Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Αντώνης Σαούλης
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

bet365

Με το εισιτήριο στο χέρι! O ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το χρέος του. Κέρδισε 0-1 στην Ξάνθη, «κλείδωσε» την 6η θέση και πλέον περιμένει την υπόθεση με την άδεια του Πανιωνίου, ώστε να κάνει πραγματικότητα το Ευρωπαϊκό όνειρο!

Εκανε ένα απίστευτο σερί. Σε οκτώ σερί παιχνίδια στο τέλος του πρωταθλήματος δεν γνώρισε ήττα. Μέτρησε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες! Το απίστευτο ντεμαράζ του ΠΑΣ Γιάννινα του έδωσε την 6η θέση η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να του δώσει την έξοδο στην Ευρώπη και την είσοδο στα play off (εάν δεν πάρει άδεια ο Πανιώνιος).

Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη με ένα εκπληκτικό photo finish οκτώ αγώνων βρέθηκε στην 6η θέση τελειώνοντας την σεζόν με 42 βαθμούς μιας και πέρασε και μέσα από την έδρα της Ξάνθης. Σ' ένα παιχνίδι που ο ΠΑΣ δεν ήταν καλός αλλά πιθανότατα να του άξιζε για όσα πέτυχε το τελευταίο διάστημα. Κόντρα στην ροή του αγώνα η ομάδα των Ιωαννίνων πέτυχε το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Τσουκαλά και το κράτησε μέχρι τέλους.

Πλέον περιμένει να μάθει τι θα γίνει με την άδεια του Πανιωνίου και για το αν θα παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ιδια συνταγή παρά τις απουσίες που είχαν οι δύο ομάδες. Δηλαδή κλασικό 4-2-3-1 για την Ξάνθη με τον Μπαξεβανίδη να παίζει αναγκαστικά ως αριστερό μπακ και 3-5-2 για τον ΠΑΣ και για τον Γιάννη Πετράκη.

Προφανώς και δεν θα άλλαζαν την λογική τους τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ειδικά ο ΠΑΣ ο οποίος είχε... πάει τρένο στις τελευταίες αγωνιστικές και είχε το βαθμολογικό κίνητρο για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΞΑΝΘΗ, ΑΛΛΑ ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΑΣ!
Ηταν λογικό να μην υπάρχει ποιότητα στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ που είχε το ενδιαφέρον δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και η Ξάνθη το εκμεταλλεύτηκε. Οχι σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλά ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα και απειλούσε.

Είχε αρκετά σουτ έξω από την περιοχή που είτε κατέληγαν πάνω στον Περιστερίδη, είτε έφευγαν άουτ. Ο ΠΑΣ μπορεί να σκόραρε στο 20' αλλά το γκολ (σωστά) ακυρώθηκε μιας και ο Ιλιτς ήταν οφσάιντ αλλά όταν το ξανάκανε το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Τσουκαλάς εκμεταλλεύτηκε τον πανικό στην άμυνα της Ξάνθης και με ένα ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στην εστία του Ζαρόπουλου για το 1-0 κόντρα στην ροή του αγώνα.

ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ
Ναι. Χρειάζεται και ο γκολκίπερ. Και ο ΠΑΣ είχε τον Περιστερίδη σε καλή μέρα. Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη είχε και φάσεις που πήγαν εντός εστίας. Και τι φάσεις! Η κεφαλιά του Καπετάνου στο 60' ήταν από το ύψος της μικρής περιοχής με τον σέντερ φορ της Ξάνθης να είναι μόνος του αλλά τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να διώχνει σε κόρνερ.

Και ξανά σε κεφαλιά του Ορφανίδη προς το τέλος του αγώνα που επίσης ο Περιστερίδης αντέδρασε σωστά. Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς με την φάση του Ιλιτς στο 81' αλλά δεν πλάσαρε σωστά μετά από ωραία ατομική ενέργεια αλλά εν τέλει δεν στοίχισε την ομάδα του. Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά αργά αλλά στο τέλος η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κράτησε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που τον διατήρησαν στην 6η θέση.

MVP: Ο Περιστερίδης. Θα μπορούσε να μπει και ο Τσουκαλάς για όλη τη σεζόν που έκανε. Αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έχει κάνει δύο πολύ μεγάλες αποκρούσεις για να κρατήσει το 1-0 της ομάδας του. Ειδικά αυτή στην κεφαλιά του Καπετάνου στο 60' ήταν το highlight του αγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νιέτο και ο Σκούρτης. Στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκαν καθόλου και δεν μπορούσαν ν' απειλήσουν σοβαρά την εστία του ΠΑΣ. Η διαφορά με την είσοδο των Ορφανίδη και Καπετάνου ήταν εμφανέστατη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Τσουκαλάς. Ο οποίος πέτυχε (εν τέλει) το πιο σημαντικό γκολ της σεζόν για τον ΠΑΣ! Γκολ που του άξιζε για τα όσα έκανε μέσα στη σεζόν.

Η ΓΚΑΦΑ: Μεγάλη γκάφα δεν υπήρχε. Μόνο η αντίδραση της άμυνας της Ξάνθης στο γκολ του Τσουκαλά με την μπάλα να... κυκλοφορεί στην περιοχή και να μην μπορούν να την διώξουν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Λαμπρόπουλο. Πέρασε απαρατήρητος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΣ Γιάννινα με οκτώ σερί παιχνίδια χωρίς ήττα κατάφερε και τερμάτισε στην 6η θέση. Δικαίως. Ο Πετράκης άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2 και έκτοτε η ομάδα πήγε τρένο. Εξαιρετική πορεία η οποία έκλεισε με «διπλό» μέσα στην έδρα της Ξάνθης! Την ίδια ώρα η Ξάνθη έδειξε το πρόσωπό που είχε ολόκληρη τη σεζόν. Μια κακή χωρίς όρεξη ομάδα η οποία δεν άξιζε κάτι περισσότερο από όσα πέτυχε.

Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σκούρτης (46'Καπετάνος), Νιέτο (46' Ορφανίδης), Γούτας, Καρυπίδης, Καμαρά (65'΄Τριάδης), Ντιμιτρόφ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (59' Ηλιάδης), Τζημόπουλος, Ιλιτς, Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κούτρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα