Οι δύο καλύτερες 11άδες της σεζόν

Οι δύο καλύτερες 11άδες της σεζόν

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την ψηφοφορία για τις δύο καλύτερες ενδεκάδες του πρωταθλήματος.

Ασφαλώς και παρουσιάζει ενδιαφέρον η πρωτοβουλία της Νόβα να επιλέξει και να βραβεύσει τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Άλλωστε, αν δεν το έκανε αυτό το κανάλι που βάζει τα λεφτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιος θα το έκανε;

Ανέδειξε λοιπόν την καλύτερη 23άδα του φετινού πρωταθλήματος, δηλαδή ουσιαστικά τις δύο καλύτερες ενδεκάδες της σεζόν, συν ένα ακόμη γκολκίπερ. Κι εδώ θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις, καταθέτοντας, με την ευκαιρία, τις δικές μου απόψεις. Εντάξει, το ότι αναδείχθηκαν καλύτερος παίκτης ο Φορτούνης και καλύτερος προπονητής ο Μάρκο Σίλβα ήταν από αναμενόμενο ως αυτονόητο.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι ενώ ακολουθήθηκε μία σωστή διαδικασία, στο τέλος κάπου χάλασε. Τι εννοώ. Επιλέγησαν οι καλύτεροι γκολκίπερ (Ρομπέρτο, Κυριακίδης και τρίτος ο Μπαντής). Οι δύο καλύτεροι στα άκρα της άμυνας (Γκάλο, Ομάρ δεξιά και Μαζουακού, Οικονόμου αριστερά). Οι τέσσερις καλύτεροι στόπερ (Λαζαρίδης, Τζαβέλας, Ζιαμπάρης, Κολοβέτσιος). Οι τέσσερις καλύτεροι αμυντικοί-κεντρικοί χαφ (Γιόχανσον, Μιλιβόγεβιτς, Ζέκα, Σιώπης). Οι δύο καλύτεροι μεσοεπιθετικοί (Φορτούνης, Μπακασέτας). Μέχρι εδώ όλα καλά.

Αλλά στη συνέχεια επιλέγησαν μόνο δύο εξτρέμ (Μπουμάλ, Ροντρίγκες) και τέσσερις σέντερ φορ (Μπεργκ, Βέλλιος, Μανιάς, Μάντζιος). Νομίζω ότι η επιλογή έπρεπε να είναι τέσσερις εξτρέμ (από δύο) και δύο σέντερ φορ. Έτσι ώστε να μιλάμε για δύο κανονικές ενδεκάδες.

Κατά την γνώμη μου οι δύο φορ έπρεπε να είναι ο Μπεργκ κι ο Ιντέγε (που σκόραρε απέναντι σε όλες τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος-ΠΑΟ, ΑΕΚ,ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Αστέρα) κι οι άλλοι δύο εξτρέμ (πέραν των Μπουμάλ, Ροντρίγκες) να είναι δυο από τους Ντουρμάζ, Βιγιαφάνιες, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Μακ.

Επίσης, οι δύο από τους τέσσερις στόπερ, μαζί με Λαζαρίδη, Τζαβέλα, έπρεπε να είναι οι Ντα Κόστα και Βίτορ.

Και στη μεσαία γραμμή δικαιούταν ίσως μία θέση ένας εκ των Κασάμι, Τσουκαλά, Λουσέρο.

Να καταλήξω κάπου: από την καλύτερη 23άδα του πρωταθλήματος, θεωρώ πολύ λίγους πέντε από τον Ολυμπιακό (Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη). Μιλάμε για την ομάδα που έκανε 28 νίκες στις 30. Κι από τις 28 νίκες, οι 22 ήταν με διαφορά από δύο έως πέντε γκολ. Μιλάμε για εμφατική επικράτηση, τέτοια που δεν έχει ξαναυπάρξει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε μία τέτοια χρονιά λοιπόν θεωρώ ότι οκτώ με εννιά ερυθρόλευκοι έπρεπε να ήταν μέσα στις δύο καλύτερες ενδεκάδες της σεζόν, με βάση πάντα την απόδοσή τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.