Μπαρτσελόνα – Σπόρτινγκ Χιχόν 6-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Σπόρτινγκ Χιχόν 6-0

bet365

Ενας τραγικός διαιτητής (γκολ οφσάιντ, δύο τραβηγμένα πέναλτι, αποβολή) έσπρωξε τη Μπάρτσα στο 6-0 επί της Χιχόν και στην 1η θέση της Primera. Και πάλι καρέ ο Λουίς Σουάρες

Και όμως γίνεται. Σε ένα παιχνίδι με το σκορ στο 6-0, πρωταγωνιστής να είναι ο διαιτητής. Ούτε καν ο Λουίς Σουάρες που έκανε ξανά καρέ, ούτε καν οι συνδυασμοί της Μπαρτσελόνα. Ο απίθανος Κλος Γκόμεθ μέτρησε γκολ οφσάιντ και τα δύο από τα τρία πέναλτι που σφύριξε υπέρ της, ήταν τραβηγμένα. Οχι ότι οι Καταλανοί δεν θα νικούσαν την Σπόρτινγκ Χιχόν, αλλά έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς με τις αποφάσεις του κάκιστου ρέφερι, οι νικητές εκτέθηκαν χωρίς λόγο.

Νωρίτερα, είχαν ζοριστεί και οι δύο από τη Μαδρίτη. Η Ρεάλ όμως έκανε την ανατροπή στη Βαγιεκάνο και η Ατλέτικο πήρε οριακά το ματσάκι με τη Μάλαγα. Οπότε άφησαν την Μπαρτσελόνα στην 3η θέση. Ούτως ή άλλως το δεδομένο πλέον για τους Μπλαουγκράνα είναι το ότι πρέπει να κάνουν μόνο νίκες μέχρι το φινάλε, ώστε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Σε σχέση ωστόσο, με το απίθανο 0-8 στη Λα Κορούνια, αυτή τη φορά αρχικά φάνηκαν να δυσκολεύονται κόντρα στη Χιχόν, την οποία τελικά καθάρισαν με μισή ντουζίνα αναπάντητα γκολ και τον Ουρουγουανό αρχισκόρερ να απογειώνεται στα 34 γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν εκείνοι που άγγιξαν το γκολ στο ξεκίνημα και στο φινάλε το Α' μέρους. Στο 11' ο Μπράβο νίκησε τον Μενέντεθ και στο 45' Μασεράνο και Πικέ έσωσαν πάνω στη γραμμή την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι είχαν σκοράρει με την κεφαλιά του Μέσι (12') μετά από ασταθή έξοδο του Κουέγιαρ (σ.σ.: ζήτησε επιθετικό φάουλ η Χιχόν για επαφή του Λουίς Σουάρες στον πορτιέρο, που όμως δεν υπήρξε). Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε εντελώς άλλη τροπή. Ο Μέσι από τέλεια θέση αστόχησε (56'), ενώ ο Νεϊμάρ καθυστερούσε διαρκώς και πετούσε στα σκουπίδια τις επιθέσεις του.

Στο 64' έγινε το πρώτο διαιτητικό λάθος. Ο Ινιέστα μοίρασε στον Σουάρες που πλάσαρε από θέση οφσάιντ. Το γκολ μέτρησε. Δέκα λεπτά αργότερα άρχισαν τα πέναλτι. Το πρώτο, στο χέρι του Κανέγια ήταν παράβαση. Ευστόχησε ο Σουάρες, όπως έκανε και μετά από τρία λεπτά και πάλι από την άσπρη βούλα, αν και το πέσιμο του Νεϊμάρ σε τζαρτζάρισμα ήταν τραβηγμένη υπόδειξη. Το πιο ακραίο πέναλτιόμως ήταν εκείνο του 85', όταν σε άγγιγμα στον αέρα του Βράνιες στον Νεϊμάρ, ο Κροάτης αποβλήθηκε κιόλας.

Αυτή τη φορά την εκτέλεση την πήρε ο Νεϊμάρ και έστειλε τη Μπάρτσα στο 5-0. Υπήρξε όμως και έκτο. Αυτό ήταν το πιο όμορφο. Ο Σουάρες με ωραίο πλασέ (88') κατάφερε να βάλει οκτώ γκολ και να δώσει τρεις ασίστ σε περίπου 72 ώρες και να πανηγυρίσει μαζί με την ομάδα του την πρωτιά στους σκόρερ και στη μάχη του τίτλου.

* Ο Μέσι έχει βάλει με το κεφάλι τα 20 από τα γκολ του με τη Μπάρτσα. Το προηγούμενο ήταν τον Μάιο του 2015 (Λα Κορούνια)!

* Ο Λουίς Σουάρες έγινε ο μοναδικός στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που έβαλε δύο καρέ σε δύο σερί ματς!

* Η Μπάρτσα έκανε ρεκόρ κερδισμένων πέναλτι. Εχει 19, ενώ 16 είχε η Μπέτις το 1986-'87!

* O Λουίς Σουάρες έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που έφτασε τα 50 γκολ σε μία σεζόν (4 φορές Μέσι και Κριστιάνο και μία ο Λάνγκαρα)!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ (65' Μπαρτρά), Μασεράνο, Σέρζι Ρομπέρτο (46' Ντάνι Αλβες), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς (75' Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Σπόρτινγκ Χιχόν (Αμπελάρδο Φερνάντεθ): Κουέγιαρ, Λιχνόφσκι, Ερνάντεθ, Ισμα Λόπεθ (70' Κανέγια), Βράνιες, Ρασίντ, Μασκαρέλ, Μενέντεθ, Χαλίλοβιτς, Πάμπλο Πέρεθ (62' Σανάμπρια), Γκερέρο (75' Κάρλος Κάστρο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα