Κλειδώνει το Champions League η Μονακό (vids)

Gazzetta team
Κλειδώνει το Champions League η Μονακό (vids)

bet365

Η Μονακό νίκησε 3-2 την Γκινγκάμπ και μετά τις απώλειες των Νις, Σεντ Ετιέν, βρίσκεται αγκαλιά με το Champions League.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορεί πλέον να μιλά και για κατάληψη της 2ης θέσης αφού μετά τη νίκη της πέρασε πάνω από την Λιόν με αγώνα περισσότερο. Υστερα από τις απώλειες των Νις και Σεντ Ετιέν μέσα στην ημέρα, η Μονακό πρέπει να προσπαθήσει πολύ να χάσει το σεντόνι η τα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Οι Μονεγάσκοι πήραν καθαρό προβάδισμα στο ματς από το πρώτο μέρος από τα γκολ των Λασινά Τραορέ (17’) και Ναμπίλ Ντιράρ (40’) και παρότι ο Ερντίνγκ μείωσε στο 75’, στο επόμενο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 81’ Ανγκουά για την Γκινγκάμπ.

Ηταν και... τυ«Χ»ερή η Σεντ Ετιέν!
Την ευκαιρία να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ έχασε η Σεντ Ετιέν, η οποία παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στην Τουλούζ! Οι φιλοξενούμενοι με τον βαθμό που απέσπασαν ελπίζουν ακόμα σε παραμονή, αφού βρέθηκαν στο -3 από την ζώνη σωτηρίας. Μάλιστα, η Τουλούζ θα μπορούσε εύκολα να πάρει και το τρίποντο, ωστόσο έπεσε πάνω σε έναν απίθανο, Ρουφιέ, ο οποίος με επτά (!) επεμβάσεις στο ενεργητικό του κράτησε το μηδέν. Η Τουλούζ πίεσε ασφυκτικά από το 77', όταν και αποβλήθηκε ο Περίν, όμως η ατυχία και ο γκολκίπερ της Σεντ Ετιέν δεν την άφησαν να πανηγυρίσει!

Βυθίζεται η Ρεμς, Λιλ για Ευρώπη
Η Μονπελιέ επιβλήθηκε με 3-2 της Ρεμς, εξασφάλισε και τυπικά την παραμονή της στην κατηγορία, φέρνοντας παράλληλα σε πολύ δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Το ματς ήταν ανοιχτό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τους μονπελιερέ να παίρνουν το προβάδισμα στο 38’, όταν μετά το λάθος του Τραορέ, ο Μπουντεμπούζε έδωσε την ασίστ και ο Καμαρά έκανε το 0-1. Το παιχνίδι κυλούσε με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε το προβάδισμα, όμως στο 83’ μετά από κόρνερ του Ντε Πρεβίλ, ο Ονιάνγκ από κοντά έκανε το 1-1. Η ελπίδα δεν κράτησε για πολύ για την Ρεμς, καθώς στο 84’ μετά από σέντρα του Μπουντεμπούζ ο Κονγκρέ έκανε το 1-2, ενώ στο 86’ ο Σανσόν με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-3! Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-3 με τον Μπιφουμά στο 2’ των καθυστερήσεων.

Μεγάλη νίκη για την Λιλ, που επιβλήθηκε με 1-0 της Λοριάν, για να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης. Οι παίκτες του Αντονετί είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσει τον Λεκόμτ στο πρώτο μέρος. Αντίθετα με τους γηπεδούχους, που έπαιξαν στις αντεπίθεση και είχαν καλές στιγμές με τους Ζανό και Ζουφρ. Στην επανάληψη οι λιλουά ανέβασαν ταχύτητα και έφτασαν στο γκολ στο 56’ με τον Λόπες. Στη συνέχεια, όμως, επικεντρώθηκαν στο να κρατήσουν το προβάδισμα και στάθηκαν τυχεροί, καθώς σε δύο περιπτώσεις (72’, 82’) ο Ζανό δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Τεσσάρα η Μπορντό
Η Μπορντό επιβλήθηκε με 4-2 της καταδικασμένης Τρουά και βρέθηκε στη μέση της βαθμολογίας. Οι Γιρονδίνοι ήταν κυρίαρχοι στον αέρα και στο τέλος αυτό έκανε τη διαφορά. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 14’, όταν ο Ντιαμπατέ έδωσε την ασίστ με το κεφάλι και ο Ρολάν έκανε το 0-1, ενώ στο 41’ ο Μαβινγκά σκόραρε σε λάθος εστία για το 0-2. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 56’, όταν ο Νιβέ μείωσε σε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως στο 60’ ο Ντιαμπατέ με κεφαλιά έκανε το 1-3. Ο Ζαν μείωσε και πάλι στο 69’ σε 2-3, όμως η Τρουά δεν κατάφερε να πάρει τίποτα. Οι Γιρονδίνοι αντέδρασαν ξανά και στο 72’ ο Ρολάν έκανε το τελικό 2-4.

Κόλλησαν στο μηδέν
Καέν και Μπαστιά κόλλησαν στο 0-0 σε ένα αδιάφορο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το παιχνίδι, πάντως, ήταν ανοιχτό, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Βερκούτρ και Λεκά ήταν σταθεροί στις εστίες, με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες να σταματήσουν πάνω τους. Αυτά στο πρώτο μέρος, καθώς ο ρυθμός έπεσε πολύ στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να έχουμε μόλις δύο φάσεις με κορυφαία το δοκάρι του Φοφανά για τους Κορσικανούς στο 78’.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα