Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν 1-0

bet365

Η Ατλέτικο ήταν άψογα στημένη, μπλόκαρε με εκπληκτικό τρόπο την Μπάγερν και με την γκολάρα του Σαούλ (11') πήρε - ισχνό - προβάδισμα για τον τελικό.

Ο Ντιέγο Σιμεόνε διάβασε άριστα το ματς, σε αντίθεση με τον Γκουαρδιόλα που εξέπληξε με τις επιλογές του και άργησε να κάνει αλλαγές, η Ατλέτικο ήταν άριστα στημένη και πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό. Το εκπληκτικό γκολ του Σαούλ, που άδειασε όλη την άμυνα των Βαυαρών στάθηκε αρκετό για τη μεγάλη νίκη των Μαδριλένων, που αμύνθηκαν λυσασμένα και απειλήθηκαν μόνο στο δεύτερο μέρος.

Η πίεση των Μαδριλένων ήταν απίστευτη από το ξεκίνημα. Ο Λεβαντόφσκι δεν τροφοδοτήθηκε, οι βαυαροί δεν είχαν ούτε έναν παίκτη ανάμεσα στις γραμμές των γηπεδούχων και παρά την κατοχή τους, που ήταν πάνω-κάτω στο 70% σε όλη τη διάρκεια, δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Σιμεόνε δεν σταμάτησαν να τρέχουν και ευτύχισαν να προηγηθούν μόλις στο 11' με το εντυπωσιακό γκολ του Σαούλ! Αυτό ήταν. Οι γηπεδούχοι ήξεραν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Ο Ντάγκλας Κόστα προσπάθησε με κάποιες ατομικές ενέργειες να κάνει τη διαφορά, όμως μάταια. Ο Γκριζμάν (30') είχε την καλύτερη ευκαιρία και το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποφασισμένοι. Η πίεση κάποια στιγμή «έπνιξε» τους Μαδριλένους, όμως και πάλι οι ευκαιρίες της Μπάγερν ήταν λίγες. Στο 54' ο Αλάμπα αποφάσισε να σουτάρει από μακριά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ομπλάκ, ενώ στο 56' ο τελευταίος μπλόκαρε δύσκολα πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μαρτίνεθ! Μετά το 60' ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε να κάνει τις αλλαγές του, όμως στην ουσία το μομέντουμ είχε χαθεί.

Η Ατλέτικο έπαιζε μόνο άμυνα, ψάχνοντας την αντεπίθεση, στο 71' ο Ντάγκλας Κόστα έφτασε κοντά στο γκολ, ενώ στο 75' ο Τόρες άδειασε σαν σταματημένο τον Αλάμπα, πριν δει την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νόιερ! Το ματς έγινε σκληρό στη συνέχεια, ευνοώντας τους γηπεδούχους, καθώς οι Βαυαροί ήταν εκνευρισμένοι. Μπενάτια και Βιδάλ είχαν καλές στιγμές στις καθυστερήσεις, όμως δεν ήταν η μέρα της Μπάγερν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ατλέτικο να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης, όμως σίγουρα η ρεβάνς στο Μόναχο θα είναι πολύ δύσκολη για τους ροχιμπλάνκος.

Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Χιμένες, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Φερνάντες, Κόκε, Σαούλ (85' Τομάς), Γκριζμάν, Τόρες

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77' Μπενάτια), Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο (70' Μίλερ), Κομάν (64' Ριμπερί), Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα