Λαμάνα, για να ακολουθήσει νέα φάση στο 21', όταν ο «Φαραώ» έκανε την προβολή στο πίσω δοκάρι, μετά το γύρισμα του Σαλάχ, για να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, με την μπάλα να πάει πάνω-κάτω και την Ρόμα -που ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Ιτσο στον Ελ Σαραουί στο 26'- να απειλεί ξανά στο 31' με τον «Φαραώ», η προσπάθεια του οποίου έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά, χρειάστηκε η πολύ καλή επέμβαση του Σέζνι σε δυνατό σουτ του Σούσο για να μην γίνει το 2-1 για τους Γενοβέζους και στο 37' οι Τζαλορόσι άγγιξαν το 1-2 αλλά ο Λαμάνα κατάφερε να αποκρούσει στο τετ α τετ με τον Ελ Σαραουί!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πατούσαν καλύτερα, είχαν ευκαιρία στο 53' με τον Σούσο, πλησίασαν ξανά στο γκολ στο 59' με τον ίδιο παίκτη και τελικά έκαναν το 2-1 στο 65' με την προβολή του Παβολέτι μετά το γύρισμα του Ρινκόν από αριστερά. Ολα έδειχναν να πάνε καλά για τους Ροσομπλού αλλά κάπου εκεί ανέλαβε ο Τότι, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή. Ο αρχηγός ξύπνησε τους συμπαίκτες του παίρνοντας πρωτοβουλίες και στο 77' με δυνατό σουτ, σε εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-2, έχοντας 4 γκολ και μία ασίστ στις τελευταίες πέντε εμφανίσεις του! Τρία λεπτά μετά, σε νέα εκτέλεση φάουλ, πήγε να το γυρίσει μόνος του (όπως έκανε με την Τορίνο πριν δύο εβδομάδες) αλλά ο Λαμάνα αυτή τη φορά... είδε την μπάλα και κατάφερε να αποκρούσει.

Μπαίνοντας στο τελευταίο 10λεπτο η Ρόμα είχε τον έλεγχο, πίεζε για το τρίτο γκολ και το πέτυχε τελικά στο 87' με τον Ελ Σαραουί, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά μετά τo γύρισμα του Τζέκο (2-3)! Οι Τζαλορόσι είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και το κράτησαν χάρη και στον Σέζνι, ο οποίος στο 94' απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ντιέγκο Καπέλ!

Τζένοα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Λαμάνα, Μουνιός, Μπουρντίσο, Ιτσο, Φιαμότσι (71' Ντιέγκο Καπέλ), Ρινκόν, Ταχτσίδης (62' Μαρκέζε), Τζεμαϊλί, Λασάλτ, Σούσο (81' Πάντεφ), Παβολέτι.

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Σέζνι, Μαϊκόν (67' Τζέκο), Μανωλάς, Ρούντιγκερ, Ντιν, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Σαλάχ (88' Ζουκάνοβιτς), Περότι (60' Τότι), Ελ Σαραουί.

 

SERIE A Τελευταία Νέα