Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Gazzetta team
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

bet365

Με κορυφαίο τον σκόρερ, Τόρες, η Ατλέτικο πέρασε από το Μπιλμπάο (1-0), έμεινε στην κορυφή και ολοζώντανη στη μάχη του τίτλου! Τεσσάρα η Βαλένθια.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης χάρη στο γκολ του Φερνάντο Τόρες πέρασε το πολύ δύσκολο τεστ του Nuevo San Mamés, όπου χρειάστηκε να αντέξει μεγάλη πίεση από την Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Rojiblancos παραμένουν ισόβαθμοι με την Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε πλάκα νωρίτερα στην Ντεπορτίβο (0-8) με 4 αγωνιστικές να απομένουν. Ο Γιαν Ομπλάκ έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του κλαμπ που κρατά την εστία του ανέπαφη σε 21 αγώνες στο πρωτάθλημα. Αν και δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι της, η Ατλέτικο κατάφερε να κάνει τη ζημιά στους Βάσκους στο 38' όταν ύστερα από ωραία σέντρα του Γκριεζμάν ο Τόρες επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και με κεφαλιά από τα παλιά νίκησε τον Γκόρκα Ιραΐθόθ σκοράροντας για 5ο σερί παιχνίδι. Στα αρνητικά για την πρωταθλήτρια του 2014 ο τραυματισμός του Ντιέγο Γοδίν, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Το δεύτερο μέρος ανήκε στην Αθλέτικ, η οποία όμως δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα και σταμάτησε πάνω στην φοβερά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων που πήραν αυτό που ήθελαν.

Πάση θυσία νίκη θέλει η Ατλέτικο κόντρα στην Μάλαγα. Η Mybet προσφέρει σε απόδοση 1.75 τη νίκη των Μαδριλένων από το πρώτο μέρος.

«Ανάσα» σωτηρίας στο 90+2' για Χιχόν!
Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε η Σπόρτινγκ Χιχόν στο Μολινόν, επικρατώντας με 2-1 της Σεβίλης, χάρη σε τέρμα του Ίσμα Λόπεθ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ιμπόρα στο 8', έπειτα από σέντρα του Κονοπλιάνκα και ασταθές διώξιμο της άμυνας των γηπεδούχων, ωστόσο στο 22΄ Κριχόβιακ σε μία προσπάθεια του να απομακρύνει γύρισμα του Τζόνι από αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρίκο, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Οι δύο ομάδες είχαν εκατέρωθεν ευκαιρίες να φτάσουν στο νικητήριο γκολ, με τη λύτρωση για τη Χιχόν να έρχεται στο 90+2'. Έτσι το συγκρότημα του Αμπελάρδο ανέβηκε στους 32 βαθμούς και στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού (Γρανάδα, Λεβάντε και Χετάφε αγωνίζονται αύριο), ενώ από την άλλη η ομάδα του Ουνάι Έμερι ψάχνει ακόμα το πρώτο της «διπλό» στη La Liga, παραμένοντας στην 7η θέση με 49 βαθμούς.

Tέλος στον εφιάλτη…
Πήρε φόρα και δε σταματά η Βαλένθια, η οποία μετά το τεράστιο διπλό στο Καμπ Νου, διέλυσε εντός έδρας 4-0 την Ειμπάρ! Τρίτη διαδοχική νίκη και οι... εφιάλτες παραμονής ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Καταιγιστικοί οι γηπεδούχοι, δεν συνάντησαν το παραμικρό πρόβλημα και χτίζουν ένα θετικό φινάλε! Εντυπωσιακός ο Πάκο Αλκάθερ ο οποίος πέτυχε χατ τρικ. Στο 10' άνοιξε το σκορ και στο 28' από ασίστ του Ζοάο πέτυχε το 2-0! Στο 40' ο Ρονρίγκο μοίρασε στον Πάκο που πέτυχε το 3-0! Ο Ζοάο στο 56' διαμόρφωσε το 4-0 για τις Νυχτερίδες!

Χ-αμένη η Ράγιο
Η Ράγιο Βαγιεκάνο βρέθηκε μία ανάσα από μεγάλη νίκη στην Μάλαγα, όμως ο Ρίκα στις καθυστερήσεις δεν της επέτρεψε να κάνει άλμα παραμονής. Ο ρυθμός στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικός, με τις ομάδες να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο με κάποιον τρόπο. Κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Κίνι για τους Μαδριλένους. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 62', όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Μπαένα με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Οτσόα για το 0-1. Η Ράγιο, όμως, δεν έμελλε να φτάσει στη νίκη, καθώς στο 1' των καθυστερήσεων ο Ρίκα μετά από λάθος στην άμυνα και ασίστ του Σάντα Κρους έκανε το τελικό 1-1. Έτσι, οι Μαδριλένοι συμπλήρωσαν 15 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη εκτός έδρας, που είναι η χειρότερή τους επίδοση από το 2002...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα