«Περηφάνεια, Aντίσταση, Ονειρα, Κατάκτηση»

«Περηφάνεια, Aντίσταση, Ονειρα, Κατάκτηση»

Ο Ιβάν Σαββίδης υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι για να μη βιώσει αδικίες ο ΠΑΟΚ και να κάνει τον κόσμο ευτυχισμένο φέρνοντας τίτλους στην Τούμπα.

«Περηφάνεια, Aντίσταση, Ονειρα, Κατάκτηση»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβαλε τον επίλογο στην λαμπρή εκδήλωση για τα 90χρόνια που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Ιβάν Σαββίδης στην αρχική του τοποθέτηση εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η αίθουσα ήταν μισοάδεια: «Λυπάμαι για τη μισο-άδεια αίθουσα. Θέλαμε να κάνουμε μια ταπεινή εκδήλωση. Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για όλους μας. Για όσους έχουμε στην καρδιά μας το έμβλημα του ΠΑΟΚ».

Στη συνέχεια μίλησε με πολύ συγκίνηση για την προσπάθεια που έκανε για να γίνει διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ λέγοντας τα εξής: «Όλη αυτή η σύντομη απόσταση της σύντομης ζωής μου στον ΠΑΟΚ είναι να μελετάω για να βγάζω συμπεράσματα. Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για όλους μας. Για όσους έχουμε στην καρδιά μας το έμβλημα του ΠΑΟΚ. Για τον καθένα, που υποτάχθηκε σε όλη του την ζωή από την εμβληματική φιγούρα του Δικέφαλου Αετού. Για μένα είναι μεγάλη τιμή να είμαι για να τιμήσω ανθρώπους που επένδυσαν κόπο, χρόνο και την ζωή τους για αυτά τα χρώματα. Αισθάνομαι περηφάνια όταν σκέφτομαι την εποικοδομητική δύναμη των προγόνων δύναμη, των ξεριζωμένων από την πατρίδα που έγιναν ιδρυτές της μεγάλης ομάδας μας. Νιώθω και ανείπωτο πόνο, αναλογιζόμενος τα νεαρά παιδιά, που έδωσαν τις ζωές τους για να φωνάξουν για τελευταία φορά ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μοναδικός.

Γυρνάμε πίσω πριν από 90 χρόνια και βλέπουμε την ένδοξη ιστορία της ομάδας μας. Βλέπουμε ένα σύλλογο που γιγαντώνεται περισσότερο από αυτά που του στέρησαν, παρά από αυτά που του προσφέρθηκαν από εξωτερικές συνθήκες. Έτσι διαμορφώθηκε και σκληραγωγήθηκε ο χαρακτήρας μας. Έτσι σήμερα, όπως και πάντα εμείς δεν υποχωρούμε στον αγώνα για τα δικαιώματά μας. Για την δικαιοσύνη για την αγωνιστική εντιμότητα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη που εσείς η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, μου έχει εμπιστευτεί τα ηνία της ένδοξης ποδοσφαιρικής ομάδας. Η προσπάθεια μου να γίνω ο ηγέτης αυτής της ομάδας ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα. Μεγάλωσα διαβάζοντας με δέος για το μεγαλείο της Κωνσταντινούπολης. Νιώθω ρίγος κάθε φορά, όταν νοερά μεταφέρομαι στις γειτονιές της. Αναπολώ τους Έλληνες της Πόλης, που παρά τις αντιξοότητες της μοίρας δεν έσπασαν και διατήρησαν την μοναδικότητα τους και έθεσαν τις βάσεις της ιδεολογίας του ΠΑΟΚ, η οποία μέχρι σήμερα δένει με άκοπο νήμα όλους μας με τις ρίζες».

Για το τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης άφησε το καλύτερο. Αφού μίλησε στα Ελληνικά αποκάλυψε ποιοι είναι οι στόχοι του για τον ΠΑΟΚ και πως θα φτάσει ο σύλλογος στην κορυφή: «Σήμερα η ομάδα που ιδρύθηκε στις αρχές του αιώνα από τους πρόσφυγες κατέκτησε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά έγινε γεγονός παγκόσμιου βεληνεκούς. Το παράδειγμα των προγόνων μας, μου δίνει έμπνευση και επιμονή για τος στόχους μας. Τιμώ και σέβομαι όλους όσοι πρόσφεραν την ζωή τους, τους μεγάλους παίκτες, προπονητές, αθλητικούς μάνατζερ, τους υπαλλήλους και βεβαίως τον πιο δυναμικό πόρο, τους φιλάθλους. Η αφοσίωση σας στα ασπρόμαυρα χρώματα δεν έχει όρια.

Εμείς σήμερα τιμούμε την ιστορία μας και ταυτόχρονα ανοίγουμε την νέα εποχή του ΠΑΟΚ. Θέτουμε φιλόδοξους στόχους, που θα πραγματοποιήσουμε. Τι ονειρεύομαι εγώ ευρισκόμενος εδώ μπροστά σας; Εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ να συμμετέχει με ίσους όρους σε ένα έντιμο ελληνικό πρωτάθλημα και βεβαίως θα το καταφέρουμε. Βλέπω τον ΠΑΟΚ ως σύγχρονη ομάδα με ανεπτυγμένη υποδομή. Και θα το κάνουμε. Εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι εμείς θα το πετύχουμε. Το πιο σημαντικό. Βλέπω τον ΠΑΟΚ ενωμένο, όταν όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας θα τιμούν την ιστορία του συλλόγου. Ο ποδοσφαιριστές θα σέβονται ο ένας τον άλλο και θα γίνουν ένας ενιαίος οργανισμός ικανός να αποκρούσει κάθε επίθεση, που παρόλες τις δυσκολίες θα φτάνει στις κορυφές. Είμαι απόλυτα βέβαιος απόλυτα ότι και αυτά είναι στις δυνάμεις μας. Τότε μόνο ο ΠΑΟΚ θα γίνει μεγάλος και δυνατός. Μέχρι εκείνη την ημέρα, όσο με κρατούν οι δυνάμεις μου υπόσχομαι ότι θα πράξω ότι είναι στο χέρι μου για να κάνω τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Ξέρετε, μόλις είχα συνδέσει την ζωή μου με τον ΠΑΟΚ άρχισαν να με ρωτούν την διεύθυνση της ομάδας για να μου στείλουν συγχαρητήρια και χαιρετισμούς. Εγώ απαντούσα, Θεσσαλονίκη, Τούμπα. Τότε με ρωτούσαν πιο συγκεκριμένα και απαντούσα: Η διεύθυνση είναι η καρδιά μου και οι καρδιές των εκατομμυρίων Παοκτσήδων! Εγώ πάντα θα είμαι πιστός στα κοινά μας ιδανικά, καθώς βρήκα τον εαυτό μου στον ΠΑΟΚ. Περηφάνια, Αντίσταση, Όνειρο, Κατάκτηση. Αυτά είναι τα ιδεώδη του πραγματικού ΠΑΟΚ. Μόνο μαζί θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την νέα χρυσή εποχή της ομάδας μας και να γράψουμε τις ένδοξες σελίδες στην ιστορία του. Τελειώνοντας σας καλώ όλους μαζί να χειροκροτήσουμε το μεγαλείο, που οραματίστηκαν το 1926 οι ιδρυτές μας και σας καλώ όλους να τιμήσουμε μαζί την μνήμη όσων έχον φύγει στην διαδρομή, αλλά συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Εμείς μαζί για μια ζωή! ΠΑΟΚ χρόνια πολλά! Χρόνια Πολλά Δικέφαλε Αετέ! Σας δίνω τον λόγο μου θα σας χαρίσω την χαρά. Σας δίνω τον λόγο του Πόντιου, ο οποίος δεν πετάει ποτέ λόγια στον αέρα. Θα φέρω την χαρά στην «Τούμπα». Πιστέψτε το!»

 

Best of internet