Πανιώνιος - Ατρόμητος 0-1

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Ατρόμητος 0-1

bet365

Ο Ατρόμητος συνέχισε την αντεπίθεση του και στη Νέα Σμύρνη, όπου νίκησε με γκολ του Στόιτσεφ (1-0), αλλά δεν πρόλαβε το τρένο των πλέι οφ.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές δίνοντας θέση βασικού σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Έτσι, ποδοσφαιριστές όπως ο Γιαννιώτης, ο Αργυρόπουλος αλλά και ο Μπαργκάν πήραν θέση στην αρχική ενδεκάδα. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1 με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Αργυρόπουλο, Ρισβάνη, Οικονόμου, Τασουλή. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Κόρμπος με τον Καθάριο. Μπαργκάν, Χαλκιαδάκης, Καραμάνος αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Στην αντίπερα όχθη ο Ατρόμητος είχε τέσσερις αλλαγές στην σύνθεσή του σε σχέση με το νικηφόρο αγώνα με την Καλλονή με τους Μπιτόλο, Γροντή, Κοντοέ και Ούμπιδες να παίρνουν θέση στην ενδεκάδα. Το 4-2-3-1 δεν άλλαξε με τον Μπάρκα στο τέρμα και τους Κιβρακίδη, Κοντοέ, Λαζαρίδη και Μπιτόλο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Ούμπιδες και Ουσέρο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Ματέι, Γροντής και Μπρίτο ήταν η τριάδα πίσω από τον Λε Ταλέκ.

Το κίνητρο σε αυτό το ματς το είχαν οι φιλοξενούμενοι, αφού υπό προυποθέσεις με διπλό θα είχαν ελπίδες για την 6η θέση που μπορεί να οδηγήσει στην Ευρώπη (εάν κι εφόσον δεν γίνει δεκτή η έφεση του Πανιωνίου). Έτσι, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που μπήκε πιο ζωηρά κι εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Πανιώνιος είχε πολλά νέα πρόσωπα. Παρόλα αυτά η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Κόρμπου στο 7'.

Ο Ατρόμητος απάντησε με δύο επικίνδυνες σέντρες οι οποίες προκάλεσαν μια μικρή αναστάτωση στην άμυνα του Πανιωνίου, χωρίς πάντως να κάνει κάποια αξιόλογη φάση.

Μετά το 20' ο Πανιώνιος ανέβηκε και με τον Μπαργκάν ορεξάτο προσπάθησε να πατήσει περιοχή. Και οι δύο ομάδες όμως έκαναν ανούσια πράγματα με αποτέλεσμα μέχρι το 40' να μην έχουμε κάποια φάση.

Φλέρταρε με το γκολ ο Πανιώνιος

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και στο τελευταίο πεντάλεπτο φλέρταραν με το 1-0, αλλά αρχικά στο 41' το μακρινό σουτ του Χαλκιαδάκη με την βοήθεια και του Μπάρκα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου είπε εντυπωσιακά όχι στον Ανσαριφάρντ.

Ίδια εικόνα στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Ατρόμητος ήθελε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, με τον Πανιώνιο να είναι επικίνδυνος όποτε ανέβαζε ταχύτητα και παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο 58' όταν μετά από ωραία οργανωμένη προσπάθεια ο Καθάριος έκανε το σουτ με τον Μπάρκα στην κλειστή του γωνία να διώχνει σε κόρνερ.

Η απάντηση των Περιστεριωτών ήρθε στο επόμενο λεπτό με τον Λε Ταλέκ και τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει. Το ματς παρέμενε ανοικό αλλά και οι δύο ομάδες έκαναν εύκολα το λάθος με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται φάσεις.

Μετά το 70' ο Ατρόμητος βλέποντας ότι και τα νέα από τα Πηγάδια δεν ήταν ευχάριστα έδειξε να παρατάει το παιχνίδι και να επικεντρώνται στον ημιτε΄λικό της Τετάρτης. Αντίθετα, ο Πανιώνιος παρότι ουσιαστικά αδιάφορος όσο περνούσε ο χρόνος έψαχνε το γκολ ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα και ο Καραμάνος έχασε σπουδαία ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Γκολ από το πουθενά

Κι ενώ ο Πανιώνιος έδειχνε να ελέγχει απολύτως το ματς, ο Ατρόμητος κόντρα στην ροή του αγώνα πήρε κεφάλι στο σκορ όταν σε μια ξαφνική αντεπίθεση βρέθηκαν τρεις παίκτες του Ατρομήτου με δύο του Πανιωνίου. Ο Παπαδόπουλος που είχε μπει αλλαγή πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Στόιτσεφ ο οποίος αφύλακτος μπροστά στον Γιαννιώτη δεν αστόχησε.

Όπως ήταν λογικό το γκολ αυτό πάγωσε τους γηπεδούχους οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς όμως επιτυχία με τον Ατρόμητο να κάνει σωστή διαχείριση του υπολοιπόμενου χρόνου και να παίρνει τη νίκη.

Man of the match: Όταν έχεις κάνει τρεις εντυπωσιακές επεμβάσεις είναι λογικό να μπαίνει σε αυτή την κατηγορία. Ο διεθνής πορτιέρο ήταν ο καλύτερος παίκτης των Περιστεριωτών κι έδειξε γιατί θεωρείται the next big think στην θέση του τερματοφύλακα.

Αδύναμος κρίκος: Οι επιθετικοί των δύο ομάδων. Τόσο ο Ανσαριφάρντ όσο και ο Λε Ταλέκ δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, δεν έγιναν αισθητοί από τις αντίπαλες άμυνες, ενώ στις φάσεις που είχαν για γκολ δεν κατάφεραν να νικήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Στο ύψος του: Μπρούνο Χαλκιαδάκης. Ο μέσος του Πανιωνίου ήταν από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα, είχε το σουτ στο δοκάρι, ενώ έπαιρνε πρωτοβουλίες μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι. Με την εμφάνισή του έδειξε ότι του χρόνου θα αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο για την ομάδα του Ουζουνίδη.

Η γκάφα: Παραλίγο να προέλθει απόν τον Λαζαρίδης στο δοκάρι του Πανιωνίου. Ο Χαλκιαδάκης σούταρε έξω από ην περιοχή με την μπάλα να κοντράρει στον Λαζαρίδη και παραλίγο να μπερδέψει τον Μπάρκα ο οποίος με υπερένταση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κόρνερ.

Το στραγάλι: Απαρατήρητος πέρασε ο Γιώργος Κομίνης, αφού δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να διαχειριστεί. Κοντά στις φάσεις, σωστός στα σφυρίγματά του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 στη Νέα Σμύρνη με γκολ του Στόιτσεφ και πήρε μιΑ νίκη γοήτρου αφού η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ξάνθη τον άφησε οριστικά εκτός πλέι οφ μετά από τέσσερα συναπτά έτη και πλέον επικεντρώνεται στον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να πει αντίο στους φίλους του με νίκη, αλλά ελάχιστη σημασία είχε αφού οι «κυανέρυθροι» είχαν πετύχει το μεγάλο τους στόχο που ήταν η είσοδος στα πλέι οφ (και τώρα περιμένουν τα νέα της έφεσης). Και η επιβράβευση από τον κόσμο στο τέλος του αγώνα ήταν η καλύτερη νίκη για τον Ιστορικό και αυτό το σπουδαίο που πέτυχε φέτος.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου (89' Πατσατζόγλου), Τασουλής, Κόρμπος, Καθάριος (82' Πηνιώτης), Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (71' Μασούρας), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ

Ατρόμητος: (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Κοντόες, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο, Ούμπιντες, Γροντής (78' Λημνιός), Ματέι (65' Στόιτσεφ), Μπρίτο, Λε Ταλέκ (71')

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα