Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

bet365

Το πρώτο ραντεβού ήταν «Χ»άλια. Στο τέλος ξύπνησε η Ρεάλ, άγγιξε το γκολ σε τέσσερις ευκαιρίες, αλλά δοκάρι και Χαρτ έσωσαν τη Σίτι (0-0) ενόψει Μαδρίτης.

Αρχικά σε έπαιρνε ο ύπνος. Προς το τέλος σε ξύπνησε κάπως. Ηταν κακό το πρώτο ζευγάρωμα της Σίτι με τη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι ωστόσο, που είχαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός αποστολής και τον Μπενζεμά να αποχωρεί στο ημίχρονο, προς το φινάλε πήγαν να το πάρουν το παιχνίδι. Ο Χαρτ έσωσε όμως τους γηπεδούχους, κράτησε το 0-0 και όλα έμειναν ανοικτά για τη ρεβάνς του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την επόμενη βδομάδα.

Στα πρώτα 45 λεπτά πραγματικά δεν υπήρξε τίποτα αξιοσημείωτο. Τίποτα απολύτως όμως. Ούτε μία φάση, έστω με το ζόρι. Χωρίς φαντασία, δημιουργία, αρκετά λάθη και απόλυτη προσήλωση στην άμυνα και από τις δύο ομάδες, το απόλυτο μηδέν ήταν αναμενόμενο. Αφησε μάλιστα την αίσθηση πως αυτό ήταν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα στην ιστορία των ημιτελικών του Champions League.

Ετσι ξεκίνησε και η επανάληψη, με τους Μερένγκες να φτάνουν στο γκολ στο 71' Στην πρώτη καταγεγραμμένη κανονική ευκαιρία, η κεφαλιά του Χεσέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Εκεί φόρτσαρε η μηχανή της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν. Το ωραίο φαλτσαριστό πλασέ του Μπέιλ πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι και μετά ανέλαβε δράση ο Χαρτ με δύο εξ επαφής εντυπωσιακές επεμβάσεις. Στο 79' έβγαλε με το πόδι την κεφαλιά του Καζεμίρο και στο 82' το γύρισμα του Πέπε σταμάτησε στην κοιλιά του.

Στις καθυστερήσεις ένα φάουλ του Ντε Μπρόινε ήταν ό,τι είχε να επιδείξει επιθετικά η Σίτι, η οποία πάλεψε με τον εαυτό της και δεν παρουσίασε τόσο πολύ τις γνωστές αμυντικές παθογένειες. Δεν ρίσκαρε και τώρα βλέπει το όνειρο να παραμένει ζωντανό, καθώς θα παίζει για δύο αποτελέσματα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στη Μαδρίτη προβάδισμα θα έχουν οι Ισπανοί. Οχι μόνο επειδή είναι η Ρεάλ και παίζει στο γήπεδο της, αλλά και επειδή από τις 712 φορές που νοκ άουτ στην Ευρώπη έληξε 0-0, στο 65% των περιπτώσεων προκρίθηκε εκείνος που είχε τον επαναληπτικό στην έδρα του. Πόσο μάλλον εάν παίξει κι ο Κριστιάνο...

* Με τον Ρονάλντο στην 11άδα η Ρεάλ έχει ποσοστό νικών 50%. Χωρίς αυτόν 71%

Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Οταμέντι, Σανιά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Σίλβα (40' Ιεανάτσο), Ντε Μπρόινε, Χεσούς Νάβας (77' Στέρλινγκ), Αγουέρο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Κρόος (89' Ισκο), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ, Μπέιλ, Μπενζεμά (46' Χεσέ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα