Σεντ Ετιέν - Λοριάν 2-0

Gazzetta team
Σεντ Ετιέν - Λοριάν 2-0

bet365

Με δύο γκολ του Ρου στο τέλος η Σεντ Ετιέν επιβλήθηκε με 2-0 της Λοριάν και κρατάει ζωντανό το όνειρο της 3άδας. Άλμα σωτηρίας η Γκαζελέκ, σώθηκε η Μονπελιέ.

Η Λοριάν έβαλε πολύ δύσκολα στη Σεντ Ετιέν, που δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα. Στο τέλος, όμως ο φορμαρισμένος Ρου έβγαλε ξανά το φίδι από την τρύπα και με 2 γκολ οδήγησε τους στεφανουά στη νίκη, που τους φέρνει στο -2 από την 2η Λυών (η Μονακό έχει ματς λιγότερο).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους παίκτες του Γκαλτιέ στο πρώτος μέρος, στο οποίο είχαμε μόλις μία κλασική ευκαιρία, με τον Λεκόμτ να νικάει τον Τανάν στο τετ α τετ. Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη. Οι βακαλάοι έψαχναν τις αντεπιθέσεις, οι γηπεδούχοι τον τρόπο ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και εκεί που όλα έδειχναν ότι πάμε για το 0-0, ήρθε η Ρου με γκολ στο 75’ και στο 2’ των καθυστερήσεων να δώσει τη νίκη στη Σεντ Ετιέν με 2-0.

Την Τουλούζ θα φιλοξενήσει η Σεντ Ετιέν βάζοντας στόχο τη δεύτερη θέση. Σε απόδοση 1.75 στην Casino Rio Bet η νίκη των «πρασίνων».

Άλμα η Γκαζελέκ, σώθηκε η Μονπελιέ
Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, οι φήμες για άσο στον εμφύλιο της Κορσικής έδιναν και έπαιρναν. Οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους είναι εξαιρετικές, οι οπαδοί έκαναν κοινή πορεία πριν το ματς και τελικά η Γκαζελέκ πήρε μεγάλη νίκη με 3-2, για να κάνει άλμα παραμονής. Η Μπαστιά πήρε το προβάδισμα με τον Νγκαντό στο 9’, όμως η ανατροπή ήρθε πριν το ημίχρονο. Μπουταΐμπ (20’) και Πιζόλ (37’) έφεραν τα πάνω-κάτω, ενώ όλα έδειξαν να τελειώνουν, όταν στο 63’ ο Λαρμί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-1. Το μόνο που κατάφεραν οι αδιάφοροι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-2 με τον Καουζάκ στο 76’.

Η Μονπελιέ είχε πρώτης τάξεως ευκαιρία να σώσει τη σεζόν στο ματς με την καταδικασμένη Τρουά και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Τι κι αν οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γρήγορα την απάντηση στο γκολ του Ρουσιγιόν (13’) με τον Νταρμπιόν (20’); Οι μονπελιερέ ήταν αποφασισμένοι, καλύτεροι και πήραν ξανά το προβάδισμα στο 27’ με αυτογκόλ του Σονιέ. Τα πάντα τελείωσαν πριν το ημίχρονο, όταν στο 34’ ο Μαρτέν έκανε το 3-1, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 55’ ο Καμαρά, που έκανε το 4-1.

Η Γκινγκάμπ έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει πιο άνετα τη σεζόν, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Καέν και θα χρειαστεί και άλλους βαθμούς, για να εξασφαλίσει την παραμονή. Ο Ροντλέν έκανε το 0-1 στο 30’ και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 79’ λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Ζιρές, έφτασαν στην ισοφάριση στο 82’ με τον Σορμπόν. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν ότι και οι καενέ τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, όταν στις καθυστερήσεις ο Σομπέ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα