Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-5

Γιώργος Καραμάνος
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-5

bet365

Ο Μπενζεμά έβαλε ένα, μοίρασε δύο και οι ορεξάτοι Μαδριλένοι με το χαλαρό 1-5 επί της απίστευτα κακής Χετάφε, πλησίασαν στο -1 από την κορυφή και ελπίζουν ξανά.

Η Ρεάλ ρολάρει ξανά. Οχι τώρα. Από τότε που την ανέλαβε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Δεν το λέει το feeling, αλλά το πιστοποιούν οι αριθμοί. Με τη βόλτα (1-5) στην έδρα της Χετάφε, ο Ζιζού έφτασε τους 38 βαθμούς στα πρώτα 15 ματς του ως κόουτς των Μαδριλένων στη La Liga. Μονάχα ο Χουάντε Ράμος (40 βαθμούς) είχε περισσότερους σε ξεκίνημα θητείας στην ιστορία του club. Το... ευκολάκι κόντρα στην χειρότερη ομάδα της κατηγορίας έφερε μάλιστα την ομάδα του Γάλλου στο -1 από την κορυφή. Και μέχρι να παίξει η Μπαρτσελόνα το βράδυ της Κυριακής (21:30 με Βαλένθια εντός), οι Μερένγκες μπορούν να ονειρεύονται ξανά...

Η Ρεάλ ήταν ορεξάτη και με επιθετική σύνθεση, καθώς οι Ισκο, Χάμες Ροδρίγκες ξεκίνησαν μαζί στην τριάδα του κέντρου, όπου πιο πίσω έπαιζε ο Κρόος. Το ρίσκο βγήκε και η πίεση ψηλά με το καλησπέρα ήταν εμφανής. Στο 16' ο Ρονάλντο σημάδεψε το δεξί δοκάρι χαμηλά και έπειτα ανέλαβε δράση ο Μπενζεμά. Στην τέλεια φαλτσαριστή μπαλιά με το αριστερό του Χάμες ο Γάλλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλασάροντας σε μία επαφή, άνοιξε το λογαριασμό που θα έκλεινε με την τελευταία φάση του αγώνα.

Στο 39' ο δραστήριος Ισκο έπαιξε το 1-2 με Μπέιλ και Μπενζεμά δύο φορές και πλάσαρε με το εξωτερικό. Στο 50' από ωραία πάσα του Μπενζεμά ο Μπέιλ με το αριστερό πλάσαρε στην απέναντι γωνία. Εκεί το ματς πάγωσε, ώσπου στο 84' ο Σαράμπια μείωσε με ψηλοκρεμαστό σουτ, καθώς η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Πέπε και πέρασε πάνω από τον Κέιλορ Νάβας (σ.σ.: η Ρεάλ δέχεται εκτός έδρας γκολ σε κάθε επίσκεψη από τον Νοέμβριο). Ξαφνικά το γκολ ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που έβαλαν ακόμα δύο τέρματα. Χαλαρός ο Χάμες (88') το τελειώσε μετά από ωραία προσποίηση και στο 92' ο Χεσέ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κριστιάνο που έφτασε τα 31 στη Liga και είναι μπροστά στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι».

* Η ουραγός Χετάφε έφτασε τα 14 ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη (11 ήττες)!

* Σε αυτά τα 15 ματς ο Ζινταν έγινε ο κόουτς με το καλύτερο επιθετικό ξεκίνημα στην ιστ ορία της Ρεάλ, έχοντας 51 γκολ!

* Το BBC έφτασε τα 68 γκολ στο πρωτάθλημα. 69 έχει το MSN!

* Ο Μπενζεμά έφτασε τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα που είναι και το ρεκόρ του στην Ισπανία. Το φοβερό είναι ότι έχει ένα γκολ για κάθε 77 λεπτά που παίζει!

Χετάφε (Χουάν Εσνάιντερ): Γκουαΐτα, Βιγκαράι, Βερχίνι, Περέιρα (9' Γιοντά), Νταρμιάν, Λασέν (52' Μπουενδία), Ροδρίγκεθ, Σαράμπια, Πέδρο Λεόν, Σέποβιτς, Αλβαρο Βάθκεθ (62' Μόι Γκόμεθ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Πέπε, Καρβαχάλ (52' Νάτσο), Μαρσέλο, Κρόος, Ισκο, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ (57' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (68' Χεσέ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα