Η αλάνθαστη μέθοδος του... Delivery!

Η αλάνθαστη μέθοδος του... Delivery!

Η αλάνθαστη μέθοδος του... Delivery!

Με δύο τρόπους μπορεί να γίνει ο τελικός του κυπέλλου, παρουσία μαθητών στις κερκίδες* Ο πρώτος να... διακοπεί το Πάσχα! Ο δεύτερος; Ίσως με μια κίνηση που θα δώσει ταυτόχρονα και... επαγγελματικό προσανατολισμό!

Ας το δούμε θετικά. Υπάρχει δεδομένα ένα καλό νέο. Ότι η Κυβέρνηση, την συγκεκριμένη της απόφαση, δεν την διαπραγματεύεται. Πραγματικά σημαντική είδηση, αν σκεφτεί κανείς τις συνολικές της επιδόσεις, στο ευρύτερο πεδίο διαπραγμάτευσης. Και το τελευταίο Eurogroup αποτελεί από μόνο του, μια χαρά σχετικό επιχείρημα. Της τάξης των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
Έχουν γίνει τα μνημόνια για την Ελλάδα, σαν τον... Ρόκι. Ένα ράφι χρειάζονται σε κάθε σπίτι για την αρχειοθέτηση τους. Φτάσαμε στο τέσσερα. Εκεί που ο περίφημος πυγμάχος φεύγει για τη Ρωσία να εκδικηθεί τον Ντράγκο! Όχι άλλη διαπραγμάτευση λοιπόν. Την επόμενη φορά ας ζητήσουμε απλά τον... οίκτο τους. Πιο πολλές πιθανότητες θα έχουμε...

Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα μας: Στην αμετακίνητη στάση της Κυβέρνησης. Είναι όντως θετικό, ότι ο Σταύρος Κοντονής επιμένει πως ο τελικός του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, θα διεξαχθεί με την αποκλειστική παρουσία μαθητών στις κερκίδες. Όπως δηλαδή αποφάσισε προτού δώσει το «οκ» για την επανέναρξη του θεσμού.

Και όσο για την εφαρμογή; Είναι αυτό που λένε, ότι δεν αφήνεις μικρές λεπτομέρειες να σου χαλάσουν μια ωραία ιστορία. Πόσο μάλλον τώρα που ανοίξαμε τον δρόμο της εξυγίανσης. Που μπήκε το μαχαίρι στο κόκκαλο και το ποδόσφαιρο ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, χάρη στην παρέμβαση της Πολιτείας. Με μαθητές λοιπόν θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου. Πάει και τελείωσε.

Τώρα βέβαια που θα τους βρούμε τους μαθητές, με τα σχολεία κλειστά; Πως θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία όταν το ματς είναι προγραμματισμένο για τις 7 του μήνα, και η επανέναρξη των μαθημάτων δύο μέρες αργότερα; Ποιος ξέρει; Μπορεί να μοιραστούν τα εισιτήρια πόρτα-πόρτα. Με την αλάνθαστη μέθοδο του... Delivery. Και μαζί με το εισιτήριο του τελικού τα παιδιά να παίρνουν και ένα μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ποιος διάλεξε ως ημερομηνία τελικού την 7η Μαϊου; Πόσοι συνεργάτες του Υφυπουργού μπήκαν στον πειρασμό να αναρωτηθούν πως θα μοιραστούν εισιτήρια σε μαθητές, σε μια περίοδο που τα σχολεία θα είναι κλειστά; Ποίο είναι το εναλλακτικό σχέδιο; Μήπως μαζί με το Κύπελλο να διακόπταμε και το Πάσχα για να βγούμε από το αδιέξοδο; Λογικές απορίες σε μια παράλογη υπόθεση.

Τι συζητάμε όμως. Το αστείο τελειώνει κάπου εδώ. Ότι απομένει είναι δράμα. Και μια ακόμη απόδειξη εκείνου του αξιώματος που θέλει το ποδόσφαιρο μικρογραφία μιας κοινωνίας. Απόλυτη εναρμόνιση στους δύο αυτούς κόσμους. Γιατί τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο...

ΥΓ. Μήπως όλο αυτό στείλει τον τελικό βόλτα στην... Κρήτη; 

Best of internet