Ημέρα μνήμης στον Ατρόμητο με Τσιμάνγκα (pics)

Ημέρα μνήμης στον Ατρόμητο με Τσιμάνγκα (pics)

Ημέρα μνήμης αλλά και θλίψης η σημερινή για τον Ατρόμητο. Πριν από 21 χρόνια κατά την διάρκεια του αγώνα Πανελευσιανικός - Ατρόμητος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ο Μουκάντι Τσιμάνγκα.

Ημέρα μνήμης στον Ατρόμητο με Τσιμάνγκα (pics)
Σαν σήμερα λοιπόν από 21 χρόνια κατά την διάρκεια του αγώνα Πανελευσιανικός – Ατρόμητος (30 Απριλίου 1995 για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής) ο Ζαϊρινός ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή φορώντας την φανέλα με το αστέρι των Περιστεριωτών.
 
Αυτή ήταν και παραμένει μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Μουκάντι Τσιμάγκα που είχε σωριαστεί στο έδαφος δεν επανήλθε ποτέ. Είχε γυρίσει η γλώσσα του και όταν με καθυστέρηση μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, που δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή στο γήπεδο, ήταν πια αργά.
 
Ο θάνατος του προκάλεσε σοκ σε όλη την Ελλάδα. Ήταν μόλις 28 ετών και άφησε πίσω του μια γυναίκα και τρία παιδιά σε μια ξένη χώρα που προσπάθησε να τους συμπαρασταθεί όσο μπορούσε. Ο Μουκάντι Τσιμάγκα σε εκείνα τα πολύ δύσκολα χρόνια για τον Ατρόμητο αγωνιζόταν προτάσσοντας την αγάπη του για τη φανέλα. Έχασε τη ζωή του για τον Ατρόμητο και όλη η «οικογένεια» της ομάδας θα τον θυμάται για πάντα. Ο Ατρόμητος μάλιστα ανάρτησε και σχετικό κείμενο στο site του με τίτλο: "Ζωντανός στην μνήμη μας ο Μουκάντι Τσιμάγκα!".
 
- Η πρώτη φωτό στην Gallery είναι από το site Οldfootball.

Best of internet