Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 1-2

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 1-2

bet365

Η Βαλένθια υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα σε τρίτη σερί νίκη ήττα (1-2) και έβαλε φωτία στην La Liga με τις 3 πρώτες να είναι πλέον σε απόσταση ενός πόντου.

Μυθική νίκη πέτυχαν στην έδρα της Μπάρτσα η Νυχτερίδες και δημιουργούν με αυτό τον τρόπο ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα όλων των εποχών στην Ισπανία. Οι Καταλανοί μετά τις ήττες από Ρεάλ (1-2) και Σοσιεδάδ (1-0) έχασαν και από την Βαλένθια (1-2) και αφού έκαναν τρεις σερί ήττες για πρώτη φορά μετά το 2003 απώλεσαν διαφορά 9 βαθμών και έβαλαν Ρεάλ και Ατλέτικο για τα καλά στο κόλπο. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως παρά το 500ό γκολ του Μέσι δεν λύγισε τις μαχητικές Νυχτερίδες και πλέον ισοβαθμεί με τους Rojiblancos και είναι στο +1 από τους Merengues με 5 αγωνιστικές να απομένουν. Καμία αλλαγή δεν έκανε ο Λουίς Ενρίκε.

Με τρομερή ορμητικότητα μπήκαν στον αγώνα οι γηπεδούχοι και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 7’ όταν ο Σουάρες έβγαλε μόνο τον Μέσι όμως ο Ντιέγο Αλβες έκανε την πρώτη μεγάλη επέμβαση του ματς. Δύο λεπτά αργότερα ο Ράκιτιτς έκανε τακουνάκι για τον Σουάρες αλλά το σουτ του πέρασε άουτ και στο 11’ ο Ουρουγουανός δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα. Στο 12’ οι Μπλαουγκράνα άγγιξαν ξανά το γκολ όταν ο Μέσι έβγαλε τον Νεϊμάρ τετ-α-τετ με τον Ντιέγο Αλβες ο οποίος απέκρουσε τη λόμπα του συμπατριώτη του.

Η Βαλένθια έκανε αισθητή την παρουσία της στο 17’ με τον Εντσο Πέρες να βγάζει μόνο τον Ροδρίγο όμως το πλασέ του Ισπανού πέρασε μόλις άουτ και στο 22’ απάντησαν οι Μπλαουγκράνα με την εξεπαφής κεφαλιά του Σουάρες να φεύγει εκατοστά έξω. Οι επιθέσεις συνεχίζονταν, ο Μέσι είδε στο 25’ τον Αλβες να αποκρούει το σουτ του, όμως στο επόμενο λεπτό η Βαλένθια άνοιξε το σκορ όταν η σέντρα-σουτ του Σικέιρα βρήκε στον Ράκιτιτς και πήγε στην κλειστή γωνία του Μπράβο (0-1).

Οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτοπεποίθηση από την εξέλιξη και είχαν νέα φάση στο 32’ αλλά ο Σικέιρα σούταρε άουτ και η Μπαρτσελόνα έκανε την τελευταία της φάση για το πρώτο μέρος στο 39’ με τον Αλμπα να κάνει ωραία μπαλιά στον Μέσι και τον Αλβες να αποκρούει. Η Βαλένθια όμως έμελλε να κάνει δικό της το φινάλε αφού κυκλοφόρησε υπομονετικά, ο Παρέχο έκοψε στη μέση το κέντρο της άμυνας και με υποδειγματικό τελείωμα ο Σάντι Μίνα έκανε το 0-2.

Με σημαντική ευκαιρία της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Σουάρες στο 47’ να γυρίζει υπέροχα στον Ράκιτιτς αλλά ο Κροάτης έπιασε κακό αριστερό άουτ. Οι Μπλαουγκράνα ανέβαζαν πίεση όλο και περισσότερο, στο 58’ ο Μέσι πέρασε στον Αλμπα αλλά ο Ισπανός σούταρε άουτ, όμως στο 64’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και υπήρξε το σωστό αποτέλεσμα για την Μπάρτσα.

Ο αριστερός μπακ βγήκε και γύρισε στο πέναλτι για τον Αργεντινό ο οποίος από το πέναλτι έστειλε την μπάλα στη γωνία για να πετύχει το 500ό του γκολ με τους Καταλανούς και να γράψει το 1-2. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πίστεψε στην ανατροπή και αφού κράτησε το ματς στο μισό γήπεδο ο Νεϊμάρ σούταρε στον Αλβες (70’) και στο 75’ ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι στο σουτ του Ράκιτιτς που είχε κάνει τρομερή πρποσποίηση.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Βαλένθια βρήκε χώρους για να κάνει κάτι στην κόντρα, Παρέχο (82’) και Αλκάθερ (87’) δεν κατάφεραν, όμως η Μπάρτσα δεν βρήκε ποτέ το γκολ που θα της έδινε έστω τον βαθμό. Στο 84’ ο Μουστάφι έβαλε καθοριστική κόντρα στον Νεϊμάρ και στο 89’ ο Πικέ κατέβασε πολύ ωραία φάτσα με τον Αλβες σούταρε άουτ με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Μπάρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Αλμπα, Μασεράνο, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Βαλένθια (Πάκο Αγιεσταράν): Αλβες, Μπαραγάν, Σικέιρα, Αμπντενούρ, Μουστάφι, Εντσο Πέρες (74’ Ζοάο Κανσέλο), Χάβι Φουέγο, Ντάνι Παρέχο, Αντρέ Γκόμες, Ροδρίγο (88’ Γκαγιά), Σάντι Μίνα (60’ Πάκο Αλκάθερ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα