Μάντζιος: «Τα τελευταία 4 - 5 χρόνια δουλεύω πιο σοβαρά»

Δημήτρης Τομαράς
Μάντζιος: «Τα τελευταία 4 - 5 χρόνια δουλεύω πιο σοβαρά»

bet365

Ο Βαγγέλης Μάντζιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη βράβευσή του για την καλύτερη ασίστ της Super League φέτος.
Ο Βαγγέλης Μάντζιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη βράβευσή του για την καλύτερη ασίστ του πρωταθλήματος για το γκολ που 'έφτιαξε' στον Βαλερί Ντομοβίτσκι στο ματς με την ΑΕΚ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το βραβείο που κατέκτησε: Είναι σίγουρα ένα ωραίο βραβείο. Όταν σε ψηφίζουν οι προπονητές δεν υπάρχει καλύτερο. Σημαίνει ότι εκτιμούν την προσπάθειά μου.
Για την ενέργειά του που είναι κλασική ενέργεια Μάντζιου: Ήταν όντως μια ωραία ενέργεια. Είμαι παίκτης κινητικός και μου αρέσει να δημιουργώ, να βγάζω ασίστ, να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Το έκανα σωστά στο συγκεκριμένο ματς.
Για τον πανηγυρισμό του Ντομοτσίβσκι: Ναι έφυγε. Ίσως πήγε στους φίλους του (σ.σ. γέλια).
Για την προσπάθεια της φετινής σεζόν: Ήταν μια περίεργη χρονιά έτσι όπως ξεκινήσαμε. Κάναμε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο, όπου είχαμε 22 βαθμούς. Ήρθαν κάποια παιδιά στη συνέχεια που πιστεύαμε ότι θα μας βοηθήσουν περισσότερο. Γενικά δεν το καταφέραμε, δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε. Νομίζω πως είχαμε το ρόστερ να το κάνουμε, δεν βγήκε, αλλά η ομάδα σώθηκε εύκολα. Πετύχαμε γρήγορα αυτόν τον στόχο.
Για το τι σκεφτόταν όταν μαζεύτηκαν το καλοκαίρι τελευταία στιγμή: Το καλοκαίρι το ρόστερ δεν ήταν καθόλου ποιοτικό θα έλεγα. Στην προετοιμασία λίγα παιδιά είχαν συμβόλαιο. Δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Πήγαμε στο Καρπενήσι, ήταν και ο προπονητής ο Άκης Μάντζιος που μας κράτησε ενωμένους. Ήταν δύσκολες στιγμές. Πολλά παιδιά ήμασταν στην αβεβαιότητα, αλλά πιστέψαμε τη διοίκηση, η οποία έλεγε πως κατά 99% θα αγωνιζόμασταν στην Super League.
Για τους περισσότερους βαθμούς που μάζεψαν εκτός έδρας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: Φέτος ήταν λίγο παράδοξο αυτό. Τις προηγούμενες δύο χρονιές, όσο ήμουν εγώ στην ομάδα, δύναμή μας ήταν η έδρα μας. Φέτος ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Μας έβγαινε καλύτερα εκτός έδρας, με αντεπιθέσεις, με κάποιες ενέργειες ατομικές. 'Κλέψαμε' βαθμούς εκτός έδρας. Κάναμε μεγάλα διπλά.
Για το αν προτιμά γκολ ή ασίστ: Όπως είπα είναι το στυλ μου κινητικό, μου αρέσει να δημιουργώ, να έχω τη μπάλα στα πόδια. Προτιμώ γκολ.
Για το τι σκέφτηκε πριν κάνει την ασίστ: Ναι σκέφτηκα να σουτάρω στην κλειστή γωνία. Στα εκτός έδρας παιχνίδια παίζουμε με αντεπιθέσεις, είμαι μόνος στην επίθεση. Έκλεψα τη μπάλα και ίσως να μην είχα κάποιον άλλο συμπαίκτη. Είδα με την άκρη του ματιού μου το χρώμα της φανέλας και έτσι έκανα την πάσα.
Για τις δύο νίκες επί της ΑΕΚ που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Λεβαδειακού: Ναι πρώτη φορά. Ειδικά και στο δεύτερο παιχνίδι στη Λιβαδειά ήρθε σχετικά εύκολα. Είχαμε και βοήθεια από τον αντίπαλο με την έννοια του πως έπαιξε.
Για το αν έχει αδικήσει τον εαυτό του: Τώρα που έχω μεγαλώσει βλέπω διαφορετικά κάποια πράγματα. Το ακούω και πολύ συχνά αυτό. Ίσως θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά τα πράγματα για την καριέρα μου. Έχω κάνει και εγώ λάθη, περισσότερο με τις επιλογές μου. Τα τελευταία 4-5 χρόνια δουλεύω και καλύτερα, πιο σοβαρά, πιο πολύ και τα αποτελέσματα φαίνονται.
Για το αν έχει μετανιώσει για κάποια επιλογή του: Έχω κάνει δυο επιλογές λανθασμένες. Για παράδειγμα όταν πήγα στην Κύπρο δανεικός μετά τον Παναθηναικό, νομίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος για μένα. Δεν μετανιώνω κατά τα άλλα για τίποτα.
Για το αν θα αγωνίζεται και του χρόνου στον Λεβαδειακό: Έχω συμβόλαιο και του χρόνου, οπότε θα την φοράω την φανέλα του και τη νέα χρονιά. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου...
Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: Φαίνεται πως έχουμε μεγαλύτερους στόχους. Οι μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερες, πιο ποιοτικές προσθήκες. Ίσως να κάνουμε και το βήμα παραπάνω.
Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο φέτος: Σε πολλά ματς υπάρχουν δυνατές μονομαχίες. Έχω φάει 'ξύλο' σε πολλά ματς. Ο Σανκαρέ πάει δυνατά. Με τον Τζαβέλλα υπάρχει ένα ιδιαίτερο μαρκάρισμα.
Για τον ποιο παίκτη ξεχώρισε φέτος: Σίγουρα ο Μπακασέτας έκανε τρομερή χρονιά. Είναι και πολύ καλό παιδί απ' όσο ξέρω, ταπεινός. Ο Τσιντώτας ξεκίνησε πολύ καλά, με φοβερές αποκρούσεις. Βγήκε mvp σε 2-3 παιχνίδια. Ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο αδερφός του Κώστα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Τον συμπαθώ πολύ, προσωπικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα