Το «αλογάκι» είναι πάλι εδώ! (vids)

Το «αλογάκι» είναι πάλι εδώ! (vids)

Το «αλογάκι» είναι πάλι εδώ! (vids)

bet365

Μετά από πέντε χρόνια και μερικές... μαύρες σελίδες στην ένδοξη ιστορία της, η ΑΕΛ από σήμερα επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια της Super League.

Ο κάμπος γιορτάζει, φοράει τα καλά του, πάντα σε βυσσινί απόχρωση και πανηγυρίζει την μεγάλη επιστροφή της ΑΕΛ στην πρώτη κατηγορία. Πέρασαν 1,836 ημέρες από τον τελευταίο αγώνα της Λάρισας στην Super League, τότε που στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βαρύ 6-0 από τον Ολυμπιακό, έκλεινε μια καταστροφική σεζόν για την ΑΕΛ και την οδηγούσε στον υποβιβασμό.

Από τότε, ακολούθησαν δύσκολες ημέρες... Από την αποχώρηση του Πηλαδάκη, τις μέτριες αλλά και κακές χρονιές στην Β' Εθνική, τα οικονομικά προβλήματα, τον υποβιβασμό στην ερασιτεχνική πλέον Γ' Εθνική, αλλά και την εμπλοκή Πλεξίδα, που έγινε «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Η «βυσσινί» κερκίδα φέτος το πίστεψε, το τραγούδησε – Πάρτε το χαμπάρι ξαναρχόμαστε – και το... όνειρο μόλις έγινε πραγματικότητα, αφού και μαθηματικά, πλέον, η ΑΕΛ είναι ξανά εκεί που της... αρμόζει, εκεί που της ταιριάζει, στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι, όταν την σκυτάλη πήρε από τον Βαγγέλη Πλεξίδα, ο Αλέξης Κούγιας. Αυτός, μαζί με τον Θωμά Κυπαρίση, ανέλαβαν να χτίσουν σε χρόνο ρεκόρ το νέο – και νεανικό ελλείψει άδειας – ρόστερ. Μοναδικό όπλο, πέρα από την «εμπορικότητα» του συλλόγου, ο κορμός που έφερε από την Πάτρα ο νέος ηγέτης των «βυσσινί». Αυτοί πλαισιώθηκαν με παίκτες ταλαντούχους, άλλους από την κατηγορία, άλλους από την Super League, αλλά και με ονόματα, κυρίως παικτών που έμειναν ελεύθεροι από την διάλυση του ΟΦΗ. Αυτό το... τέχνασμα, έφερε μία απρόσμενη χημεία για ομάδα που είναι νεοσύστατη, καθώς υπήρχαν δύο γκρουπ που είχαν κοινή προϋπηρεσία, σε Πάτρα και Ηράκλειο.

Οι διαθέσεις της ΑΕΛ φάνηκαν από την αρχή, με το 3-0 επί της Λαμίας είναι το... ορεκτικό. Η συνέχεια ήταν ανάλογη και έτσι, στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας του πρωταθλήματος η κορυφή ήταν... βαμμένη βυσσινί.Ακόμα, όμως και όταν ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα, ακόμα και στις κρίσεις, η Λάρισα κατάφερε να αντιδράσει και με την έλευση του Σάκη Τσιώλη έκλεισε η - σύντομη - αρνητική παρένθεση, με την ΑΕΛ να ανακάμπτει και να «κλειδώνει» τελικά την άνοδο! Μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, στο παιχνίδι με την ζάκυνθο και την νίκη της, η ΑΕΛ είναι οριστικά στα μεγάλα σαλόνια, εκεί που ανήκει, με το παιχνίδι κόντρα στην Καλλιθέα για την 33η αγωνιστική, να παίρνει ρόλο γιορτής!

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα