Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-1

Γιώργος Τσακίρης
Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-1

bet365

Ο Τζιμπούρ... χτύπησε στο 88' και με το 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο, η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό όπου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος, το Σάββατο 7 Μαϊου! Με πέναλτι ο Μπρίτο άνοιξε το σκορ για τους Περιστεριώτες!

Το 1-0 του ΟΑΚΑ έδινε τον πρώτο λόγο στην ΑΕΚ αλλά δεν της έδινε και σίγουρη πρόκριση. Αυτό το κατάλαβαν όλοι όταν ο Μπρίτο με πέναλτι στο 68' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, δίνοντας στον Ατρόμητο ελπίδες για τελικό. Ελπίδες που τις τελείωσε ο Τζιμπούρ στο 88', βάζοντας το σημαντικότερο του γκολ φέτος και σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου!

Στα πρώτα δευτερόλεπτα η ΑΕΚ απείλησε με την καλή σέντρα του Βάργκας που για λίγο δεν πρόλαβε ο Μάνταλος, για να έρθει η πρώτη προσπάθεια του Ατρόμητου στο 9', όταν ο Μπαρόχα απέκρουσε το σουτ του Μπρίτο. Οι γηπδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί λίγα λεπτά μετά, στο 13', με το σουτ του Σουμπίνιο που έφυγε λίγο άουτ, για να χάσει καλή ευκαιρία η Ενωση στο 16' με το γυριστό του Αραβίδη. Οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση στο πρώτο 20λεπτο αλλά στη συνέχεια ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα και προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι, χωρίς πάντως να καταφέρουν να προβληματίσουν σοβαρά την ΑΕΚ. Αυτό μάλλον το έκανε ο... Μπαρόχα στο 32' με την λάθος έξοδο σε σέντρα του Μπίτολο αλλά στη συνέχεια της φάσης απέκρουσε την κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του Ατρόμητου στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο είχε την μπάλα αλλά όχι και την ουσία. Ετσι, η Ενωση δεν είχε σοβαρά προβλήματα ανασταλτικά στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο πλησίασε στο γκολ με κάποια καλά σουτ του Μπαρμπόσα, όπως στο 29' και στο 44', χωρίς όμως να αλλάξει το 0-0.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο 54', όταν ο Σουμπίνιο πέρασε την κάθετη για τον Στόιτσεφ αλλά αυτός πλάσαρε άουτ... Ο Ατρόμητος έδειχνε και ήταν πιο ζωηρός από την ΑΕΚ, για την οποία ο Στέλιος Μανωλάς έβαλε τον Τζιμπούρ αντί του Βάργκας στο 59', στέλνοντας τον Αλγερινό στην κορυφή και τον Αραβίδη δεξιά. Το ματς συνεχιζόταν χωρίς κάποια μεγάλη φάση αλλά το γκολ ήρθε... Και ήταν για τον Ατρόμητο, στο 68', με το πέναλτι του Μπρίτο (1-0) για το χέρι του Λαμπρόπουλου. Ο οποίος, υποστήριξε ότι υπήρξε καποιο σπρώξιμο.

Η Ενωση επιχείρησε να απαντήσει άμεσα αλλά το γύρισμα του Μπαρμπόσα από δεξιά, στο 70', δεν είχε αποτέλεσμα. Γενικά, όμως, οι Κιτρινόμαυροι ανέβηκαν αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ και είχαν και ένα σουτ από τον Αραβίδη λίγα λεπτά μετά. Ο Τραϊανός Δέλλας έβγαλε τον Παπαδόπουλο για να βάλει τον Λε Ταλέκ, αυτός είχε αμέσως μια καλή κεφαλιά, που έφυγε άουτ, μετά το φάουλ του Ούμπιντες και ενώ όλοι ετοιμάζονταν για παράταση, ήρθε... τρομοκρατικό χτύπημα!

Στο 88' ο Γιόχανσον έδωσε στον Ντίντακ, αυτός πήρε πολύ ωραία την μπάλα μπροστά του και τη γύρισε σωστά και ο Τζιμπούρ έκανε το 1-1 και έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό!

Man of the match: Ράφικ Τζιμπούρ! Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Αλγερινός αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή της ΑΕΚ. Στη φάση του γκολ έκανε πολύ καλή κίνηση στο χώρο και πρόλαβε τους αμυντικούς.

Αδύναμος κρίκος: Αγωνιστικά ήταν οι Βάργκας και Γιόχανσον. Μέτριοι προς κακοί και οι δύο, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την Ενωση όσο συνηθίζουν. Ο Σουηδός, πάντως, είχε στο τέλος συμμετοχή στο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Παπαδόπουλος τα πήγε αρκετά καλά, μέχρι που αντικαταστάθηκε στο 81'. Είχε καλές κινήσεις και γενικά προβλημάτισε τους αμυντικούς της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Το χέρι του Λαμπρόπουλου για το πέναλτι του Ατρόμητου και το λάθος του Κεϊτά σε αυτό της ΑΕΚ καθώς ο Γιόχανσον πήρε την μπάλα και είχε όσο χώρο ήθελε μπροστά του.

Το στραγάλι: Πολύ καλή διαιτησία, αν και δεν υπήρξε κάποια δύσκολη φάση. Σωστά δίνεται το πέναλτι του Λαμπρόπολου, αν και δεν βλέπει την μπάλα, σωστά δόθηκε και κίτρινη (και όχι κόκκινη) αφού ο αμυντικός δεν είχε πρόθεση και φαίνεται.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ίδρωσε αλλά έκανε το χρέος της. Αν και πιο δύσκολα από ό,τι μπορεί να περίμενε, τελικά πήρε την πρόκριση στο Περιστέρι και θα κάνει σίγουρα καλό Πάσχα. Οπως καλό μπορεί να είναι το φινάλε αυτής της σεζόν, πρώτη μετά την επιστροφή στη Super League, αφού η Ενωση απέχει 90 λεπτά από μία κούπα.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Μπρίτο, Φυτανίδης, Στόιτσεφ, Σουμπίνιο (76' Ματέι), Παπαδόπουλος (81' Λε Ταλέκ).

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Γκάλο, Βάργκας (59' Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα, Γιόχανσον, Σιμόες, Κολοβέτσιος, Μάνταλος, Αραβίδης (90' Πέκχαρτ).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα