Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία ο Σάντσεθ; (poll)

Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία ο Σάντσεθ; (poll)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία ο Σάντσεθ; (poll)

bet365

Ο Σέρχιο Σάντσεθ δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Ισπανό στόπερ και το αν αξίζει να φορά την φανέλα με το τριφύλλι!

Εδώ και καιρό, από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο κιόλας, ο Παναθηναϊκός έχει το μυαλό του στον καλοκαιρινό σχεδιασμό και την νέα αγωνιστική περίοδο, σε έναν σχεδιασμό όπου το όνομα του Σέρχιο Σάντσεθ βρίσκεται στους παίκτες υπό παραχώρηση μετά και τις εισηγήσεις του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος έχει την εν λευκώ διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στο «πράσινο στρατόπεδο» θεωρούν πως ο Ισπανός στόπερ είναι... περιττός για δύο λόγους:

1) Η προσφορά του δεν ανταποκρίνεται στο ετήσιο και ηγεμονικό συμβόλαιο-ένα από τα μεγαλύτερα του ρόστερ- που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015 και αγγίζει τις 900.000 ευρώ.

2)Δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος πιστεύει περισσότερο το δίδυμο Τελάντερ-Μολέδο για βασικούς, βλέποντας την εξαιρετική χημεία που έχει αναπτύξει ο Δανός με τον Βραζιλιάνο στόπερ.

Η αλήθεια είναι πως ο Σάντσεθ ήρθε μετά βαϊων και κλάδων, καθώς ήταν ένας από τους στόπερ που ξεχώριζαν στην Πριμέρα με την φανέλα της Μάλαγα, με ένα φοβερό και τρομερό βιογραφικό, με παραστάσεις που σε έκαναν να πιστεύεις πως δύσκολα αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν θα έκανε διαφορά στην Ελλάδα και δεν θα γινόταν ο ηγέτης στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού». Στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου το πρόσημο για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό είναι αρνητικό. Ο Ισπανός άργησε να προσαρμοστεί, αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών που δεν τον άφησαν να βρει ρυθμό και μόλις άρχισε να δείχνει την αξία του, ήρθε η μεγάλη ζημιά στα Γιάννενα με το κάταγμα στον βραχίονα που τον έφερε... χιλιόμετρα πίσω.

Μπορεί ποτέ να μην το έχει πει δημόσια αλλά επηρεάστηκε αρκετά από τα όσα ακολούθησαν του αποκλεισμού από την Γκαμπάλα και το «ντου» μετά το τέλος του παιχνιδιού που τον βρήκε στο επίκεντρο των όσων έγιναν. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να εξετάζει τις επιλογές του για τον Ιανουάριο αλλά εντέλει έκανε πίσω μετά από δεύτερες σκέψεις. Η χρονιά πέρασε, δεν έγινε ποτέ βασικός και αναντικατάστατος και η πρόταση του Παναθηναϊκού για μείωση αποδοχών της τάξης του 50%, επί της ουσίας ανοίγει την πόρτα της εξόδου στον Σάντσεθ.

Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία ο Ισπανός; Δεδομένα πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό αμυντικό, μια ηγετική προσωπικότητα που στον πρώτο του χρόνο στην Ελλάδα δεν έδειξε αυτά που θα περίμεναν στον Παναθηναϊκό. Δικαιολογίες υπάρχουν και μάλιστα ισχυρές, όπως ο σοβαρός τραυματισμός στο χέρι. Η δεκαετής πορεία στην Πριμέρα δείχνει πως δεν είναι αυτό που είδαμε, δεν είναι ένας παίκτης της σειράς, δεν ήταν ένα καλοκαιρινό «λαχείο» που δεν σου βγήκε με το... καλημέρα και τον διώχνεις.

Σε μία σεζόν ειδικών συνθηκών ήταν λογικό να τον πάρει και εκείνον η κάτω βόλτα, όπως όλους! Δηλαδή ο Μπεργκ ή ο Ζέκα είναι για... πέταμα; Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε για τέσσερα χρόνια, κίνηση που έδειχνε ότι ο σύλλογος πίστευε σε εκείνον και πόνταρε πολλά. Εννιά μήνες μετά η πρόταση για γενναίο «κοπίδι» δείχνει ότι στον Παναθηναϊκό έχουν πάρει την απόφαση να μην παίξουν αυτό το «χαρτί», ένα «χαρτί» με αυξημένες πιθανότητες να σου βγει σε μια «κανονική» χρονιά.

Σίγουρα ο Μολέδο με τον Τελάντερ έχουν δημιουργήσει ένα αξιόλογο δίδυμο αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς που έβγαλε ο κατά τα άλλα εξαιρετικός Δανός στόπερ καθόλη την διάρκεια της χρονιάς. Η παρουσία του υγιή Σάντσεθ θα κρατούσε τον ανταγωνισμό στα ύψη και θα διατηρούσε μία σούπερ τριπλέτα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη μεριά τώρα, ο Παναθηναϊκός που βρήκε το «λαβράκι Μολέδο» με το 1/3 του συμβολαίου του Σάντσεθ, είναι λογικό να μπαίνει σε σκέψεις για το αν αξίζει ο Σάντσεθ αυτό το συμβόλαιο. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, αν ο Βραζιλιάνος δεν προερχόταν από απουσία δύο ετών, πιθανότατα να κόστιζε περισσότερα από τον Ίβηρα συμπαίκτη του. Στο ποδόσφαιρο ότι πληρώσεις θα πάρεις. Άλλες φορές σε τιμή κατώτερη από το πραγματικό και άλλες σε ανώτερη από το κανονικό. Η ποιότητα, όμως, είναι μία και δεν αλλάζει. Και αν το ποιοτικό που πληρώσεις δεν το πάρεις με το... καλημέρα, είναι πιθανό να το πάρεις με το... καλησπέρα. Αξίζει, λοιπόν, μια δεύτερη ευκαιρία ο Σάντσεθ; Ψηφίστε στο poll που ακολουθεί...

Υ.Γ1: Όπως έχουμε αναφέρει, ο Παναθηναϊκός βλέπει... φως στις συζητήσεις με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και οι δύο πλευρές είναι κοντά. Το ζητούμενο, όμως, σε αυτή την σχέση, είναι ο Βραζιλιάνος να αποτελέσει το πραγματικό αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα, να έχει την δυνατότητα να βάλει «σφραγίδα» και να έχει το απόλυτο κουμάντο στα πάντα. Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται ξεκάθαρα πλάνα και αρμοδιότητες. Το τελευταίο που έχει ανάγκη αυτή την στιγμή το «τριφύλλι» είναι τα... μπερδέματα μεταξύ του νέου τεχνικού διευθυντή-όποιος και αν είναι αυτός- και του προπονητή που απολαμβάνει υπερεξουσίες από τον Γιάννη Αλαφούζο. Σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ο τεχνικός διευθυντής είναι εκείνος που χαράσει πολιτική, στρατηγική, πλάνο, είναι εκείνος που επιλέγει τον προπονητή. Για να δούμε τι θα ισχύσει στον Παναθηναϊκό αν έρθει τελικά ο Βραζιλιάνος...

Υ.Γ2: Για μία ομάδα με τους στόχους του Παναθηναϊκού και μετά την φετινή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ χρονιά είναι αστείο και μόνο αστείο, το να υπάρχει έστω και σαν θέμα συζήτησης η... ανταμοιβή ποδοσφαιριστών με νέα συμβόλαια! Πόσω μάλλον όταν αυτοί επέκτειναν με καλύτερους όρους πρόσφατα και η πορεία της ομάδας δεν δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο την ύπαρξη της συγκεκριμένης κουβέντας.

Υ.Γ3: Ο ΠΑΟΚ που όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν και από τους «αδικημένους» του πρωταθλήματος-μάλλον το αντίθετο θα μπορούσε να πει κανείς- δεν χτυπούσε το μαχαίρι στο κόκκαλο, δεν είχε την επιθετική πολιτική του Παναθηναϊκού και στις κρίσιμες ψηφοφορίες της Λίγκας είτε θα απείχε είτε θα ψήφιζε λευκό. Μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα, η απόφαση του Σαββίδη να μην κατέβει στον επαναληπτικό του Φαλήρου είναι προς την σωστή κατεύθυνση, είναι μία τίμια και αντρική στάση απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα που το κάθε βήμα πίσω θα το εκμεταλλευθεί στο έπακρο. Οι ακραίες καταστάσεις θέλουν ακραίες αντιδράσεις...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.