Το επόμενο... στοίχημα του Μάρκο

Το επόμενο... στοίχημα του Μάρκο

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το επόμενο... στοίχημα του Μάρκο

bet365

Την επιστροφή του Γούτα ζήτησε ήδη εν όψει της νέας σεζόν, ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Συνυπήρξαν στον Ρέντη. Πάνω από έξι μήνες. Κάτι περισσότερο από μισή ποδοσφαιρική σεζόν. Χωρίς βέβαια να υπάρχει η απαραίτητη...προεργασία. Δεν ήταν ο Δημήτρης Γούτας ένας από τους ποδοσφαιριστές που διάλεξε ο Μάρκο Σίλβα για τον δικό του Ολυμπιακού.

Αποτέλεσε δεδομένα μια από τις «ελληνικές» επιλογές της ομάδας, οι οποίες έγιναν χωρίς την συναίνεση του Πορτογάλου τεχνικού. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα ο 22άχρονος στόπερ να είχε κλείσει πριν ο Σίλβα πει το «ναι» και φορέσει την Ερυθρόλευκη φόρμα. Όπως συνέβη με τον Γιαννιώτα, τον Καπίνο, τον Τζανδάρη.

Μια εξέλιξη απολύτως φυσιολογική σε καλοκαίρι που ένα κλαμπ αλλάζει προπονητή. Και αν τώρα προσθέσει κανείς στην ιστορία, και το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπώρησε για ένα πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα τον –με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες- διεθνή αμυντικό;

Τον τραυματισμό που τον «απέκλεισε» από τη διανομή όταν ο κόουτς μοίρασε τους ρόλους στο ρόστερ; Τότε μπορεί να καταλάβει γιατί ήταν από εκείνες τις περιπτώσεις που τέλος πάντων σα... να μην ήρθαν ποτέ. Σχεδόν κυριολεκτικά. Γιατί πρέπει ο Γούτας να φόρεσε τη φανέλα, μόνο για την επίσημη φωτογράφηση μέχρι να φτάσει ο Γενάρης και να αποφασισθεί η επιστροφή του στην Ξάνθη. Γεγονότα λοιπόν όλα τα παραπάνω. Γεγονός όμως και κάτι ακόμη, που μοιάζει με εικόνα από τα.. προσεχώς.

Γιατί αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές; Ήδη ο Μάρκο Σίλβα ζήτησε την επιστροφή του Δημήτρη Γούτα στον Ρέντη για την επόμενη περίοδο. Η πρώτη επιθυμία του Πορτογάλου για την επόμενη σεζόν είναι ο νεαρός κεντρικός αμυντικός. Και αν κάποιος νομίζει ότι αυτό συνέβη απλά και μόνο διότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί νωρίς-νωρίς τέσσερις στόπερ μιας και η προετοιμασία ξεκινά (με προκριματικά) περί τις 20 Ιουνίου;

Κάνει λάθος. Σε τέσσερα-πέντε διαφορετικά παιχνίδια της Ξάνθης έστειλε ο Σίλβα, στενό συνεργάτη του προκειμένου να παρακολουθήσει τον Γούτα στο ποδοσφαιρικό come back του. Σε αυτόν τον σύντομο δανεισμό στην πρώην ομάδα του, ώστε να βάλει παιχνίδια στα πόδια του. Τον είδαν, τον ξανά-είδαν και το αποφάσισαν στο τεχνικό τιμ. Εκτιμούν ότι αξίζει να πάρει μια δίκαιη πραγματική, ευκαιρία ώστε να ενσωματωθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Να ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της ομάδας, από την πρώτη στιγμή. Να είναι σαφώς πιο έτοιμος γνωρίζοντας πλέον τον τρόπο δουλειάς του προπονητή. Να είναι πιο έτοιμος συνολικά για αυτή τη μετάβαση στο υψηλότερο επίπεδο. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Μάρκο Σίλβα, εκτιμούν ότι ο Γούτας μπορεί να αποτελέσει το επόμενο «ελληνικό» στοίχημα του.

Υποστηρίζουν ότι ο νεαρός στόπερ και ο Ανδρεάς Μπουχαλάκης έχουν τις προδιαγραφές ώστε από την επόμενη περίοδο να κάνουν το παραπάνω βήμα. Να γίνουν... μεταγραφές εσωτερικού για τον Ολυμπιακό. Και μένει να δούμε πόσο «μέσα» θα πέσουν στην εκτίμηση τους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής