Τορίνο - Σασουόλο 1-3

Gazzetta team
Τορίνο - Σασουόλο 1-3

bet365

Οι Νεροβέρντι χάλασαν (1-3) την γιορτή της Τορίνο για την μετονομασία του γηπέδου και πλησίασαν στο -1 την Μίλαν. Με ανατροπή η Σαμπντόρια την Λάτσιο (2-1), νίκες για Αταλάντα (1-0 την Κιέβο) και Μπολόνια (2-0 την Τζένοα).

Η εντός έδρας ισοπαλία με την Σαμπντόρια, πριν λίγες μέρες, δεν ήταν καλό αποτέλεσμα για την Σασουόλο στην προσπάθεια της να βγει στην Ευρώπη αλλά δεν ήταν και καταδικαστικό. Τουλάχιστον, όχι όσο η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο αντιδρά άμεσα, όπως έκανε στο Τορίνο. Η Γκρανάτα γιόρταζε για την μετονομασία του «Ολίμπικο» σε Stadio Grande Torino αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διάθεση για δώρα και ευχές... Αυτό έγινε σαφές από το ξεκίνημα αφού στο 3' ο Ντάνκαν σέντραρε από αριστερά και ο Σανσόνε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Η Τορίνο κατάφερε να απαντήσει αμέσως, με το διαγώνιο σουτ του Μπρούνο Πέρες που έκανε το 1-1 στο 7', αλλά η μέρα δεν ήταν καλή για αυτή και φάνηκε και στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Μαρτίνες από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο 45λεπτο η Σασουόλο πήρε τον πλήρη έλεγχο, απείλησε με τους Ντάνκαν-Μπεράρντι, αύξανε την πίεση της όσο περνούσε η ώρα και στο 75' ο Πελούζο με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 1-2. Οι Νεροβέρντι άντεξαν στις επιθέσεις της Γκρανάτα ως το τέλος και στο 94' ο Τρότα έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε σωσά τον Παντέλι για το τελικό 1-3.

Με ανατροπή η Σαμπ
Η Λάτσιο ήθελε να αφήσει πίσω την ήττα στο Juventus Stadium (3-0) και το ξεκίνημα στη Γένοβα ήταν καλύτερο και από ό,τι περίμενε ο Σιμόνε Ιντσάγκι καθώς ο Τζόρτζεβιτς με κεφαλιά στο 3', μετά την σέντρα του Καντρέβα από δεξιά, έκανε το 0-1. Οι Κεϊτά και Καντρέβα είχαν ευκαιρίες για να κάνουν γρήγορα το 0-2 αλλά τις έχασαν και στη συνέχεια το μετάνιωσαν, βλέποντας τον Φερνάντο στο 20' να ισοφαρίζει (1-1) με πλασέ στο τετ α τετ με τον Μαρκέτι. Παρ' όλα αυτά, οι Λατσιάλι θα μπορούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα στο 44', όταν πήραν πέναλτι για το σπρώξιμο του Κεϊτά από τον Ντοντό, αλλά ο Βιβιάνο νίκησε τον Καντρέβα!

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, είχε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες για την Λάτσιο, είχε μια μεγάλη διπλή επέμβαση του Μαρκέτι σε προσπάθειες των Κουαλιαρέλα-Μουριέλ και τελικά είχε και δεύτερο γκολ για την Σαμπντόρια στο 78', σε μια... μπερδεμένη φάση: Φάουλ από δεξιά, κεφαλιά του Σιλβέστρε, απόκρουση του Μαρκέτι, η μπάλα πήρε ύψος, προσγειώθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και από εκεί πήγε στον Ντιακιτέ, ο οποίος πρόλαβε τους αμυντικούς και έκανε το 2-1 κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ασταμάτητος Μποριέλο!
Τα ιταλικά ΜΜΕ αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποιος νέος έρωτας και είναι ανεβασμένος ή αν απλά αποφάσισε ξαφνικά να αρχίσει να σκοράρει. Οπως και να έχει, ο Μάρκο Μποριέλο αντικαθιστά με τον καλύτερο τρόπο τον Ντένις και γίνεται σιγά-σιγά αγαπημένος των τιφόζι της Αταλάντα. Και πώς να μη γίνει, δηλαδή, αφού τα γκολ διαδέχονται το ένα το άλλο, σκοράροντας και κόντρα στην Κιέβο για να χαρίσει νίκη-παραμονή (1-0) στους Μπεργκαμάσκι. Το γκολ μπήκε στο 55', όταν η μπάλα μετά το... κάτι σαν σέντρα του Ντιαμάντι πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μποριέλο εκτέλεσε και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του, η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 75' λόγω της αποβολής του Γκόμες για την αγκωνιά στον Χετεμάι.

Σώθηκε η Μπολόνια
Πήγαν στο ματς με εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Η φιλοξενούμενη Τζένοα προερχόταν από το 1-0 επί της Ιντερ που εξασφάλισε την σωτηρία της, ενώ η Μπολόνια είχε ταπεινωθεί με 6-0 από τη Νάπολι. Ωστόχο, οι Ροσομπλού βρήκαν την ενέργεια και νίκησαν με 2-0, για να καθαρίσουν κι αυτοί με τη σειρά τους ουσιαστικά με την παραμονή. Μαθηματικά αυτό δεν έχει συμβεί, αλλά στο +8 και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, δεν θα υπάρξει θέμα. Γι’ αυτό φρόντισαν οι Τζακερίνι (11’) και Φλόκαρι (63’) και ενώ ενδιάμεσα ο Παβολέτι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

 

SERIE A Τελευταία Νέα