Γκαζελέκ Αζαξιό - Λιλ 2-4

Gazzetta team
Γκαζελέκ Αζαξιό - Λιλ 2-4

bet365

Το νικηφόρο σερί της Λιλ αυξήθησε στα 6 ματς, η Τουλούζ έχασε τη νίκη στο τέλος, ενώ η Τρουά κέρδισε για πρώτη φορά εντός έδρας. Νέο σοκ για Μπορντό, βλέπει... αστέρια η Σεντ Ετιέν.

Με εκπληκτική εμφάνιση του Μπουφάλ, που έκανε χατ τρικ η Λιλ έφυγε με νίκη 4-2 από την Κορσική επί της Γκαζελέκ, τρέχει νικηφόρο σερί 6 αγώνων και μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και την 3άδα. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους λιλουά, καθώς μόλις στο 19’ ο Μπουφάλ έκανε το 0-1.

Οι παίκτες του Αντονετί είχαν τον έλεγχο, ο Έντερ έχασε το τετ α τετ με τον Μορί και την ευκαιρία να τελειώσει το ματς και ο Πιζόλ κόντρα στη ροή έκανε το 1-1 στο 41’ με πολύ ωραίο τελείωμα. Το παιχνίδι άνοιξε, χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες και στο 74’ ήρθε το δεύτερο γκολ του Μπουφάλ με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής για το 1-2, με τους γηπεδούχους να παίζουν με 10 παίκτες, καθώς ο Φιλιπί είχε αντικρίσει δεύτερη κίτρινη στο 67’. Ο 22χρονος επιθετικός έκανε και το 1-3 στο 84’ μετά από ασίστ του Σιντιμπέ, με τους Κορσικανούς να μειώνουν σε 2-3 στο 86’ με τον Τουρέ. Τελικά, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, με τον Μαρτίνεζ να σκοράρει σε λάθος εστία για το τελικό 2-4 στο 88’.

Σεντ Ετιέν για… σεντόνι
Μεγάλη νίκη για την Σεντ Ετιέν, που επιβλήθηκε με 1-0 της Μπαστιά στην Κορσική. Οι στεφανουά είχαν την κατοχή, έπαιξαν με υπομονή και δικαιώθηκαν, καθώς κράτησαν τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ τους. Οι ευκαιρίες στο ματς ήταν ελάχιστες, όμως η νίκη ήρθε για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 75’ μετά από σέντρα του Τεοφίλ-Κατρίν από δεξιά, ο Ρου από κοντά έκανε το τελικό 0-1, σκοράροντας για 4η αγωνιστική στη σειρά.

Χ-αρακίρι η Τουλούζ
Η Τουλούζ έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της και την ευκαιρία να περάσει την Γκαζελέκ στη βαθμολογία. Οι βιολέ είναι αναγεννημένοι με τον Ντουπράζ στον πάγκο και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με την Λοριάν. Το ματς ήταν ανοιχτό, με τους γηπεδούχους να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ζανό, Τουρέ και Μουκάντζο, όμως, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λαφόντ και με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Μόλις στο 49’ μετά τη σέντρα του Ντουμπιά ο Μπεν Γιεντέρ έκανε το 0-1. Οι βιολέ ήταν καλύτεροι στη συνέχεια, όμως δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς και το πλήρωσαν. Στο 1’ των καθυστερήσεων η μπάλα στρώθηκε στον Κονέ, που με βολέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1! Ο Μπεν Γιεντέρ έχασε μεγάλη ευκαιρία στιγμές αργότερα για την Τουλούζ και τίποτα δεν άλλαξε.

Πρώτη νίκη εντός για Τρουά!
Έπρεπε να φτάσουμε στην 34η αγωνιστική, για να πανηγυρίσει η Τρουά την πρώτη της εντός έδρας νίκη. Αυτή ήρθε με 2-1 επί της Ρεμς, που δεν λέει να ξεφύγει από την μάχη της παραμονής. Το ματς ήταν ανοιχτό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την υπεροχή και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα σημαντικό προβάδισμα. Στο 50’ ο Καμούς έκανε το 1-0, ενώ στο 61’ ο Νιβέ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το 2-0! Οι παίκτες του Γκεγκάν ξύπνησαν, πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Ντε Πρεβίλ, μείωσαν σε 2-1 με τον Μπιφουμά στο 64’, έχασαν ευκαιρίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Χάλια η Μπορντό
Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα του Ραμέ στον πάγκο σύντομα έχει χάσει την αίγλη του. Η Μπορντό έκανε πολύ κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 3-1 από την Ανζέρ, που έπαιξε από το 34’ με 10 παίκτες. Το παιχνίδι ήταν νευρικό στο πρώτο μέρος και οι ευκαιρίες ελάχιστες. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με υπομονή, οι γηπεδούχοι έκαναν λίγα πράγματα και η πιο σημαντική φάση ήρθε στο 34’, όταν ο Τραορέ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα. Όλα έδειχναν καλά για την Μπορντό, όμως ένα εφιαλτικό τρίλεπτο στην επανάληψη τα κατέστρεψε όλα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 61’ με τον Εντόι, ενώ στο 64’ ο Γιαταρά έκανε το 0-2! Ο Ρολάν κατάφερε να ξαναβάλει τους Γιρονδίνους στο ματς, μειώνοντας σε 1-2 στο 70’, όμως η κακή βραδιά για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε στο 87’, όταν ο Μπουριγιόν έκανε το τελικό 1-3.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Παρασκευή (15/04)

Λυών-Νις 1-1
(82' Λακαζέτ - 17' Ζερμέν)

Σάββατο (16/04)

Παρί-Καέν 6-0
(12', 56' Ιμπραΐμοβιτς, 45' Ματουιντί, 49' Καβάνι, 52' Ντι Μαρία, 76' Μάξουελ)

Τρουά-Ρεμς 2-1
(50' Καμούς, 61' πεν. Νιβέ - 64' Μπιφουμά)

Μπορντό-Ανζέρ 1-3
(70' Ρολάν - 61' Εντόι, 64' Γιαταρά, 87' Μπουριγιόν)

Λοριάν-Τουλούζ 1-1
(90+1' Κονέ - 49' Μπεν Γιεντέρ)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Λιλ 2-4
(41' Πιζόλ, 86' Τουρέ - 19', 74', 84' Μπουφάλ, 88' Μπαρτίνεζ αυτ.)

Μπαστιά-Σεντ Ετιέν 0-1
(75' Ρου)

Κυριακή (17/04)

Ναντ-Μονπελιέ (15:00)
Ρεν-Γκινγκάμπ (18:00)
Μονακό-Μαρσέιγ (22:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα