Ιντερ - Ουντινέζε 3-1

Gazzetta team
Ιντερ - Ουντινέζε 3-1

bet365

Αν και βρέθηκε να χάνει από νωρίς από την Ουντινέζε, η Ιντερ με δύο γκολ του Γιόβετιτς νίκησε 3-1 και ελπίζει σε δώρα της Ρόμα στη συνέχεια. Σκόραρε ο Εντερ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι αντέδρασε μετά την ήττα από την Τζένοα και το γρήγορο γκολ του Τερό και με τον Στέβαν Γιόβετιτς απόλυτο πρωταγωνιστή, μείωσε τη διαφορά από τους Τζαλορόσι στο -4 με παιχνίδι περισσότερο. Οι Friuliani είχαν καταπληκτική παράδοση στο Giuseppe Meazza έχοντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία 4 ματς, ενώ ο αγώνας ήταν ο πρώτος στην ιστορία της Serie A που δεν είχε ούτε έναν Ιταλό στους 22 βασικούς.

Η Ουντινέζε ξεκίνησε επιθετικά και πήρε το προβάδισμα με ένα εκπληκτικό γκολ. Στο 9’ η μπαλιά του Μπαντού πήγε στον Τερό, ο οποίος με βολέ εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Χαντάνοβιτς (0-1). Ηταν το καλύτερο δώρο από τον Γάλλο στον εαυτό του για τα 33α γενέθλια που έχει σε μία μέρα. Η Ιντερ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Το σουτ του Κοντογκμπιά απέκρουσε ο Καρνέζης, με τους Γιόβετιτς και Μπρόζοβιτς να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το λάθος του Βαγκέ.

Οι γηπεδούχοι τα έδιναν όλα στην επίθεση, ο Ελληνας keeper σταμάτησε τον Μπιαμπιανί και ο Μπαντού έβαλε τάκλιν στον Μπρόζοβιτς. Η Ιντερ ισοφάρισε στο 36’ ύστερα από εξαιρετική δουλειά του Μάουρο Ικάρντι που πέρασε από τον Βαγκέ και γύρισε τον Γιόβετιτς που έκανε το εύκολο από κοντά (1-1). Ηταν το πρώτο γκολ του επιθετικού από το Μοντενέγκρο από τις 12 Δεκεμβρίου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εκρηκτικά, ο Μπρόζοβιτς άργησε να εκτελέσει μετά το τακουνάκι του Μπιαμπιανί και ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε στην πορεία του Βίντμερ το σουτ του Εντενίλσον, όμως ο Ζουάν Ζεσούς πρόλαβε τον Ελβετό μπακ. Ο Μπρόζοβιτς σούταρε έξω και ο Μπρούνο Φερνάντες μέσα από την περιοχή βρήκε τη συμβολή των δοκαριών με φαλτσαριστό δυνατό σουτ.

Ο Κροάτης χαφ της Ιντερ είχε νέα καλή στιγμή όταν ο Καρνέζης έκανε τρομερή επέμβαση σε νέο σουτ του και η Ιντερ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μπαντού και ο Γιόβετιτς παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Καρνέζη, ο οποίος σταμάτησε τη σέντρα-σουτ του Πέρισιτς. Οι Νερατζούρι πήραν το προβάδισμα στο 75’ όταν η σέντα του Μπιαμπιανί πέρασε για τον Γιόβετιτς που σκόραρε σε κενή εστία με το στήθος (2-1). Ο πρώην άσος της Φιορεντίνα έφτασε τα 8 γκολ σε ματς κόντα στην Ουντινέζε.

Οι φθλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και ο Χαντάνοβιτς έβαλε τα γάντια του σε δυνατό σουτ του Τερό, πριν το βολέ του Βίντμερ πάει στα πλαϊνά δίχτυα. Το φινάλε έμελλε να είναι δραματικό. Στις καθυστερήσεις ο Ζαπάτα νικήθηκε από τον Χαντάνοβιτς σε όντας μόνος από τη μικρή περιοχή και στην κόντρα ο Εντερ πλάσαρε σε τετ-α-τετ τον Καρνέζη πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ιντερ (3-1).

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Μιράντα, Ναγκατόμο, Μουρίγιο, Ζεσούς (64’ Πέρισιτς), Φελίπε Μέλο, Μπρόζοβιτς, Κοντογκμπιά, Μπιαμπιανί (85’ Ντ’ Αμπρόζιο), Γιόβετιτς, Ικάρντι (80’ Εντερ).

Ουντινέζε (Λουίτζι Ντε Κάνιο): Καρνέζης, Φελίπε (81’ Ρίντερ Μάτος), Ντανίλο, Εντενίλσον (76’ Πασκουάλε), Βαγκέ, Βίντμερ, Κουζμάνοβιτς, Μπαντού, Μπρούνο Φερνάντες (85’ Χάλφρεντσον), Τερό, Ζαπάτα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα