Παίξτε μπάλα κορόιδα…

Παίξτε μπάλα κορόιδα…

Παίξτε μπάλα κορόιδα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Ελληνικό ποδόσφαιρο και την... χαμένη μαγεία του αθλήματος.

Πρωί Σαββάτου στην Ελλάδα, μία μέρα πριν ολοκληρωθεί το υπερθέαμα του Ελληνικού πρωταθλήματος της SuperLeague και γι’ ακόμη μία φορά, η ΕΠΟ εμπλέκεται σε μία άκρως αντιποδοσφαιρική κατάσταση, που θίγει 100% την μαγεία του αθλήματος.

Το ποδόσφαιρο είναι μαγικό (όπως διαπιστώσαμε και πάλι την Πέμπτη το βράδυ) γιατί... το κρίνει η στρογγυλή Θεά, που γυρίζει-γυρίζει και… υπό φυσιολογικές συνθήκες ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει που θα «κάτσει» που θα πάει και που θα καταλήξει. Είναι απρόβλεπτο το άθλημα και μέσα στο γήπεδο μπορεί να γίνει το… οτιδήποτε, οποτεδήποτε μέσα στα 90 λεπτά.

Εδώ στην Ελλάδα κάποιοι άνθρωποι έχουν φροντίσει να βρουν δεκάδες τρόπους, ώστε να μειώσουν αυτή την γλυκιά έκπληξη που προκαλεί η μπάλα… Καταφέρνουν με τρομακτικές μεθόδους, να οδηγήσουν το παιχνίδι εκεί που ουσιαστικά τους βολεύει…

Ας μην επιστρέψουμε στα γνωστά-Πακιστανικά και άλλα ωραία που έχουμε ακούσει και καταγράφονται σε ένα πολύ μεγάλο και καλά δεμένο κατηγορητήριο.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι γίνεται αύριο η τελευταία αγωνιστική και η ντροπή του ποδοσφαίρου μας είναι ότι ΓΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η τελική βαθμολογία θα κριθεί από τα πάσης φύσεως δικαστήρια!

Θα παίζουν οι ομάδες, θα αγωνίζονται αύριο για να πετύχουν στόχους και στο τέλος όταν σφυρίξουν οι διαιτητές, κανείς δεν θα πανηγυρίζει ή δεν θα απογοητευτεί, όπως παγκοσμίως γίνεται μετά από κρίσιμες ποδοσφαιρικές μάχες της τελευταίας αγωνιστικής, γιατί θα περιμένουμε τα δικαστήρια και όλα όσα εκκρεμούν για τιμωρίες και άδειες.

Και ποιος μπορεί να πείσει τον φίλαθλο μετά από όσα έχουν γίνει, ότι όλα αυτά δεν κρύβουν σκοπιμότητα;

Και πως τυχαίνει ΠΑΝΤΑ πίσω από κάθε τέτοια περίπλοκη κατάσταση, να κρύβεται η ΕΠΟ και οποιοδήποτε από τα παρακλάδια της…

Μέχρι στιγμής ( πρωί Σαββάτου) η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ, ο Αστέρας, ο Πλατανιάς και ο Ατρόμητος, ετοιμάζονται για τα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου και ΔΕΝ ξέρουν τι ακριβώς θέλουν, είτε για να μπουν στα πλέι οφ, είτε για να αποκτήσουν καλύτερη βαθμολογία μέσα σε αυτά.

Θα τελειώσουν τα ματς αύριο και θα είναι όλοι ξενερωμένοι…

Κανένας πανηγυρισμός, καμία απογοήτευση, κανένα συναίσθημα!

Εκεί κατάντησαν το ποδόσφαιρό μας. Εκεί κατάντησαν τις Κυριακές μας!

Και μην πει κανείς… τι φταίει η διοίκηση της ΕΠΟ για όλα αυτά.Γιατί ακόμη και να μην είχαν καμία ευθύνη, το παρελθόν δεν τους δίνει ελαφρυντικά.

Ήταν και είναι υποχρεωμένοι αυτοί οι άνθρωποι που όπου μπλέκονται τα κάνουν… (άντε να μην το γράψω ώρα που είναι) να ζητήσουν εδώ και μέρες από τους υπαλλήλους, τους την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τακτοποίηση κάθε δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί, πριν την τελευταία αγωνιστική.

Εκτός και αν ΠΑΝΤΑ θέλουν να υπάρχει ένας… Λεβαδειακός π.χ. που πέρυσι υποβιβάστηκε στο γήπεδο, αλλά αργότερα κατάφερε να κερδίσει την παραμονή μακριά από αυτό…

Γιατί η πορεία αυτών των ανθρώπων που τώρα διοικούν την ΕΠΟ, έχει πείσει ΚΑΘΕ Έλληνα φίλαθλο, ότι κάθε φορά επιδιώκουν αυτό το ίδιο πράγμα.

Να κρίνουν έξω από τα γήπεδα, τα αποτελέσματα και τις θέσεις, το παρόν και το μέλλον των ομάδων.

(Έστω και σήμερα Σάββατο, θα έπρεπε όλοι να τρέχουν ώστε να τακτοποιηθεί κάθε εξωγηπεδική εκκρεμότητα! Σιγά όμως μην χαλάσουν το πενθήμερο των δημοσίων υπαλλήλων… Θα χαλάσουν πάλι τη δική μας Κυριακή…).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.