Σάντερλαντ – Αρσεναλ 0-0

Gazzetta team
Σάντερλαντ – Αρσεναλ 0-0

bet365

Κακό ματς από τους Gunners που θα μπορούσαν να ηττηθούν (0-0) στη Σάντερλαντ και που πλέον θέτουν υπό αμφισβήτηση την παρουσία τους στο Champions League.

«Να έρθει ο κόσμος για το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε», προέτρεψε τους οπαδούς ο Αρσέν Βενγκέρ, έπειτα από την διαρκή αμφισβήτηση που δέχεται. Μόνο που σε αυτή την έξοδο της στο «Στάδιο του Φωτός» η Αρσεναλ δεν έπαιξε ούτε καν τέτοιο. Η Σάντερλαντ ήταν καλύτερη και εάν δεν νίκησε, γι’ αυτό ευθύνονται οι επεμβάσεις του Τσεχ και η αστοχία των επιθετικών της. Και ο Μανόνε όμως έβγαλε μερικά ζόρικα και έτσι το ματς έληξε χωρίς γκολ.

Οι Gunners που μετρούσαν τέσσερις διαδοχικές νίκες εκεί μέσα, συνέχισαν το κακό σερί τους στα τελευταία 12 εκτός παιχνίδια τους, όπου μετρούν μόλις τρεις επιτυχίες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες. Κατά συνέπεια λογικό είναι όχι απλά να έχουν πάψει να διεκδικούν τον τίτλο, αλλά να κινδυνεύουν πλέον να χάσουν και τη θέση τους στην τετράδα, με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στο -5, μα με παιχνίδι λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ του Φαν Αανχολτ (22’), με τον Αλέξις να απανάει με τον ίδιο τρόπο (34’), αλλά να το βγάζει ο Μανόνε. Δύο λεπτάα αργότερα ο Μέρτεσακερ έκανε χέρι εντός περιοχής, αλλά κακώς ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι. Ο Τσεχ σταμάτησε τους Ντεφόε και Καζρί και στο 64’ η λόμπα του πρώτου πέρσε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν γκάζι. Μόνο ένα καλό σουτ του Αλέξις Σάντσες είχαν (87’) που έβγαλε ο Μανόνε και έτσι αρχίζουν να ανησυχούν για το Champions League, μιας και δεν δείχνουν καλά σημάδια. Το μόνο ευχάριστο για τους Λονδρέζους ήταν η επιστροφή του Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος πάτησε χορτάρι επισήμως έπειτα από 330 μέρες απουσίας. Αντιθέτως, η Σάντερλαντ που βγάζει νεύρο επιβίωσης, κατάφερε να βρεθεί οριακά εκτός υποβιβασμού (σ.σ.: στην ισοβαθμία με τη Νόριτς).

Σάντερλαντ (Σαμ Αλαρνταϊς): Μανόνε, Κονέ, Καμπούλ, Γιεντλίν, Φαν Αανχολτ, Κίρχοφ (78’ Λάρσον), Μ’Βιλά, Κάτερμολ, Μπορίνι (74’ Γουότμορ), Καζρί, Ντεφόε

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Ελνενί, Ράμσεϊ, Ιβόμπι (71’ Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσες, Οζίλ (84’ Γουίλσιρ), Ζιρού (71’ Γουέλμπεκ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα