Αν μπορούν, ας απαντήσουν…

Αν μπορούν, ας απαντήσουν…

Αν μπορούν, ας απαντήσουν…

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την παρωδία του κεκλεισμένων των θυρών σε ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού…

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Ημιτελικός σε ένα Κύπελλο, που το έχουν μεταβάλλει σε παρωδία. Με τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και με τον τελικό με…μαθητές, χωρίς να έχουν ανοίξει τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα!

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι το 4ο μέσα σε ένα χρόνο, στο οποίο ο Ολυμπιακός υποχρεώνεται να παίξει χωρίς τον κόσμο του στο Καραϊσκάκη!!! Πρέπει να αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ να έχει τιμωρηθεί πέντε φορές ένας σύλλογος, χωρίς ουσιαστικά να έχει κάνει κάτι!!! Το αντίθετο, έχει υποστεί επιθέσεις! Και σαν αποτέλεσμα, τιμωρείται κι από πάνω!

Πέρσι, σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, και πριν ξεκαθαρίσει η υπόθεση τίτλος, με τον Παναθηναϊκό να έχει πλησιάσει στους τρεις βαθμούς, ο Ολυμπιακός έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη ένα παιχνίδι-παγίδα, με την Ξάνθη μία από τις καλύτερες ομάδες της σεζόν (έφτασε τελικό Κυπέλλου). Την κέρδισε. Γιατί τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, όπως κι όλες οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος; Για τα επεισόδια των οπαδών του Παναθηναϊκού, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

Φέτος, ο Ολυμπιακός έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη ένα κρίσιμο παιχνίδι Κυπέλλου, με τον Αστέρα Τρίπολης, εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά και με τον Πανθρακικό τις προάλλες. Και τώρα θα παίξει χωρίς κόσμο και με τον ΠΑΟΚ. Για ποιους λόγους;

Με τον Αστέρα γιατί έριξαν οπαδοί του δύο…πυρσούς στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βέροιας, στο Βέροια-Ολυμπιακός. Προσέξτε, πυρσούς. Όχι φωτοβολίδες. Δύο πυρσούς που έπεσαν σε σημείο στο οποίο δεν υπήρχαν παίκτες της Βέροιας, για να πεις έστω ότι τους στόχευσαν.

Με τον Πανθρακικό γιατί έριξαν οπαδοί του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Πλατανιά ένα…αναπτηράκι στο Πλατανιά-Ολυμπιακός. Ένα…πυρηνικό (!!!) αναπτηράκι, το οποίο το έριξαν προς την πλευρά του Κουλιμπαλί, κάτω στα πόδια του.

Και τώρα με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός τιμωρείται επειδή οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπούκαραν στην Τούμπα και διέκοψαν το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού!!!

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί φέτος τρεις φορές. Τη μία γιατί έκαναν ντου οπαδοί άλλης ομάδας (!!!) και τις άλλες δύο για παραπτώματα, που βάσει του πειθαρχικού κώδικα της ΟΥΕΦΑ, που είναι πιο αυστηρός όσο πουθενά παγκοσμίως, θα τιμωρούνταν με ένα απλό χρηματικό πρόστιμο σε όλες τις διοργανώσεις της.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός γι΄αυτούς τους λόγους που ανέλυσα υφίσταται εδώ κι ένα χρόνο τεράστια ζημία.

Πρώτον, είναι λογικό οι 20.000 κάτοχοι διαρκείας να έχουν πρόβλημα, γιατί τους στερείται το δικαίωμα να δουν τέσσερα παιχνίδια, τα οποία έχουν προπληρώσει.

Δεύτερον, ο σύλλογος χάνει χρήματα από τα υπόλοιπα εισιτήρια που δεν κόβει.

Τρίτον, η ομάδα χάνει και σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, αφού όλοι ξέρουμε ότι τα παιχνίδια χωρίς κόσμο δεν έχουν καμία σχέση με τα…νορμάλ παιχνίδια.

Τέταρτον, το πρεστίζ του κλαμπ δέχεται ισχυρά πλήγματα, όταν κάθε τρεις και λίγο παίζει με κλειστές πόρτες. Πλήγμα ακόμη και σε επίπεδο Ευρώπης.

Κι όλα αυτά, γιατί; Ας απαντήσουν αυτοί που πρέπει. Αν μπορούν…

Best of internet