Χέρτα - Μπάγερν 0-2

Gazzetta team
Χέρτα - Μπάγερν 0-2

bet365

Η Μπάγερν κέρδισε με 2-0 την Χέρτα και ετοιμάζεται για τη φιέστα. Μεγάλη νίκη η Άουγκσμπουργκ, ασταμάτητη η Ντόρτμουντ.

Η Μπάγερν πέρασε με νίκη και το Βερολίνο και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, καθώς το 4ο σερί πρωτάθλημα είναι επίδοση ρεκόρ στην Bundesliga. Οι Βαυαροί υποδέχονται την Γκλάντμπαχ ανάμεσα στα ματς με την Ατλέτικο και με νίκη θα σφραγίσουν τον τίτλο λίγο πριν το τέλος.

Οι παίκτες του Νταρντάι ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο μέρος, όταν είχαν κάποια καλά διαστήματα, όμως οι καλύτερες ευκαιρίες ήρθαν για τους φιλοξενούμενους, που δεν φόρτσαραν και πολύ. Ντάγκλας Κόστα (8’) και Τιάγκο (22’) έφτασαν κοντά στο κοντά στο γκολ, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για την Μπάγερν, όταν στο 48’ ο Βιδάλ έκανε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα αφού βρήκε στον Λάνγκαμπ κατέληξε στα δίχτυα του Κραφτ για το 0-1. Οι Βαυαροί είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος, απειλήθηκαν ελάχιστα και στο 79’ ο Ντάγκλας Κόστα τελείωσε το ματς με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής για το τελικό 0-2.

Τρένο με Μχιταριάν
Με τον Μχιταριάν να έχει συμμετοχή και στα τρία γκολ και τον 17χρονο Πούλισιτς να κάνει ρεκόρ και να σκοράρει, η Ντόρτμουντ δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα (0-3) στη Στουτγκάρδη, η οποία παραμένει μόλις δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία των Βεστφαλών, οι οποίοι είναι η καλύτερη ομάδα του δεύτερου γύρου (11-3-0 με 28-7 γκολ) και δεν επέτρεψαν στην Μπάγερν να πανηγυρίσει από σήμερα την κατάκτηση του τίτλου.

Το ματς άρχισε με τον Ρόις να χάνει ευκαιρία στο 9', για να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι και να απειλήσουν με τους Ινσούα (11') και Ντιντάβι (13'). Η Ντόρτμουντ, πάντως, στη συνέχεια πήρε τον απόλυτο έλεγχο και στο 21' πήρε και το προβάδισμα, με το Μχιταριάν να κινείται από αριστερά και να γυρίζει για τον Καγκάβα, ο οποίος έκανε το 0-1. Η Στουτγκάρδη ήταν υποχρεωμένη να παίξει ανοιχτά και η Μπορούσια είχε τους χώρους, πλησιάζοντας στο δεύτερο γκολ στο 26' με τους Ρόις και Πούλισιτς. Ο πιτσιρικάς βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 45', αφού ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση σε προσπάθεια του Μχιταριάν, για να κάνει το 0-2 και να κάνει νέο ρεκόρ ως ο νεότερος σκόρερ δύο τερμάτων (17 ετών, 5 μηνών, 5 ημερών) στην ιστορία της Bundesliga. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ξαναμπούν στο ματς αλλά στο 56' κατάλαβαν ότι δεν είχαν καμία ελπίδα καθώς ο Μχιταριάν, μετά την απόκρουση σε κεφαλιά του Ράμος, ανέβασε το σκορ στο 0-3. Ετσι, έφτασε στα 11 γκολ και 18 ασίστ φέτος!

Σωτηρία και Ευρώπη η Κολωνία
Πριν από δύο αγωνιστικές σκεφτόταν το πως θα διασφαλίσει την παραμονή της. Ωστόσο, με δύο νίκες καθάρισε με αυτήν και τώρα καλοβλέπει κάτι καλύτερο. Με το εμφατικό 4-1 επί της Ντάρμσταντ η Κολωνία βρέθηκε όχι μόνο στο +9 από τους μπελάδες, αλλά και στο -5 από το Europa League και μπορεί να ελπίζει ακόμα και για το ευρωπαϊκό θαύμα. Ειδικά εάν παίζει όπως σε αυτό το ματς. Μοντέστ (4', 35' στο πρώτο κρύφτηκε το τόπι) και Ρίσε (52', 75' το δεύτερο φοβερή λόμπα από πλάγια) έβαλαν από δύο γκολ για τους Τράγους. Ο Γκόντορφ (12') έπειτα από πολλά λάθη στην άμυνα, είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους που σταμάτησαν το αήττητο εκτός έδρας σερί τους (έξι αγώνες) και παρέμειναν λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Σωτηρία με Φινμπόγκασον
Τρίτη -και σημαντικότερη- σερί νίκη για την Αουγκσμπουργκ, η οποία με τον Φινμπόγκασον να σκοράρει ξανά, πέρασε από το Βόλφσμπουργκ (0-2) και αύξησε τη διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού! Οπως αυξήθηκε και η διαφορά των «Λύκων» από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν... Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν απλά τέλειο για τους Βαυαρούς αφού στα 47 δευτερόλεπτα (!) ο Αλτιντοπ βρήκε τον Φινμπόγκασον και αυτός έκανε το 0-1! Αυτό ήταν το γκολ του Νο6 του Ισλανδού φορ σε 11 συμμετοχές και παράλληλα το πιο γρήγορο που έβαλε ποτέ η Αουγκσμπουργκ στη Bundesliga!

Η Βόλφσμπουργκ είχε ένα ολόκληρο ματς μπροστά της για να ανατρέψει την κατάσταση αλλά δεν είχε καλή απόδοση, όπως δεν είχε και τύχη στο 35', όταν ο Κρούζε από κοντά σημάδεψε το δοκάρι... Το ημίχρονο έληξε 0-1, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη για να ισοφαρίσουν αλλά στο 57' ο Λουίζ Γκουστάβο έκανε λάθος και ο Αλτιντοπ έγραψε το 0-2, βάζοντας βάσεις νίκης για την Αουγκσπουργκ. Μια νίκη που ήρθε εύκολα στη συνέχεια αφού οι «Λύκοι» έδειχναν και ήταν ανήμποροι να κάνουν κάτι καλό.

Μόνο μαθηματικές ελπίδες το Αννόβερο
Το Αννόβερο έμεινε στο 2-2 με την Ίνγκολσταντ και, πλέον, έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για παραμονή, καθώς ακόμη και το απόλυτο μέχρι το τέλος πολύ δύσκολα θα φτάσει. Η Ίνγκολσταντ αιφνιδίασε τους παίκτες του Στέντελ και πήρε το προβάδισμα μόλις στο 10’, όταν μετά από σέντρα του Ντα Κόστα από δεξιά, ο Μοράλες με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Βαυαροί βρέθηκαν με 10 παίκτες μόλις από το 20’, όταν ο Μπρεζερί αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για ανατροπή του Κλάους εκτός περιοχής στην αντεπίθεση, όμως το 2-0 ήρθε στο 25’, όταν μετά από φάουλ του Γκρος ο Χάρτμαν με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη συνέχεια και κυριάρχησαν στην επανάληψη. Έχασαν πολλές ευκαιρίες, κατάφεραν να μειώσουν στο 58’ με δυνατό σουτ του Σακάι, να ισοφαρίσουν στο 82’ με τον Κιγιοτάκε, όμως παρά την πίεση δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα