Είχε... Τότι στο μανίκι!

Gazzetta team
Είχε... Τότι στο μανίκι!

bet365

Η Ρόμα βρέθηκε να χάνει δύο φορές από την Τορίνο όμως με γκολ-ασίστ Μανωλά και δύο γκολ του Τότι νίκησε 3-2 και αφήσε πίσω την Ιντερ που έχασε στην Τζένοα (1-0).

Τεράστια νίκη-ανατροπή που ισοδυναμεί με έξοδο στο Champions League πέτυχε κόντρα στην Γκρανάτα η Ρόμα που είχε πρωταγωνιστή τον Φραντσέσκο Τότι. Οι Τζαλορόσι βρέθηκαν να χάνουν δύο φορές αλλά χάρη και στη βοήθεια του Ελληνα κεντρικού αμυντικού, Κώστα Μανωλά, που είχε γκολ και ασίστ γύρισαν τα πράγματα μέσα σε 5 λεπτά στο φινάλε και σε συνδυασμό με την ήττα της Ιντερ βρέθηκαν στο +7 από την 4η, Ιντερ. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι ύστερα από τράβηγμα του Μανωλά στον Μπελότι σε στημένη φάση και ο Ιταλός επιθετικός νίκησε στο 35' τον Σέζνι από τα 11 βήματα με το πρώτο μέρος να τελειώνει με 0-1 παρά το χέρι του Γκαστόν Σίλβα μέσα στην περιοχή στο 42'.

Στο 65' ο Μανωλάς πήρε το αίμα του πίσω όταν ύστερα από το φάουλ του Ντιέγο Περότι έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 με το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς να είναι όλα τα λεφτά. Στο 80' ο Μπρούνο Πέρες έφυγε από δεξιά και γύρισε στον Μαρτίνες, ο οποίος από κοντά έκανε εύκολα το 1-2. Στο 86' ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έβαλε στο ματς τον Τότι και ο capitano έκανε ένα από τα ματς που θα θυμάται για πάντα. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ύστερα από κεφαλιά του Μανωλά έκανε το 2-2 και στο 89' μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που έκανε με τον αγώνα ο Μαξίμοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Το ντέρμπι με την Νάπολι πλησιάζει για την Ρόμα και η Novibet προσφέρει τη νίκη των Ρωμαίων σε απόδοση 2.50.

Ολα τελείωσαν για Ιντερ
Η Ιντερ είχε μπει ξανά στο κόλπο για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης ύστερα από δύο σερί νίκες, όμως όλα τελείωσαν στο Marassi όπου ηττήθηκε 1-0 από την Τζένοα και είδε τη διαφορά από την Ρόμα να πηγαίνει στους 7 βαθμούς 4 αγωνιστικές πριν το τέλος. Το 2011 ήταν η τελευταία νίκη των Νερατζούρι, που είχαν 2 ήττες και μια ισοπαλία από τότε. Ο βασικός τερματοφύλακας, Ματία Περίν, έμεινε εκτός για 6 μήνες, όμως ο Λαμάνα που τον αντικατέστησε έκανε καλά τη δουλειά του στο ξεκίνημα βγάζοντας την κεφαλιά του Πέρισιτς και μην αφήνοντας τον Ικάρντι να σκοράρει από κοντά, ενώ ο Μουνιός έκοψε μόλις πριν τη γραμμή. Η Τζένοα ήταν επικίνδυνη στην κόντρα και είχε καλή στιγμή με την κεφαλιά του Παβολέτι που έβγαλε με το ένα χέρι ο Χαντάνοβιτς.

Στην επανάληψη το σουτ του Ταχτσίδη απέκρουσε ο Σλοβένος keeper που όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι όταν από το κόρνερ, μαζί ο Ελληνας χαφ και ο Μουνιός, έστειλαν την μπάλα προς τον Ντε Μαϊό, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η κεφαλιά του Ικάρντι πέρασε πάνω από τα δοκάρια και ο Γιόβετιτς σούταρε άουτ μετά το λάθος του Μουνιός. Ο Ταχτσίδης έκανε νέο καλό σουτ και στο φινάλε ο Εντερ βρέθηκε κοντά στο να πετύχει το πρώτο του γκολ ως Νερατζούρο όμως για ακόμα μια φορά δεν τα κατάφερε και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Καταραμένο Ούντινε!
Η παράδοση έλεγε ότι η Φιορεντίνα δεν νικούσε στο «Φρίουλι» επί δέκα χρόνια. Αυτά, τελικά, έγιναν 11 αφού δεν τα κατάφερε ούτε φέτος... Από νωρίς, άλλωστε, φάνηκε ότι δεν θα ήταν καλή η βραδιά για τους ντεφορμέ Βιόλα αφού στο 2' ο Ζαπάτα με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ, έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (1-0). Εχοντας ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, η ουσιαστικά αδιάφορη Ουντινέζε ήλεγχε την κατάσταση αλλά στο 23' ο Ζάρατε με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Τόμοβιτς, έκανε το 1-1. Η Φιορεντίνα ήταν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης αλλά δεν το έδειξε ποτέ με την απόδοση της, έχοντας δύο φορές την τύχη με το μέρος της σε ισάριθμα δοκάρια των γηπεδούχων (38' Μπαντού, 45' Τερό)!

Το γκολ που άξιζε η Ουντινέζε το έβαλε τελικά στο 53' με τον Τερό (2-1) μετά την πάσα του Βίντμερ, για να χαθεί τεράστια ευκαιρία από τον Ζαπάτα στο 67' για τρίτο γκολ. Δεν το έβαλε αλλά δεν στοίχισε στους Φριουλάνι, οι οποίοι κράτησαν το 2-1 απέναντι στους κακούς Βιόλα, οι οποίοι έχουν συμβιβαστεί με το γεγονός ότι και την επόμενη σεζόν θα είναι στο Europa League.

Ανατροπή με... «5άρα» για την Κιέβο Βερόνα
Η Φροζινόνε «πάγωσε» το «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι», ανοίγοντας το σκορ απέναντι στην Κιέβο Βερόνα μόλις στο 5' με τον Τσιοφάνι, ωστόσο 12 λεπτά αργότερα έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Ατζέτι με απευθείας κόκκινη και ακολούθησε η... κατάρρευση. Ο Φλόρο-Φλόρες ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 36', με τους «Ιπτάμενους γάιδαρους» να κάνουν... πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πελισιέ από το σημείο του πέναλτι στο 46' έδωσε το προβάδισμα, με την Φροζινόνε να μένει με 9 λίγο αργότερα, έπειτα από δεύτερη κίτρινη του Τσισμπά στο 52'. Ακολούθησαν ακόμα 2 γκολ για την Κιέβο με δράστες τους Ριγκόνι και Σάρντο στο 58' και το 60΄αντίστοιχα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 80', με τον Πελισιέ να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του στο ματς. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 48 βαθμούς και μετά και την ήττα της Λάτσιο από τη Γιουβέντους μοιράζονται την 8η θέση της βαθμολογίας με τους «Λατσιάλι», ενώ η Φροζινόνε παρέμεινε στους 30 βαθμούς και την 18η θέση, 1 βαθμό πίσω από την Κάρπι που φιλοξενείται την Πέμπτη (22/4) στο San Siro.

Χ-αμένη ευκαιρία για Παλέρμο
Σε μια αγωνιστική που η Φροζινόνε έχασε και η Κάρπι παίζει στο San Siro με την Μίλαν, η Παλέρμο αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να νικήσει την Αταλάντα και με το 2-2 στην Σικελία παρέμεινε βαθιά μπλεγμένη στον υποβιβασμό. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Rosanero με τον Μπελίνι να κάνει χέρι στα 84 δευτερόλεπτα και τον Φράνκο Βάσκες να γράφει το 1-0 από τη βούλα όμως στο 11' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο, όταν ο Στρούνα ανέτρεψε τον Παπού Γκόμες και ο Μάρκο Μποριέλο ευστόχησε από τα 11 βήματα (1-1). Οι Μπεργκαμάσκι πήραν το προβάδισμα στο 55' με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Παλέτα μετά το φάουλ του Τσιγκαρίνι για να πάρει η Παλέρμο τον βαθμό στο 76' με κοντινό πλασέ του Στρούνα (2-2).

Arrivederci Verona...
Αν υπήρχε έστω μία πιθανότητα να αποφύγει η Βερόνα το μοιραίο, αυτή εξαλείφθηκε μετά την ήττα (1-0) από την Εμπολι. Μια ήττα που δεν την άξιζε η Ελλάς καθώς συνολικά είχε περισσότερες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι του Πιζάνο στο 48'. Την διαφορά, όμως, δεν την κάνουν οι ευκαιρίες αλλά τα γκολ και αυτό το έβαλε η Εμπολι στο 51' με τον Μακαρόνε μετά την ασίστ του Σαπονάρα, βελτιώνοντας κι άλλο τη θέση της στην κατάταξη. Η κακή βραδιά της Βερόνα, η οποία έχει ήδη αρχίσει τον προγραμματισμό για την Serie B, ολοκληρώθηκε στο 90' με την αποβολή του Βιβιάνι, με δεύτερη κίτρινη, για το φάουλ στον Παρέδες...

 

SERIE A Τελευταία Νέα