Το πήρε απόφαση...

Το πήρε απόφαση...

Ο Διονύσης Δελλής γράφει μέσα από το blog του στο gazzetta για τον Φρανσουά Μοδέστο που 18 χρόνια και 600 ματς μετά την... πρώτη φορά, ανακοίνωσε το φινάλε μιας τεράστιας καριέρας!  

Το πήρε απόφαση...

Είχε πάντα αυτόν τον κίνδυνο. Να κάνει πράξη κάποια στιγμή την απειλή του, να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να μην τον πιστεύουν ούτε τα... παιδιά του. Τουλάχιστον τρεις φορές στην καριέρα του, έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Και όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό το 2013, και τα επόμενα δύο καλοκαίρια στην Κορσική. Όλο τα κρεμούσε τα παπούτσια του ο Φρανσούα Μοδέστο και όλο δεν έβρισκε «καρφιά» για την τοποθέτηση. Έρχεται κάθε Ιούνιο στην Ελλάδα συναντά παλιούς φίλους και όταν η συζήτηση πηγαίνει προς το αυτονόητο... κρατά εκείνο το πονηρό χαμόγελο. Του ποιος ξέρει, πότε, πως, πότε...

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ανακοίνωσε ο ίδιος προχθές το τέλος εποχής. Μετά το ισόπαλο 0-0 στην έδρα της Καέν. Πήρε μια κίτρινη κάρτα, πήρε και την απόφαση πως ήρθε η ώρα για το φινάλε. Αν δεν το μετανιώσει λοιπόν και πάλι, επτά Μαϊου την βραδιά του ελληνικού τελικού, ο Μοδέστο θα δώσει την τελευταία παράσταση στην Κορσική. Το εντός έδρας ματς με την Ανζέ θα ρίξει και την αυλαία, για εκείνον. Σε μια μυθική καριέρα που τον διατήρησε στο υψηλότερο επίπεδο επί 18 ολόκληρα χρόνια. Μόλις τέσσερις ομάδες (Μπαστιά, Κάλιαρι, Μονακό, Ολυμπιακός). Σε όλες υπερ-πολύτιμος. Απαραίτητος. Ηγετική φυσιογνωμία. Ένας από εκείνους τους ποδοσφαιριστές παντός καιρού, που οι προπονητές συνήθισαν να τον εμπιστεύονται με τα μάτια κλειστά.  Είτε όταν ήταν 22, είτε τώρα που αγγίζει τα 38.

Ακραίος μπακ, στόπερ, ακόμη και σαν αμυντικό χαφ. Οπουδήποτε. Με κάθε τρόπο αυτό που λέμε «βασικός». Καριέρα με 600 συμμετοχές! Οι λιγότερες στον Ολυμπιακό. Ακριβώς 100 σε μια τριετία. Οι περισσότερες στο Πριγκιπάτο, 189 από την σεζόν 2004-5 ως το καλοκαίρι του 2010 όπου η ιστορία τον «σημείωσε» ως την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, στην διοικητική ηγεσία των Ερυθρόλευκων. 

Του είπε ο πρόεδρος των Ερυθρόλευκων το 2013, πως υπάρχει για εκείνον μια ανοιχτή θέση στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ. Εκείνος όμως είχε το... σαράκι της μπάλας. Δεν ήθελε να σταματήσει μόλις στα 35 του!

Επέστρεψε λοιπόν στην γενέτειρα του, την Κορσική. Έγινε παρεάκι με έναν σωρό από γνωστούς μας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρητικά για λίγο... ακόμη. Έπαιξε με τον Σισέ, τον Γιαταμπαρέ, τον Ντιακιτέ, τον Πίνο. Όλοι πέρασαν. Εκείνος ασταμάτητος. Έχει 101 συμμετοχές σε αυτό το διάστημα. Και οι 94 είναι σαν βασικός! Στην Μπαστιά που και φέτος βρήκε τον τρόπο και την έσωσε την κατηγορία. Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν είναι δικό του... Και μετά: Ποιος ξέρει;  Ο Φρανσουά Μοδέστο είναι για όλα ικανός. Να πληροφορηθούμε σε κάνα δύο μήνες, ότι τελικά θα παίξει καμία 30αριά ματς ακόμη...  

Best of internet