Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1-1

Gazzetta team
Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1-1

bet365

Η Μπάγερν έμεινε στο 1-1 με την Γκλάντμπαχ, η Ντόρτμουντ διέλυσε με 5-1 τη Βόλφσμπουργκ και η στέψη θα πρέπει να περιμένει. Τεράστια νίκη η Άιντραχτ, υποβιβάστηκε το Αννόβερο.

Το Μόναχο περίμενε πως και πως το παιχνίδι, ώστε με νίκη να πανηγυρίσει το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Το rotation του Γκουαρδιόλα, όμως, και το επερχόμενο ματς με την Ατλέτικο, έδωσαν την ευκαιρία στην – κάκιστη εκτός έδρας – Γκλάνταμπχ να φύγει με την ισοπαλία, που την κρατάει στη μάχη για την 4η θέση και της ανεβάζει την ψυχολογία.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 7’ μετά από κόρνερ του Κίμιχ και κεφαλιά του Μίλερ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ζόμερ, που μπερδεύτηκε από την κίνηση του Τάσκι. Κανένας δεν την βρήκε και για πρώτη φορά στην ιστορία της Bundesliga δύο παίκτες της ίδιας ομάδας έχουν 20+ γκολ (Λεβαντόφσκι, Μίλερ) για το 1-0. Οι παίκτες του Σούμπερτ, όμως, έμειναν συμπαγής, δεν αγχώθηκαν και έπαιξαν θαρραλέα. Η μοναδική τους ευκαιρία ήρθε στο 17’ με τον Χαν, όμως κατάφεραν να κρατήσουν με σχετική ευκολία το σκορ στο 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν ακόμη καλύτεροι, περισσότερο διατεθειμένοι να ρισκάρουν και έβαλαν δύσκολα στην Μπάγερν. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και στο 72’ μετά από υπέροχη ασίστ του Στιντλ ο Χαν έκανε το 1-1! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν χωρίς αποτέλεσμα, τα πουλάρια έβγαλαν κάποιες καλές αντεπιθέσεις, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Γκλάντμπαχ να μην χάνει φέτος κανένα παιχνίδι από την Μπάγερν.

Το μυαλό στην Ατλέτικο έχει πλέον η Μπάγερν Μονάχου. Σε απόδοση 1.60 στην Mybet η νίκη των Βαυαρών.

Μπαλάρα και 5άρα!
Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ έδειξαν από την αρχή τη διάθεση τους απέναντι στον Χούμελς, τον οποίο αποδοκίμαζαν κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα. Αυτό, όμως, καθόλου δεν επηρέασε τους συμπαίκτες του, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στη Βόλφσμπουργκ και την διέλυσαν με 5-1, μειώνοντας στο -5 από την Μπάγερν.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε από τα πρώτα λεπτά αφού στο 7' ο Μχιταριάν πήγε για σουτ αλλά τελικά έκανε πάσα στον Καγκάβα για το 1-0, για να ακολουθήσει το 2-0 δύο λεπτά μετά: Στο 9' ο Καγκάβα από σκόρερ έγινε δημιουργός, βγάζοντας ωραία την κάθετη στον Ράμος, ο οποίος πλάσαρε άψογα! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 19' σε σουτ του Καλιτζιούρι, για να πλησιάσει στο τρίτο γκολ η Μπορούσια στο 32', όταν ο Ρόις απέφυγε και τον Μπενάλιο αλλά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο διεθνής Γερμανός άσος, τελικά, το έβαλε το γκολ στο 60', ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0, με ωραίο πλασέ μετά τις δύο διαδοχικές αποκρούσεις του Μπενάλιο σε προσπάθειες των Σμέλτσερ και Ράμος. Στο 68' ο τερματοφύλακας των Λύκων απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κάστρο, στο 72' έκανε το ίδιο στο κοντινό πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ αλλά στα επόμενα λεπτά ο φορ της Ντόρτμουντ τον νίκησε δύο φορές, με ισάριθμες κεφαλιές: Αρχικά στο 77' σε σέντρα του Μχιταριάν από αριστερά (4-0), στη συνέχεια ένα λεπτό μετά (78') μετά την σέντρα του Σμέλτσερ επίσης από αριστερά (5-0)! Το μόνο που κατάφερε η Βόλφσμπουργκ ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 81' με το πλασέ του Σίρλε στην κόντρα.

Υποβιβάστηκε το Αννόβερο, στην Ευρώπη η Σάλκε
Το Αννόβερο στην ουσία είχε υποβιβαστεί πριν τη σέντρα και στο τέλος υποβιβάστηκε και τυπικά. Η ομάδα του Στέντελ, πάντως, που ανανέωσε μέχρι το 2018, το πάλεψε όσο μπορούσε, έβαλε δύσκολα στη Σάλκε, όμως οι βασιλικοί μπλε εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητά τους στην επίθεση, για να φτάσουν στη νίκη με 3-1 και εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που μόλις στο 11’ πήραν το προβάδισμα. Υπέροχη ασίστ του Γκορέτκσκα, άψογο τελείωμα του Τσούπο-Μότινγκ και 0-1. Η συνέχεια, όμως, βρήκε τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές, να πιέζουν, να φτάνουν στην ισοφάριση στο 21’ με τον Σόμπιχ και να χάνουν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες. Στο 45’, όμως, κόντρα στη ροή η Σάλκε πήρε ξανά το προβάδισμα, με τον Σανέ να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια και τον Χούντελαρ το 1-2! Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλός, με τους γηπεδούχους και πάλι να πιέζουν ανά διαστήματα, έχοντας και δοκάρι με τον Σμίντεμπαχ στο 60’. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να σκοράρουν και τα πάντα τελείωσαν στο 80’. Εκπληκτική προσπάθεια του Μάτιπ, που άδειασε όλη την άμυνα των γηπεδούχων, πριν δώσει την ασίστ στον Σεπφ, που έκανε το τελικό 1-3.

Διπλό παραμονής!
Μπορεί να είναι η χειρότερη ομάδα της Bundesliga εκτός έδρας αλλά δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε έκανε αυτό που έπρεπε και διατήρησε ελπίδες παραμονής. Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο γειτονικό ντέρμπι με την Ντάρμσταντ, μετά το γκολ του Βράντσιτς στο 12' από καλή θέση (1-0). Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και στο 20' θα μπορούσαν να βάλουν βάσεις νίκης αλλά ο Βάγκνερ δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι... Η Αϊντραχτ έμεινε ζωντανή στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο μπήκε για τη νίκη και την πήρε, ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση. Η ομάδα της Φρανκφούρτης ισοφάρισε στο 57' με το σουτ του Χασέμπε μετά από εκτέλεση κόρνερ (1-1) Το ματς ήταν κανονικό ντέρμπι, η Αϊντραχτ το πίστευε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα και στο 83' ο Αϊγκνερ από κοντά, μετά την εκτέλεση φάουλ, έκανε το 1-2 και έδωσε μια τεράστια νίκη στην ομάδα του.

Κόλλησαν στο μηδέν
Μάιντς και Αμβούργο κόλλησαν στο 0-0, με την πρώτη να χάνει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο στην Ευρώπη και τους δεινόσαυρους και μαθηματικά τη σωτηρία. Πάντως, αμφότερες βρίσκονται μία ανάσα από το να το πετύχουν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 27΄, για να δούμε την πρώτη ευκαιρία με τον Κόρδοβα. Στο 36’ ήρθε και η καλύτερη ευκαιρία του Αμβούργου με τον Τζουρού, πριν ο Σίπλοκ χάσει το τετ α τετ με τον Κάριους στο 51’. Δυνατές μονομαχίες, παιχνίδι κέντρου στη συνέχεια και οι φάσεις ελάχιστες. Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 87’ με τον Κόρδοβα και το 0-0 παρέμεινε.

Ανατροπή και παραμονή
Η Ινγκολσταντ προηγήθηκε αλλά η Χόφενχαϊμ ανέτρεψε την κατάσταση, επικράτησε με 2-1 και πήγε στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάνοντας αποφασιστικό βήμα παραμονής. Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα του και στο 17' ο Λεξ, μόνος από την καρδιά της περιοχής, έκανε το 0-1 για την Ινγκολσταντ. Οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν την κατάσταση στα επόμενα λεπτά αλλά η Χόφενχαϊμ πήρε ξανά τα πάνω της και στο 37' ισοφάρισε με ωραίο πλασέ του Ουτ (1-1). Εχοντας υπέρ τους την ψυχολογία, οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος για να πάρουν τη νίκη και είχαν από νωρίς ευκαιρίες με τον Ουτ. Μεγαλύτερη όλων, βέβαια, ήταν αυτή του 53ου λεπτού, όταν ο Κράμαριτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Νίλαντ σε εκτέλεση πέναλτι... Ο τερματοφύλακας της Ινγκολσταντ είχε πολύ καλή αντίδραση και σε μια ευκαιρία του Ουτ στο 58', για να έρθει τελικά το 2-1 για την Χόφενχαϊμ στο 84' με τον Αμίρι, ο οποίος νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα