Φιορεντίνα – Γιουβέντους 1-2

Gazzetta team
Φιορεντίνα – Γιουβέντους 1-2

bet365

Κυνική, άνετη, με αέρα πρωταθλήτριας, η Γιουβέντους πέρασε με 2-1 από τη Φλωρεντία και μπορεί και από αύριο (Ρόμα-Νάπολι) να κατακτήσει τον πέμπτο διαδοχικό τίτλο της.

Αυτό που έχει κάνει φέτος η Γιουβέντους απλά δεν υπάρχει. Από εκείνη την ήττα από τη Σασουόλο την 28η Οκτωβρίου δεν ηττήθηκε ποτέ ξανά και με 24 νίκες στα τελευταία 25 ματς της, είναι έτοιμη για να πανηγυρίσει το Σκουντέτο. Με πολύ κυνικό τρόπο πέρασε με 2-1 από το «Αρτέμιο Φράνκι» και απογειώθηκε στο +12 από την 2η Νάπολι, η οποία παίζει την Δευτέρα στο «Ολίμπικο» κόντρα στη Ρόμα. Εάν οι Παρτενοπέι δεν νικήσουν και μαθηματικά ο τίτλος πάει στο Τορίνο.

Η Γιούβε ξεκίνησε πολύ νωχελικά το παιχνίδι, άφησε τη μπάλα στους αντιπάλους της και περίμενε. Αρχικά πάντως ευνοήθηκε και από τη διαιτησία, καθώς ακυρώθηκε γκολ του Μπερναρντέσκι (20’), ο οποίος καλυπτόταν από τον Μπονούτσι. Από εκεί και μετά οι παίκτες του Μάξι Αλέγκρι πήραν μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν με ωραίο σουτ του Ντιμπάλα (22’). Ωσπου στο 39’ ο Κεντίρα έκανε το γέμισμα, o Πογκμπά το κατέβασμα-στρώσιμο με το κεφάλι και με σουτ στην κίνηση όπως ήρθε ο Μάντζουκιτς, την έστειλε χαμηλά στην δεξιά γωνία για το 0-1.

Η Φιορεντίνα άγγιξε την ισοφάριση (44’), αλλά ο Μάρκος Αλόνσο που έπιασε την κεφαλιά μόνος του εξ επαφής, την έστειλε σκαστή άουτ. Στην επανάληψη ο Πογκμπά έχασε τεράστια ευκαιρία (56’) βγαίνοντας τετ α τετ με τον Ταταρουσάνου και ο Σαρατε απάντησε με καλό σουτ άουτ στο 65’. Ολο το παιχνίδι όμως είναι αυτά που συνέβησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο…

Η ισοφάρισε (81’) ήρθε έπειτα από λάθος του Μπονούτσι. Η μπάλα στρώθηκε στον Κάλινιτς που πυροβόλησε τέλεια από το ημικύκλιο για το 12ο φετινό του στη Σέριε Α’. Μόνο που η χαρά των Βιόλα δεν κράτησε ούτε δύο λεπτά. Το σουτ του Εβρά (83’) σταμάτησε σε σώματα και εξ επαφής με το ριμπάουντ το έβαλε ο Μοράτα για το 1-2. Στο 90’ ο διαιτητής έκανε και νέο λάθος, αυτή τη φορά εις βάρος της Γιούβε. Ο Κουαδράδο ίσα που ακούμπησε τον Κάλινιτς, ο οποίος σωριάστηκε εντός περιοχής. Ο Μπουφόν όμως είχε αντίθετη άποψη. Όχι μόνο απέκρουσε το πέναλτι του Κάλινιτς, αλλά και την εξ επαφής επαναφορά του Μπερναρντέσκι, κάνοντας την επέμβαση της χρονιάς στην Ιταλία.

Στο 94’ ο Κάλινιτς με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και έτσι οι Μπιανκονέρι έφυγαν με νίκη από τη Φλωρενία για πρώτη φορά από το 2012 και περιμένουν την μαθηματική πιστοποίηση του τίτλου τους. Επειδή αυτό το Σκουντέτο έχει ξεκάθαρα ήδη κάτοχο. Τον ίδιο δηλαδή τον περσινό, προπερσινό και πάει λέγοντας…

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροδρίγκες, Αστόρι, Μάρκος Αλόνσο, Μπάντελι, Μπόρχα Βαλέρο, Μπερναρντέσκι, Ιλισιτς (53’ Σάρατε), Τέγιο (61' Ματίας Φερνάντες), Κάλινιτς

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Λίχσταϊνερ (87' Κουαδράδο), Εβρά, Κεντίρα, Λεμινά, Πογκμπά (84' Ασαμόα), Ντιμπάλα (70' Μοράτα), Μάντζουκιτς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα