Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 1-0

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 1-0

bet365

Η Βιγιαρεάλ βύθισε στο 92' την Λίβερπουλ με γκολ του Αντριάν (1-0) και πήρε προβάδισμα για τον τελικό της Βασιλείας.

Σε ένα μοιρασμένο ματς στο El Madrigal, Βιγιαρεάλ και Λίβερπουλ είχαν ευκαιρίες και από ένα δοκάρι, όμως αυτοί που πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος ήταν οι Amarillos. Η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία με εξαιρετική κόντρα στο φινάλε του ματς λύγισε το σύνολο του Κλοπ, που επέλεξε να παίξει με πιο ευέλικτο σχήμα, και πηγαίνει στο Anfield με προβάδισμα. Μπακαμπού και Φιρμίνο βρήκαν το σίδερο.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να έχουν διαστήματα πίεσης και ευκαιρίες για το σημαντικό γκολ. Η πρώτη ήταν για τους φιλοξενούμενους όταν ο Αλεν βρέθηκε σε θέση να εκτελέσει από το πέναλτι αλλά πλάσαρε πάνω στον Ασένχο για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στο 11' όταν ύστερα από γρήγορα εκτελεσμένο φάουλ ο Σολδάδο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε λίγο έξω. Οι Amarillos έφτασαν κοντά στο γκολ στο 21' αλλά ο Μινιολέ έπεσε στη γωνιά του για να βγάλει το σουτ του Πίνια, με τον Κουτίνιο να είναι καλός και να έχει δύο πολύ μέτρια σουτ (29', 40'). Στην τελευταία αξιόλογη στιγμή ενός ισορροπημένου πρώτου μέρους ο Σολδάδο είχε νέα ευκαιρία όμως το σουτ από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Ο Κλοπ άφησε έξω στο ημίχρονο τον Φιρμίνο και έβαλε Αϊμπ και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη φάση καθώς στο πρώτο λεπτό μετά το κόρνερ του Ντος Σάντος ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Η Λίβερπουλ απάντησε έχοντας και εκείνη το δικό της δοκάρι στο 65' όταν ο Φιρμίνο πήρε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ βρήκε την ξεωτερική πλευρά του δοκαριού του Ασένχο. Το ματς ήταν και πάλι μοιρασμένο και στα τελευταία λεπτά έγιναν... όλα. Στο 87' ο Μινιολέ σταμάτησε τον Μπακαμπού σε τρομερή ευκαιρία και στο επόμενο λεπτό ο Μορένο έφυγε στην κόντρα αλλά το πλασέ του στο τετ-α-τετ πέρασε έξω για να έρθει στο 92' το γκολ. Σε εξαιρετική κόντρα από την Βιγιαρεάλ ο Ντένις Σουάρεθ έφυγε στο ξέφωτο και γύρισε σε κενό τέρμα στον Αντριάν Λόπεθ που δεν είχε δύσκολη δουλειά για το τελικό 1-0.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία): Ασένχο, Γκασπάρ, Χάουμε Κόστα, Βίκτορ Ρουίθ, Μπαϊγί (76' Μουσάτσιο), Μπρούνο, Ντος Σάντος (72' Σάμου Καστιγιέχο), Πίνια, Σουάρεθ, Σολδάδο (74' Αντριάν), Μπακαμπού.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Τουρέ, Λόβρεν, Κλάιν, Μορένο, Μίλνερ, Λούκας, Λαλάνα, Αλεν, Κουτίνιο (46' Αϊμπ), Φιρμίνο (90' Μπεντέκε).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα