Ιντερ - Νάπολι 2-0

Ιντερ - Νάπολι 2-0

bet365

Με Ικάρντι-Μπρόζοβιτς η Ιντερ νίκησε με 2-0 την απογοητευτική Νάπολι, της έκοψε κάθε ελπίδα για κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα πλησίασε στο -3 την 3η Ρόμα.

Πριν την έναρξη του ματς, οι δύο ομάδες ήταν στο -6 από τους στόχους τους. Οι γηπεδούχοι Νερατζούρι από την 3η Ρόμα και την έξοδο στο Champions League, οι φιλοξενούμενοι Παρτενοπέι από την Γιουβέντους και το scudetto. Μετά το τέλος του αγώνα στο Giuseppe Meazza, οι Μιλανέζοι είναι αυτοί που εξακολουθούν να ελπίζουν σε επίτευξη του στόχου τους αφού τα γκολ των Ικάρντι και Μπρόζοβιτς ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη (2-0) απέναντι σε μια Νάπολι που απογοήτευσε, δείχνοντας να έχει παραιτηθεί από τη μάχη του τίτλου...

Από πολύ νωρίς φάνηκε ότι η Ιντερ μπήκε για τη νίκη και μόνο αφού στο 4' ο Ικάρντι κατέβασε άψογα την μπάλα και νίκησε τον Ικάρντι για το 1-0! Το replay έδειξε ότι ήταν οφσάιντ το... πέλμα του Αργεντίνου αλλά δεν υπήρξε κάποια διαμαρτυρία αφού θα ήταν μάλλον παράλογο να το δει ο βοηθός. Η συνέχεια του παιχνιδιού, άλλωστε, έδειξε ότι η Νάπολι θα έπρεπε να τα βάλει με την ίδια αφού η εμφάνιση της ήταν πολύ κακή... Οι Παρτενοπέι προσπαθούσαν να μεταφέρουν το ματς προς την περιοχή του Χαντάνοβιτς αλλά ευκαιρία δεν μπορούσαν να κάνουν αφού οι Νερατζούρι ήταν αλάνθαστοι αμυντικά. Ετσι, στους παίκτες του Σάρι δεν έμεινε άλλη λύση από τα μακρινά σουρ, με τον Σλοβένο πορτιέρε να αντιδρά σωστά στα δύο καλύτερα που έγιναν, από τους Χάμσικ (23') και Αλαν (30').

Η Νάπολι είχε την μπάλα αλλά έλειπε η ουσία και προς το τέλος του πρώτου μέρους η Ιντερ τής υπενθύμισε ότι θα πρέπει να προσέχει και την άμυνα της. Αρχικά ο Γιόβετιτς έχασε καλή ευκαιρία στο 38' (μπλόκαρε ο Ρέινα) αφού δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε από καλή θέση, στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Πέρισιτς να αγγίξει το δεύτερο γκολ με την κεφαλιά-ψαράκι που έφυγε άουτ και τελικά το 2-0 έγινε στο 44' από το πλασέ του Μπρόζοβιτς στο τετ α τετ, μετά την πάσα του Ικάρντι.

Το πόσο κακή ήταν η Νάπολι φάνηκε και από την απόφαση του Σάρι να κάνει διπλή αλλαγή στο 50', βγάζοντας όλη την αριστερή πλευρά. Οι Γκουλάμ και Μέρτενς πήραν τις θέσεις των Στρίνιτς και Ινσίνιε που είχαν πολλά προβλήματα με τους Ντ' Αμπρόζιο-Μπρόζοβιτς, για να συνεχιστεί το ματς όπως στο πρώτο μέρος. Με τους Παρτενοπέι, δηλαδή, να έχουν ανούσια κατοχή -πλην ενός πολύ καλού σουτ του Καγιεχόν στην κίνηση που έφυγε ελάχιστα άουτ- και την Ιντερ να έχει ευκαιρίες, όπως αυτή στο 60' με την λόμπα του Γιόβετιτς, που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Κουλιμπαλί, μετά το λάθος του Ρέινα... Λίγα λεπτά μετά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έβγαλε τον Κοντογκμπιά, που φλέρταρε με την δεύτερη κίτρινη, για να βάλει τον Μπιαμπιανί ενώ ο Σάρι ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με την είσοδο του Ελ Καντούρι αντί του Ζορζίνιο.

Αποτέλεσμα, πάντως, δεν υπήρξε αφού οι Νερατζούρι ήλεγχαν την κατάσταση και ελπίζουν σε στραβοπάτημα της Ρόμα στο Μπέργκαμο την Κυριακή ενώ η Νάπολι κινδυνεύει να δει την Γιουβέντους, που υποδέχεται την Παλέρμο, να φεύγει μπροστά με εννιά βαθμούς...

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ' ΑΜπρόζιο, Μιράντα, Μουρίγιο, Ναγκατόμο, Μπρόζοβιτς, Μεδέλ, Κοντογκμπιά (68' Μπιαμπιανί), Γιόβετιτς (77' Μέλο), Ικάρντι (88' Παλάσιο), Πέρισιτς.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Στρίνιτς (50' Γκουλάμ), Αλαν, Ζορζίνιο (73' Ελ Καντούρι), Χάμσικ, Καγιεχόν, Γκαμπιαντίνι, Ινσίνιε (50' Μέρτενς).

 

SERIE A Τελευταία Νέα