Ρόμα - Νάπολι 1-0

Gazzetta team
Ρόμα - Νάπολι 1-0

bet365

Σε ένα κλειστό ματς η Ρόμα, αν και χρειάστηκε να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές, νίκησε την Νάπολι 1-0 με γκολ του Ναϊνγκολάν στο 89' και πήγε στο -2 από τη δεύτερη θέση.

Η εκπληκτική πορεία να τα αποτελέσματα της Ρόμα συνεχίζονται. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πήρε τη μάχη της 3ης θέσης με 1-0 σε βάρος της Νάπολι, έφτασε σε απόσταση βολής από τους Παρτενοπέι και έφτασε τις 11 νίκες (3 ισοπαλίες) στα 14 τελευταία ματς. Μανωλάς και Φλορέντσι αποχώρησαν με πρόβλημα για τους Ρωμαίους, οι οποίοι νίκησαν χάρη σε γκολ του Ναϊνγκολάν στο 89’. Ο Ιγουαΐν είχε τις καλύτερες στιγμές από πλευράς Νάπολι που βλέπει πλέον την απευθείας παρουσία στους ομίλους του Champions League να απειλείται.

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες φάσεις με τις ομάδες να βγάζουν πάθος και δύναμη. Στο 21’ ο Ιγουαΐν φάνηκε να βρίσκει τον Μανωλά στο μάτι πάνω στη φάση και ο Ελληνας αμυντικός έκανε νόημα για το ότι δεν βλέπει και έδωσε τη θέση του στον Τζουκάνοβιτς. Στο 26’ ο Καγιεχόν σκόραρε αλλά ήταν απίστευτα οριακά οφσάιντ και στο 29’ η Νάπολι έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ύστερα από μακρινή μπαλιά έκανε κοντρόλ για σεμινάριο αποφεύγοντας ταυτόχρονα δύο αμυντικούς αλλά ο Σέζνι βγήκε έγκαιρα, έκλεισε το πεδίο και απέκρουσε το αριστερό πλασέ του Αργεντινού. Στο 38’ ο Πιάνιτς είδε κίτρινη και χάνει τον αγώνα με την Τζένοα.

Στο δεύτερο μέρος ο Φλορέντσι έδωσε τη θέση του στον Μαϊκόν και τα πράγματα ήταν ξανά μοιρασμένα με τις ομάδες να κάνουν σαφές ότι πρώτα δεν θέλουν να χάσουν. Στο 48’ το σουτ του Χάμσικ πήγε στα χέρια του Ρέινα, στο 60’ ο Μαϊκόν βγήκε από δεξιά αλλά δεν έκανε καλό σουτ και στο 65’ το σουτ του Μέρτενς στην κόντρα πέρασε έξω. Στο 73’ ο Αλμπιόλ πρόλαβε να κόψει την τελευταία στιγμή τον Ελ Σαραουί και στο 73’ η Νάπολι έχασε τη δεύτερη καλύτερη φάση της στο ματς όταν Μαϊκόν και Σέζνι δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Ιγουαΐν σούταρε αλλά ο πορτιέρε της Ρόμα απέκρουσε.

Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ξανά κοντά στο γκολ όταν ο Σέζνι έκανε επέμβαση προ του Ιγουαΐν αλλά ενώ ο Χάμσικ βρέθηκε μόνος για να σκοράρει ο Ρούντιγκερ έκανε καθοριστική παρέμβαση και η μπάλα πήγε έξω. Το γκολ που έκρινε το ματς ήρθε στο 89’ ύστερα από ομαδική προσπάθεια με τον Μαϊκόν να δίνει στον Σαλάχ και εκείνος να στρώνει στο ημικύκλιο στον Ναϊνγκολάν ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το τελικό 1-0.

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Σέζνι, Μανωλάς (21’ Ζουκάνοβιτς), Ντιν, Ρούντιγκερ, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Περότι, Σαλάχ, Φλορέντσι (46’ Μαϊκόν), Ελ Σαραουί (81’ Τότι).

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Χισάι, Γκουλάμ, Χάμσικ, Αλαν (79’ Νταβίδ Λόπεθ), Ζορζίνιο (90’ Γκαμπιαντίνι), Καγιεχόν, Μέρτενς (74’ Ινσίνιε), Ιγουαΐν.

 

SERIE A Τελευταία Νέα