Μπέτις – Μπαρτσελόνα 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Μπέτις – Μπαρτσελόνα 0-2

bet365

Ξανά πολύ κακή η Μπαρτσελόνα, χρειάστηκε αποβολή (δίκαιη) και δώρο της Μπέτις, για να περάσει με 0-2 και να παραμείνει στην κορυφή δύο ανάσες από το πρωτάθλημα.

Οι αυτοκτονικές τάσσεις της εμφανίστηκαν και στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Η Μπαρτσελόνα ήταν και πάλι πολύ κακή. Ας είναι καλά για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε ο ανόητος Βέστερμαν, ο οποίος πήρε δύο αχρείαστες, αλλά σωστές κάρτες και αποβλήθηκε στο 35’, αφήνοντας τη Μπέτις να παλεύει με τα θηρία. Ούτε όμως κι εκεί καθάρισε εύκολα η Μπάρτσα. Χρειάστηκε ένα σούπερ λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ώστε να σκοράρει και στο φινάλε με το 0-2 να παραμείνει στην κορυφή δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Ειδικά σε όλο το πρώτο 45έπτο η Μπάρτσα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση ομάδα που καίγεται για τον τίτλο μία ανάσα πριν το φινάλε της κούρσας. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που νωρίτερα είχαν νικήσει Ατλέτικο και Ρεάλ και την είχαν αφήσει στην 3η θέση. Η Μπέτις είχε κλείσει καλά πίσω και ουσιαστικά δεν δέχτηκε καμία απειλή. Ωστόσο, από την αποβολή και μετά, ξεκίνησε να αυξάνεται η πίεση στα καρέ του Αδάν. Το ημίχρονο βγήκε πάντως σχετικά καλά για τους γηπεδούχους.

Ο Λουίς Σουάρες έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες σε τετ α τετ (47’ άουτ και 73’ νικήθηκε από τον Αδάν). Ενδιάμεσα (49’) όμως σε σέντρα του Μέσι, ο πορτιέρο της Μπέτις μπερδεύτηκε με τον αμυντικό του που πήγε να διώξει με ψαλιδάκι και έτσι η μπάλα πέρασε στον ολομόναχο Ράκιτιτς που το έβαλε χαλαρά. Στο 81’ και πάλι ο Μέσι, αυτή τη φορά περπατώντας πραγματικά, πέρασε τέλεια κάθετη στον Σουάρες που δεν αστόχησε και βρέθηκε στα 35 γκολ να είναι πρώτος στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» της Ευρώπης.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Μπαρτσελόνα με δύο νίκες κόντρα σε Εσπανιόλ (εντός) και Γρανάδα (εκτός) θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου. Θα τις κάνει όμως; Ετσι όπως –δεν- παίζει, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι το έχει σίγουρο…

Μπέτις (Χουάν Μερίνο): Αδάν, Μπρούνο, Πετσέλα, Βέστερμαν, Θεχούδο, Μοντόγια, Πετρός, Ν’ Ντιαγιέ, Θεμπάγιος (69’ Πορτίγιο), Χοακίν (55’ Μουσόντα), Ρουμπέν Κάστρο (77’ Φαν Βολφσφίνκελ)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο (88’ Τερ Στέγκεν), Πικέ, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλμπα, Μπουκέτς, Ράκιτιτς (83’ Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα