Σαχτάρ - Σεβίλλη 2-2

Gazzetta team
Σαχτάρ - Σεβίλλη 2-2

bet365

Η εμπειρία ήταν... σύμμαχος, η Σεβίλλη απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Λβιβ από τη Σαχτάρ και φουλάρει για την... τρίτη διαδοχική ευρωπαϊκή κούπα!

Σεβίλλη για... τρίτη σερί ευρωπαϊκή κούπα και πέμπτη συνολικά! Οι Ισπανοί απέσπασαν ισοπαλία 2-2 στο Λβιβ από τη Σαχτάρ και είναι κοντά στη διατήρηση της παράδοσης που τους θέλει να παίρνουν τίτλο όταν βρίσκονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Ο Λουτσέσκου βρέθηκε στην 3η θέση των κόουτς με τις περισσότερες ευρωπαϊκές παρουσίες (217), αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε ο... 100αρης Εμερι! Καλύτεροι οι Ουκρανοί στο α' μέρος, εξαιρετικοί οι Σεβιγιάνοι στην επανάληψη, που φωνάζουν σωστά για το γκολ του Γκαμεϊρό που ακυρώθηκε! Μελανό σημείο για τους φιλοξενούμενους ο σοβαρός τραυματισμός του Κρον Ντέλι.

Η Σεβίλλη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά τους Ουκρανούς, τους έβαλε δύσκολα και στην πρώτη καλή ευκαιρία πάγωσε το Λβιβ Αρίνα! Στο 6'ο λεπτό ο Γκαμεϊρό βρήκε ιδανικά τον Βιτόλο, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα, κι αφού πέταξε... εκτός φάσης τον Ρακίτσκι πέτυχε το 1-0. Ήταν το 9o ευρωπαϊκό γκολ του, εκ των οποίων τα οκτώ είναι σε εκτός έδρας ματς. Παράλληλα, ο Γάλλος είχε συμμετοχή στο 5ο γκολ (3 γκολ, 2 ασίστ) της Σεβίλλης στα τέσσερα τελευταία ματς της στη διοργάνωση. Η Σαχτάρ προσπάθησε να αντιδράσει, Σρνα και Μάρλος πήραν προσπάθειες κι έκαναν ό,τι ήθελαν τον Εσκουδέρο! Ο τελευταίος έστειλε... μήνυμα στο 18' με ένα δυνατό σουτ και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ! Εξαιρετική ασίστ του Ρακίτσκι, το δίδυμο της Σεβίλλης έχασε τη φάση και ο Μάρλος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-1! Οι Ουκρανοί είχαν το πάνω χέρι, συνέχισαν να δημιουργούν από τα άκρα, ενώ όταν έβρισκαν χώρους δοκίμαζαν σουτ, όπως ο Τάισον στο 30'. Στο 35' η Σαχτάρ έκανε την ανατροπή, με τη φάση να αρχίζει από τα αριστερά. Ο Μάρλος άδειασε τον Μαριάνο, έκανε τη σέντρα και ο Στεπανένκο με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-1!


Η Σαχτάρ μπήκε στην επανάληψη με στόχο να κρατήσει το υπέρ της σκορ, έδωσε χώρους στη Σεβίλλη, ωστόσο ήταν εξαιρετικά τοποθετημένη. Ο Εμερι απέσυρε τον Κονοπλιάνκα που δεν σκόραρε σε 14ο σερί ματς κόντρα στην ομάδα του Ντόνετσκ και με την παρουσία του Κρον Ντέλι προσπάθησε να δώσει ώθηση! Οι Ισπανοί προσπάθησαν με ένα σουτ του Καρίσο και με μια κεφαλιά του Ν' Ζονζί, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν! Οι φιλοξενούμενοι ήταν άτυχοι, αφού ο Δανός τραυματίστηκε σοβαρά δέκα λεπτά έπειτα την είσοδό του και αποχώρησε.


Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν σημάδια κόπωσης, οι Σεβιγιάνοι συνέχισαν την πίεση και στο 75' είδαν τον Γκαμεϊρό να στέλνει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον διαιτητή να ακυρώνει λανθασμένα το γκολ, μιας και ο βοηθός... είδε οφσάιντ! Η Σεβίλλη είχε δυνάμεις, και η παρουσία της στην αντίπαλη εστία έγινε εντονότερη. Στο 77' ο Μπανέγα έβγαλε ιδανικά τον Γάλλο σε θέση βολής, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αστοχήσει. Τρία λεπτά αργότερα ο Κούτσερ με μια σωτήρια προβολή πρόλαβε τον Γκαμεϊρό πριν ο Γάλλος στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σαχτάρ αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, η ομάδα του Εμερι δημιουργούσε κινδύνους και στο 82' ήρθε το γκολ! Ο Φερέιρα ανέτρεψε τον Βιτόλο και ο Γκαμεϊρό διαμόρφωσε το 2-2, στέλνοντας την ομάδα του ακόμα πιο κοντά στον... τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τίτλο!

Σαχτάρ: Πιατόβ, Σρνά, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο, Μάρλος (90’ Μπερνάρντ), Κοβαλένκο, Τάισον (90’ Γουέλινγκτον), Φερέιρα (90’ Εντουάρντο).

Σεβίλλη: Σόρια, Μαριάνο Φερέιρα, Ραμί, Καρίσο, Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ν' Ζονζί, Βιτόλο, Μπανέγα, Κονοπλιάνκα (59’ Κρον-Ντέλι (72’ Κόκε), Γκαμεϊρό

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα