Τα «ερυθρόλευκα»... Golden Boys!

Τα «ερυθρόλευκα»... Golden Boys!

Gazzetta team
Τα «ερυθρόλευκα»... Golden Boys!

bet365

To Gazzetta.gr παρουσιάζει τα... χρυσά παιδιά του Ολυμπιακού, τους παίκτες που σε περίπτωση μεταγραφής φέτος μπορούν να του αποφέρουν μεγάλα οφέλη.
Είναι τα μεγάλα και βαριά... χαρτιά του ρόστερ του Ολυμπιακού. Οι παίκτες με την πιο μεγάλη αξία, κάτι για το οποίο έχουν δουλέψει πολύ έχοντας παράλληλα και μεγάλη βοήθεια από μεριάς Πειραιωτών που τους ανέδειξαν για τα καλά και μέσω του Champions League. Ποιοι όμως οι άσοι των πρωταθλητών που μπορούν να φέρουν ουκ ολίγα χρήματα στα ταμεία τους; Ας τους δούμε.
ΡΟΜΠΕΡΤΟ: Στα 30 του χρόνια συνεχίζει να οραματίζεται μία επιστροφή στην αγαπημένη του Ατλέτικο ως βασικός όμως ή σε ομάδα της Ισπανίας γενικά με σημαντικό ρόλο. Οι... σειρήνες από άλλες χώρες όπως οι Αγγλία και Γαλλία υπάρχουν και υπάρχει μία αίσθηση - εκτίμηση πως φέτος θα είναι η χρονιά που θα πάρει μεταγραφή. Φέτος ο Ισπανός άσος και αρχηγός των Πειραιωτών δεν έχει κάνει τις τοπ χρονιές των προηγούμενων ετών, ωστόσο παραμένει ένας πολύ καλός γκολκίπερ και ικανός να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Για τον Ρομπέρτο - που έχει συμβόλαιο έως το 2018 - το βασικό είναι να πάει σε μία ομάδα που να παίζει αρκετά, να είναι σε ένα καλό πρωτάθλημα (σ.σ. φυσικά και προτιμάει την Ισπανία) και να έχει και ευρωπαϊκή παρουσία. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί με ένα ποσό λιγότερο των 7 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση από την στιγμή που είχε δώσει 6 για να τον κάνει δικό του. Πιθανότατα αυτό το νούμερο να είναι και αρκετά πιο πάνω από τα 7.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Αποτελεί μία ειδική περίπτωση διότι ούτε και εκείνος θέλει να φύγει, ούτε και ο Ολυμπιακός θέλει να τον πουλήσει. Τουλάχιστον με βάση τα όσα ξέρουμε έως τώρα. Έχει κάνει μία τρομερή χρονιά σπάζοντας όλα τα κοντέρ! Η ποιότητά του αδιαμφισβήτη. Δεν είναι μόνο ο επόμενος μεγάλος ηγέτης της ομάδας του αλλά και της Εθνικής. Οι σούπερ επιδόσεις του και το double double σε γκολ και ασίστ τον έχουν φέρει καιρό τώρα στο στόχαστρο συλλόγων από την Γερμανία και από την Αγγλία. Στο Λιμάνι έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι για την πορεία του καθώς είναι παιδί από τα... σπλάχνα του συλλόγου. Όσο για την κοστολόγησή του; Κάποιες πηγές μιλούν ακόμα και για 15 εκατ. ευρώ!
ΑΡΤΟΥΡ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ: Οι συνεργάτες του Ενροτό στην Ιταλία τον είχαν κοστολογήσει στα 13 - 14 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός δεν έχει πτοηθεί στις πιέσεις των ομάδων από Γαλλία και Ιταλία κυρίως διότι θέλει ένα ποσό γύρω στα 10 εκατ. ευρώ. Ο Αρτούρ Μαζουάκου φέτος μπορεί να μην έχει κάνει την καλύτερη δυνατή σεζόν, ωστόσο στην καλή του μέρα μπορεί να... διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα αλλά και να είναι και θετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Γρήγορος, δυνατός και τεχνίτης παίκτης που εφόσον είναι στον βαθμό ετοιμότητας που πρέπει μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά. Η πλευρά του παικτη έχει εκτιμήσει ήδη στο Gazzetta.gr πως πιθανότατα φέτος θα είναι η χρονιά που θα πάρει μεταγραφή σε καλή ομάδα. Ενδιαφέρον υπάρχει από Γαλλία, Ιταλία και ακόμα και από Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία. Ο Ολυμπιακός πάντως ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης ψάχνει αριστερό μπακ ήδη.
ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Το καλύτερο δεξί μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος με διαφορά και παρά τους τραυματισμούς που είχε πιθανότατα και ο κορυφαίος ερυθρόλευκος αμυντικός φέτος. Ο πιο σταθερός και αξιόπιστος. Το limit up στις μετοχές του είναι δεδομένο! Μιλάμε για έναν παίκτη του οποίου το όνομα συζητήθηκε και τον Γενάρη και τώρα για την Γιουνάϊτεντ! Οι ερυθρόλευκοι από μεριάς οικονομικών απαιτήσεων θα πάνε στα ίδια: περίπου 10 εκατ. ευρώ. Ομάδες όπως η Μπενφίκα - που όντως ενδιαφέρθηκε - ή άλλες από Αγγλία και άλλες χώρες δεν έφταναν ποτέ σε επίπεδα άνω των 6 εκατ. ευρώ.
ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΙΕΒΙΤΣ: Το σερβικό... μηχανάκι του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έφτασαν να κλείσουν την... πόρτα στους Τούρκους ακόμα και σε ποσά άνω των 6 εκατ. ευρώ. Ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς ήταν και φέτος βασικό γρανάζι για τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο παίκτης που κέρδισε τους περισσότερους πόντους από τα κεντρικά χαφ από κάθε άποψη. Ο "Μίλι" είναι γερό... σκαρί. Δυνατός, καλός στα ατομικά μαρκαρίσματα και την κάλυψη χώρων αλλά και παίκτης που μπορεί να συμβάλλει δημιουργικά. Ο Ολυμπιακός έχει πάει τις απαιτήσεις του γύρω στα 9 εκατ. ευρώ. Ο Σέρβος διεθνής συνεχίζει να έχει μεγάλη πέραση στην Τουρκία και σε ομάδες όπως η Φενέρ (σ.σ. και φέτος τον τσεκάρει για τα καλά) αλλά και στο Βέλγιο.
ΠΑΪΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ: Ο Ελβετός άσος ούτε φέτος μπόρεσε να κάνει μία σεζόν αντάξια των τεράστιων σωματικών και αγωνιστικών του προσόντων. Κατά διαστήματα πάντως προσέφερε. Οι Ιταλοί αλλά και οι Άγγλοι πάντα τον έχουν στα υπ' όψιν τους ενώ έχει απασχολήσει και γερμανικές ομάδες. Για τον Κασάμι ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να άρχιζε μία κουβέντα για πιθανή παραχώρησή του με ένα ποσό στα 5 - 6 εκατ. ευρώ. Είναι πάντως ένας παίκτης που έχει... πέραση και ζήτηση σε μεγάλα πρωταθλήματα.
- Οι Φελίπε Πάρντο και Ιντέγιε Μπράουν έχουν επίσης ανεβάσει κατακόρυφα την αξία τους. Κάτι που έχει ωθήσει αρκετές ομάδες να ασχοληθούν μαζί τους. Με τον Πάρντο Πορτογάλοι και Ισπανοί και με τον Ιντέγιε Άγγλοι και ακόμα και... Κινέζοι. Φυσικά ενδιαφέρον από εξωτερικό υπάρχει για πολλούς ακόμα ερυθρόλευκους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα