Ο Μάρκο, ο Μανωλάς κι ο…Μάρκεβιτς!

Ο Μάρκο, ο Μανωλάς κι ο…Μάρκεβιτς!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση ενόψει του τελικού και καταθέτει και μία πληροφορία.

Είχα προεξοφλήσει μετά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, το ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0, ότι θα πηγαίναμε σε τελικό Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να κλέψει την πρόκριση, αλλά ήταν άτυχος γιατί έπεσε πάνω στην αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ.

Ο Μανωλάς δεν έχει εμπειρίες στους πάγκους, δεν ξέρω και τι σχέδια έχει για το μέλλον σαν προπονητής, αλλά ξέρω ότι δεν μπορεί ο Μάρκο Σίλβα παρά να σεβαστεί τον αντίπαλό του στον τελικό, μόνο και μόνο από τα αποτελέσματά του. Καλώς η, κακώς, σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια της με τον Μανωλά, η ΑΕΚ έκανε τρεις σημαντικές νίκες (5-1 τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα και 1-0 τόσο στην Ξάνθη, όσο και τον Ατρόμητο στο Κύπελλο) και έφερε και την χθεσινή ισοπαλία-πρόκριση στο Περιστέρι, που για καμία ομάδα δεν είναι εύκολη έδρα.

Πιστεύω θα είναι λάθος να υποτιμηθεί ένας έστω υπηρεσιακός προπονητής με τέτοια αποτελέσματα, σε παιχνίδια που δεν ήταν εύκολα για την ΑΕΚ. Πρέπει να προσέξουμε π.χ. ότι δέχθηκε δύο γκολ, ένα με πέναλτι σε…κουφή φάση κι ένα προς το τέλος σε παιχνίδι που ήταν ήδη 3-0. Άρα, αμυντικά εμφανίζει μία σταθερότητα κι επιθετικά κουτσά-στραβά φτάνει στο γκολ, ενώ αν προηγηθεί από το α΄ ημίχρονο μπορεί να γίνει μετά πολύ επικίνδυνη βρίσκοντας χώρους. Βεβαίως, άλλο, εντελώς άλλο, Ολυμπιακός κι άλλο Ατρόμητος και Ξάνθη κι Ηρακλής. Όμως, αυτές είναι οι ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από αυτές μπορεί να βγουν τα όποια συμπεράσματα.

Ο Μάρκο Σίλβα, με τη σειρά του, θα δώσει τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό της καριέρας του, αφού πέρσι κέρδισε στην Πορτογαλία το τρόπαιο με την Σπόρτινγκ κόντρα στην Μπράγκα. Είχε σταθεί τυχερός, αφού το Κύπελλο κρίθηκε στα πέναλτι. Η Σπόρτινγκ ήταν το φαβορί, έχοντας βαθμολογική διαφορά 18 πόντων από την Μπράγκα (όπως έχει τώρα 28 πόντους διαφορά ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ), στην οποία Μπράγκα η Σπόρτινγκ είχε ρίξει τεσσάρα στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος στη Λισαβώνα (όπως έκανε φέτος ο Ολυμπιακός στην ΑΕΚ στο πρωτάθλημα). Φαντάζομαι ότι και για τον Μάρκο ο περσινός τελικός θα ήταν ένα μάθημα, αφού η ομάδα του δεν μπήκε δυνατά στο ματς, έμεινε από το 15’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής και πέναλτι, βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 25’ κι ισοφάρισε στο 91’ για να το πάει στην παράταση, όπου εκεί έμεινε με 10 παίκτες κι η Μπράγκα.

Κι αφού αναφερόμαστε σε προπονητές, μία πληροφορία από την Ουκρανία. Ο ίδιος ο Μίροσλαβ Μάρκεβιτς αποκάλυψε σε οικείο περιβάλλον ότι ο Ιβάν Σαββίδης του έκανε πρόταση να αναλάβει τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Ουκρανό τεχνικό, με τον οποίο η Ντνίπρο έφτασε πέρσι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας μεταξύ άλλων τον Ολυμπιακό-όπως τον είχε αποκλείσει και με τη Μέταλιστ.

Ο 65χρονος Μάρκοβιτς θέλει να δουλέψει στην Ευρώπη, αλλά δεν ξέρω αν θα τον δελεάσει ο ΠΑΟΚ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.